Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 липня 2020, 15:20
10783
20

Луїш КАШТРУ: «Молоді футболісти? Шахтар будує фантастичний проект»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Десною»

| Оновлено 13 липня 2020, 15:20
10783
20
Луїш КАШТРУ: «Молоді футболісти? Шахтар будує фантастичний проект»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про перемогу над «Десною» в Чернігові (4:2):

– Нам протистояла команда, яка бореться за друге місце в чемпіонаті і кваліфікацію Ліги чемпіонів. Знали, що контекст буде складним, і підготувалися найкращим чином. Підійшли до матчу з великою відповідальністю, почуттям професіоналізму і командним духом. Протягом сезону ми систематично говоримо про сім'ю «Шахтаря» – сьогодні вона виступила на полі. Перемогли завдяки нашому якісному футболу. Інше слово, яке ми постійно повторюємо, це повага. До суперника, професії, наших уболівальників, арбітрів... Це ми робили завжди і ще раз показали сьогодні. Я дуже задоволений своїми гравцями. Сподіваємося продовжувати і залишатися успішними до кінця сезону.

– Ви провели ротацію. Як оціните дії тих, хто рідко грав протягом сезону?

– «Шахтар» завжди являє на полі команду. Нікого не цікавлять імена, які там знаходяться. Дуже важливо, щоб весь колектив показував те, що ми відпрацьовуємо на гру в атаці і обороні. Я говорив вам завжди: найбільше ціную не індивідуальні дії, а командну динаміку в атаці і захисті. Цим я дуже задоволений. «Шахтар» будує фантастичний проект: ми ростимо молодих футболістів, вони – майбутнє клубу. І їх підтримують більш досвідчені хлопці, які знаходяться в команді. Це дуже важливо. Мені дуже приємно виконувати таке завдання в «Шахтарі», і ми будемо продовжувати в тому ж дусі. Гравці прекрасно знають, що ніколи не потрібно зупинятися. Кожен день слід вчитися чомусь новому. Я дуже задоволений командою.

– Сьогодні було досить багато обрізок і браку в передачах. З чим ви це пов'язуєте: брак концентрації чи тиск з боку «Десни»?

– Якщо дивитися на футбольний матч, як на ідеальну гру, ми повинні шукати планету, але не планету Земля. Тому що матч завжди складається з помилок. Часто суперники користуються нашими помилками, іноді ми – помилками суперника. У деяких голах більше помилок, в деяких менше, але це завжди складова футболу. Ми завжди прагнемо до ідеалу. Якби він був чимось банальним в житті, ми б його не шукали. Намагаємося бути ідеальними, але іноді не виходить, і суперник цим користується. У матчі хочу виділити якість нашої гри і якості обох команд, їх футболістів. Зараз ми переживаємо дуже хороший момент сезону, показуємо змістовну гру, що мене дуже радує. А помилки будуть завжди – цього не уникнути.

– Часом захисники «Десни» шикувалися в лінію з п'яти. Наскільки вам було складно знайти вільні зони?

– «Десна» з самого початку грала по тактичній схемі з п'ятьма захисниками – трьома центральними і трохи більше висунутими крайніми. При обороні – 5–4–1. Наші футболісти знають: діючи проти таких компактних команд, які повністю закриваються в захисті, іноді нам потрібно відвести м'яч трохи назад, щоб спробувати знову розкрити оборону суперника. Що ми сьогодні і робили. Наш третій гол – тому доказ. Перед цим ми тримали м'яч близько півтори хвилини, варіюючи фланги, і хлопці знають, що це потрібно робити. Іноді краще почекати. Так, ми пару раз втрачали м'яч, противник його відбирав, і це ставало фатальним для нас. Але терпіння наших футболістів допомагало розкривати зони при такій компактній обороні опонента. Ми це багато відпрацьовуємо і звикли, хлопці знайомі з цим моментом. Скажу так: ми не повинні хотіти, щоб суперник грав так, як ми того хочемо. Він грає так, як хоче. А ми повинні проходити через складності, які нам представляють, що ми сьогодні робили. Правильна, заслужена перемога. Грали проти дуже гарної, сильної команди, але «Шахтар» був сильнішим, ніж «Десна».

– Ви задоволені результатом 4:2?

– Так, звісно. Крім результату, ми завжди вимагаємо від гравців домінування, а також компромісу з чемпіонатом з кожним матчем. І коли ми бачимо, що хлопці роблять те, що для них нормально, грають з великим компромісом зі своєю професією, якістю футболу, настроєм на перемогу, поважаючи при цьому суперника, це нас дуже тішить.

– «Десна» більше всіх в чемпіонаті забиває після кутових. Гітченко оформив такий гол, як з «Динамо». Як діяти проти таких гравців?

– Це одна зі скоєних нами помилок, а «Десна» нею скористалася. Це не означає, що вони не заслужили того, що зробили. Звичайно, ми могли уникнути голу в тому епізоді. Всі команди роблять великі ставки на стандартні положення. Ми знаємо, що відсоток забитих м'ячів після стандартів в районі 50. І ми також після них чимало забивали. Нормально, що так відбувається.

– «Шахтар» вже вирішив всі питання в чемпіонаті. Ви надали відпочинок Марлосу, Мораесу і Матвієнку. Хто тепер піде у відпустку?

– «Шахтар» ще не досяг своєї мети. Одна з них – так, стали чемпіонами. Інша – добре закінчити турнір і успішно виступити у всіх поєдинках. Наша команда завжди буде розглядати всі ігри, беручи до уваги те, що потрібно представити найкращий склад. Будемо це робити до самого кінця. У нас є компроміс з чемпіонатом і якісним футболом. Це ми будемо показувати до кінця.

 
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 04:59 0
Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги конференцій

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 7
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вячеслав Самойлов
... оно уже около ПЯТИ лет вместо нормальной игры в ЛЧ "КУРИТ БАМБУК" в ЛЕ или вообще ЗА ПРЕДЕЛАМИ еврокубков. И тогда закономерный вопрос: "А ЗАЧЕМ нам такая политика "молодежи"?????
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Столетов
Жаль гол Сикана с подачи Мудрика не состоялся. Было бы шикарным событием для обоих. Паст подвел.
Александр Шевченко
И самое смешное, что та же Щахта и от Мальме в свое время голы пускала и от Рапида, Янг Бойз по двушке, но то как мы видим забываем. Этот сброд регулярно не только от сильных пропускает, но и от середняков. Какая там стата Пятова 26 матчей подряд пропустил в Еврокубках? Идет на рекорд Акинфеева? вот весь показатель защиты Шахты
Александр Шевченко
Ничего скоро в основе сборной в защите будут играть Бурда-Попов и Миколенко, которые ничеть не хуже Матвиенок и Кривцовых, которых лошат Аталанты и Загребы. Уверен на двести процентов, что будущее за сборной за этими парнями, а не за лошками, которые пускают по три банки стабильно в Евопе отнюдь не от сильных соперников.
Pavlo
А нащо нам нигери я про вашу молодь ?
Де вона ?