Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 липня 2020, 18:38
6627
23

Десна - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Підопічні Олександра Рябоконя всього лише за три кроки від кваліфікації до Ліги чемпіонів

| Оновлено 12 липня 2020, 18:38
6627
23
Десна - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

На старті нинішнього сезону вболівальники чернігівської «Десни» навіть у найрайдужніших снах, напевно, не могли собі уявити, що за три тури до закінчення чемпіонату України серед команд Прем'єр-Ліги вони будуть реально претендувати на срібні медалі і на можливість брати участь у кваліфікації до Ліги чемпіонів. Більш того, зараз все цілком і повністю залежить від самих футболістів цього клубу - треба тільки виграти всі три матчі, що залишилися, і не втратити в них очки.

Завдання, звичайно, складне, але цілком здійсненне. По-перше, на даний момент у «Десни» є деяка психологічна перевага над своїми головними конкурентами - «Динамо» і «Зорею» - адже вона випереджає їх в турнірній таблиці. По-друге, всі три попередні матчі з «Шахтарем» в цьому сезоні чернігівська команда провела на хорошому рівні і програла лише з мінімальною перевагою (0:1, 0:1 і 2:3), і це при тому, що гірники тоді виступали в своєму бойовому складі. З луганським колективом в нинішньому чемпіонаті «Десна» має одну перемогу 1:0 і дві поразки теж з мінімальним рахунком 1:2. Так що тут сили можна порівняти. А ось у «Олександрії» підопічні Олександра Рябоконя взагалі впевнено виграли всі три попередні матчі (3:0, 2:0 і 5:1). І, нарешті, по-третє, після фіналу Кубку України «Десна» вже забезпечила собі участь у Лізі Європи на наступний сезон, а це значить, що певна задача-мінімум вже виконана і можна, в якійсь мірі, розкріпоститися, зіграти в останніх матчах з «Шахтарем», «Олександрією» та «Зорею» в свій футбол і намагатися досягти позитивного результату.

Ще можна занести в актив чернігівським футболістам те, що після виходу із карантину, вони досить багато забивають голів. Так, починаючи з 30 травня, «Десна» в шести матчах 18 разів вразила ворота суперників, що в середньому по 3 м'ячі за гру. Якщо команда продовжить в тому ж ключі, то реально може розраховувати на підсумковий успіх. До речі, оборона, за цей період пропустила вдвічі менше - 9 голів.

Тепер кілька слів про «Шахтар». Вже точно не зіграють з «Десною» Микола Матвієнко, Марлос і Жуніор Мораєс, які до кінця чемпіонату отримали можливість трохи відпочити від футболу. Є інформація про те, що наставник гірників Луїш Каштру звільнив від тренувального процесу ще ряд гравців основи і вони після матчу у Чернігові теж вирушать у короткострокову відпустку. Тому знову діючий чемпіон країни, як і в ряді попередніх поєдинків, вдасться до ротації складу. Проте, знаючи силу лави запасних донецького клубу і те, як самі гравці і тренер відносяться до матчів Прем'єр-Ліги, можна не сумніватися, що «Шахтар» теж буде прагнути до перемоги, тим більше, що днями вже остаточно стали відомі дати проведення матчів нинішньої Ліги Європи. Тому зустріч з «Десною» буде хорошим приводом для тренерського штабу, щоб ще раз перевірити в справі найближчий резерв.

Судити матч «Десна» - «Шахтар» буде арбітр з Харкова Анатолій Абдула. Цікаво, що в нинішньому сезоні від тричі обслуговував ігри за участю гірників, які один матч виграли (у «Олександрії» 3:1), один раз зіграли внічию (з «Маріуполем» 1:1), і один раз програли («Зорі» 0:1). А ось з «Десною шляхи-дороги харків'янина в цьому чемпіонаті не перетиналися. В останній раз Абдула судив матч чернігівської команди 25 травня 2019 року ще в попередньому сезоні, коли «Десна» вдома обіграла київський «Арсенал» з рахунком 1:0.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Орієнтовні склади:

«Десна»: Паст, Конопля, Гітченко, Тамм, Д.Фаворов, Огіря, Картушов, Старенький, Тотовицький, Кузик, Філіппов

«Шахтар»: Трубін, Болбат, Хочолава, Вітао, Сіпріано, Коваленко, Піхальонок, Коноплянка, Соломон, Тете, Фернандо

12 липня, неділя

«Десна» — «Шахтар»
Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ДЕСНА - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український воротар Бенфіки зізнався, чи готовий грати за збірну Португалії
Футбол | 18 березня 2024, 11:04 9
Український воротар Бенфіки зізнався, чи готовий грати за збірну Португалії

Ігор Костенко хоче виступати тільки за українську збірну

Італія, Німеччина та Англія. Гонка за додаткові путівки до Ліги чемпіонів
Футбол | 19 березня 2024, 00:45 3
Італія, Німеччина та Англія. Гонка за додаткові путівки до Ліги чемпіонів

Найкращі дві асоціації в рейтингу за сезон отримають перепустки

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Верещагин
Шахтеру самое время дать игровую практику молодым... даже при проиграше польза для команды на будущее...
Ivan-Bogun
Гра з "Шахтарем" вирішальна для "Десни"! Тому вони мають зіграти її дуже сконцентровано і агонистично всі 90 хвилин гри! Вважаю,що "Десна" в цьому році ще не показувала такої гри. Навіть з київським "Динамо". Тобто все залежить від самих чернігівців! А "Шахтар" вже чемпіон.Тобто шаленої мотивації в них нема. Тому зіграє так,як дозволить йому суперник...
y-grec
Десні вже гарантовані єврокубки, але ще не гарантований п'ядестал.
Але я думаю, що Рябоконь знайде стратегію проти вочевидь ослабленого Шахтаря і вийде на фінішну пряму із впевненим другим місцем.
Навіть в минулому матчі проти донечан, що для чернігівців був не надто вдалим, Десна спромоглася забити 2 м'ячі, саме в ті моменти, коли Шахтар припускався помилок.
Бо хай Шахтар зараз сільніший за будь-яку іншу команду УПЛ, Шахтар все ще не безгрішний, а зараз він буде ще й немотивований.
Вірю в Десну, вірю в Рябоконя, вірю в 2 місце Десни за підсумками сезону!
Сергей Виртос
Якщо прогноз сайта збудеться і дійсно буде 2:1 то Десна на 90 % буду мати 2 місце в чемпіонаті, так як в наступному турі Динамо зустрінеться з Зорею і хтось очки там втратить
Наливайко Діма
Шахта допоможіть Десні зайняти 2 місце
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
banty31
https://youtu.be/a6K6bH-Y8R8 - Очень интересно
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
1:1 Десна-Шахтер.
2:2 Динамо-Александрия.
Плюсовые Ставки
Про Тайсона ни слова не сказано! Так он будет в заявке или нет?
ORc
Шахтер возьмет 3 очка играючи, но Десна может зацепить за ничейку.
Bolshoi
Хорошо что нет кротового пула, футбол иногда можно посмотреть.
Trasher311987
Никогда, даже когда надо чтобы Десна потеряла очки я не буду болеть за кротов.
Десна только победа.
Покажите всей Украине что чемпионство до сих пор берет Луческу, не Фонсека и не Каштру.