Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 22 жовтня 2020, 18:48
14198
33

Лестер – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

На команду Віктора Скрипника чекає випробування «лисицями»

| Оновлено 22 жовтня 2020, 18:48
14198
33
Лестер – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи
ФК Лестер

Луганська «Зоря» останньою з українських клубів стартує в єврокубках. У четвер команда Віктора Скрипника зіграє на «Кінг Пауер Стедіум» проти номінального лідера групи G - «Лестера», який повертається в єврокубки після сезону 2016/17, коли сенсаційний чемпіон Англії наробив галасу і в Лізі чемпіонів, дійшовши до чвертьфіналу.

Після чемпіонського сезону «Лестер» не зміг втримати взятий темп і три роки до єврокубкових місць в чемпіонаті не добирався, хоча команда у «лисиць», потрібно визнати, була непоганою. Але тільки Брендану Роджерсу, який змінив в лютому минулого року француза Клода Пюеля, вдалося повернути «Лестер» в єврокубки. П'яте місце за підсумками минулого сезону дозволило «Лестеру», як і «Зорі», почати єврокампанію відразу з групового етапу.

Всього ж для «Лестера» це лише п'ятий єврокубковий сезон в історії. За цим показником підопічні Брендана Роджерса поступаються не тільки «Бразі» і АЕКу, але і «Зорі», яка починає сьомий поспіль євросезон. Правда, чотири з шести попередніх спроб, в тому числі і торішня, завершувалися для «мужиків» на стадії раунду плей-оф Ліги Європи. Минулої осені «Зоря» з Віктором Скрипником на чолі виглядала конкурентоспроможною в протистоянні з «Еспаньолом», але далі все-таки пройшли іспанці.

Напевно, тому для «Зорі» дуже важливо було в минулому сезоні зайняти третє місце в чемпіонаті, яке гарантувало пряму путівку в груповий турнір. Настільки важливо, що на останніх хвилинах матчу з «Десною», коли можна було вирвати перемогу і, скориставшись осічкою «Динамо», потрапити до кваліфікації Ліги чемпіонів, луганчани не особливо йшли вперед. Скрипник вибрав синицю в руках, а не журавля в небі - і, як розумієш зараз, мав для цього повне право. У разі успіху в матчі з «Десною», луганчани в нинішньому стані навряд чи повторили б шлях «Динамо» в кваліфікації ЛЧ, та й у кваліфікації Ліги Європи, як показав приклад «Десни», було б не особливо легше. А так «Зоря» отримала призові за потрапляння до групового турніру і гарантовані шість матчів, в яких можна заробити не тільки преміальні за набрані очки, а й досвід, який ні за які гроші не купиш.

А досвід молодій команді Віктора Скрипника дуже б знадобився. Особливо в лінії оборони, де в основі виходить відразу три нових гравці. Якщо Фаворов і Абу Ханна справа і центрі особливих нарікань не викликають, то на лівому фланзі поки йде процес пошуку оптимального кандидата. Новачок Гречкін поки себе не проявив і Скрипнику довелося перекваліфікувати в ліві захисники Циганікса, який поки адаптується до нових вимог. Притираються до команди і інші новачки - Гринь і Назарина в середній лінії, Гладкий - в центрі нападу. Великі очікування в «Зорі» пов'язують з іранським форвардом Аллах'яром Сайядманешем, але поки він, мабуть, не готовий грати - в Лестер Скрипник його не взяв. Не виявилося в списку гравців, які прибули в Лестер, і Гречкіна. Всього ж наставник «Зорі» взяв в Англію 19 гравців.

Напередодні гри Скрипник, віддавши належне супернику, зазначив, що «Лестер» не потребує додаткової реклами. «Це - одна з найсильніших команд нашої групи, але у нас є шість матчів. Я знаю, що ми не фаворити, але це футбол», - сказав наставник луганчан.

Опонент Скрипника - Брендан Роджерс був більш говірким. Зокрема, наставник «лисиць» повідав, що дивився матчі «Зорі» з «Динамо» і «Шахтарем», зазначивши, що луганчани грають ромбом. На думку Роджерса, така побудова суперника досить незручна і їй потрібно приділити особливу увагу.

Швидше за все, в складі господарів варто очікувати невелику ротацію складу. Напевно не зіграє з «Зорею» головний бомбардир - Джеймі Варді. У нього, за словами Роджерса, рецидив старої травми. Тому йому дадуть відпочити, щоб він був готовий до матчу чемпіонату Англії. Також через травму вибув Чаглар Сеюджю. У турецького захисника пошкодження серйозне - він пропустить до трьох місяців.

«Лестер» стартував в чемпіонаті Англії з трьох перемог, розгромивши в тому числі на виїзді «МанСіті» (5:2), але останні два матчі програв - «Вест Хему» і «Астон Віллі». Природно, що в поєдинку з «Зорею» «лисиці» захочуть перервати невдалу серію, стартувавши в Лізі Європи з перемоги.

Для «Зорі», яка поки ніяк не може поєднати в одне ціле гру і результат, головне не вдарити обличчям в бруд. Так, поки команда Скрипника не в оптимальних кондиціях, але у важливих матчах, з «Динамо» і «Шахтарем», зуміла зібратися і не програти. Будемо сподіватися, що і в матчі з «Лестером» «мужики» покажуть характер і увійдуть в єврокубковий сезон на мажорній ноті.

Орієнтовні склади:

«Лестер»: Шмейхель, Джастін, Еванс, Фофана, Кастань, Менді, Тілеманс, Медісон, Прат, Ндіді, Іхеаначо.

«Зоря»: Шевченко, Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб, Фаворов, Цвек, Кочергін, Назарина, Хомченовський, Юрченко, Гладкий.

 

22 жовтня, четвер

«Лестер» – «Зоря»
Лестер. «Кінг Пауер Стедіум». 22:00
ТБ-трансляція на телеканале «Футбол 2» і MEGOGO
ЛЕСТЕР - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Стефані Фраппар (Франція)
Прогноз Sport.ua — 1:1

 

 
  • 1,34
  • 5,35
  • 11,50
Сделать ставку
 
  • 1,34
  • 5,10
  • 10,00
Сделать ставку
 
  • 1,35
  • 4,80
  • 12,00
Сделать ставку

 

Опитування

Голосів 197
Спрогнозуйте результат матчу Ліги Європи між командами Лестер і Зоря, який пройде 22 жовтня в Англії.

Велика перемога Лестера

32 голоса 16.24 %

Мінімальна перемога Лестера

53 голоса 26.9 %

Нічия

71 голос 36.04 %

Мінімальна перемога Зорі

30 голосів 15.23 %

Велика перемога Зорі

11 голосів 5.58 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Сергій Циба
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Toluaklim
Сам из Запорожья жду как вчера чуда!!!!
Артур Смайл
Та давайте уже 2-3. Чё так скромничать с прогнозами? Шансов у Зари точно не меньше, чем у Шахтёра с Реалом)
Микола Унгурян
віримо в нічию, успіхів Зорі
Sunrise
Не уверен что Цвек выйдет, а Громова вообще нет в Англии. Повнимательнее надо составы угадывать)
Думаю Кабаев, Гладкий и Иванисеня, а не Цвек, Назарина и Громов.
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Barsa
Заря удачи!
Liberty_
пожелаем успеха Заре,удачи вам парни и победы!
-Матч войдет в историю. Игру обслужит бригада арбитров из Франции во главе с 36-летней Стефани Фраппар. Матч "Лестера" с "Зарей" будет первым в истории в групповом раунде ЛЕ, в котором судьей в поле будет представитель женского пола.- Будем надеяться на ее благосклонность ))
- У "Лестера" не сыграют важнейшие игроки в каждой линии - Сеюнджю, Ндиди и Варди.Варди с начала сезона забил уже пять голов во всех турнирах - ближайшие конкуренты Джейми по этому показателю отличились всего-то один раз. Сеюнджю - лучший центрбек команды, Ндиди - один из лучших опорных полузащитников АПЛ.-Для Зари это хорошо!
Есть вероятность хорошего результата для Зари,ничейка,а можно и на победу замахнуться.
mayakovskiy2
Зорьке удачи. Верю в команду
Alexey Antonenko
При том, что для Лестера этот турнир трата времени, а у Зори норм тренер может что-то интересное получиться. Успехов команде.
Alex86 1
Пора бы уже и + результат зорьке брать, а то столько авансов и столько сезонов, а на деле так мало побед на самом деле ... + надо было полуликвид с ДК в аренду туда спихнуть, там бы точно пригодились
olexyn
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Матч классный будет атакующий
Ilya
Говорил, что ДК и Шахта не проиграют.
Автобус ДК был отправился на дозаправки и пропустил быстрый гол во 2 тайме, а там уже шансов не было к сожалению, верил в 0-0.
Шахтеру отдавал предпочтения 1-2, но горняки были в ударе, а если быть объективным, то счет должен был быть 3-5.
У Зари к сожалению нет шансов,ибо это не прошлогодняя команда Скрипника, много игроков покинули клуб. Забитый гол будет праздником. Ставлю на этот матч 3-0(1).
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ilya
Нужно трезво оценивать игру.
Если бы ДК играло не в автобус, то со старта была бы пара цз Забарный-Попов и на фланге Мыколенко.
План был на ничью, на 0-0.
axylinam
Лестер победит с крупным счётом,два чуда подряд-маловероятно