Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 липня 2020, 11:11
6745
45

Шахтар в гостях впевнено обіграв Десну

Чернігівська команда не змогла піднятися на другу сходинку таблиці

| Оновлено 13 липня 2020, 11:11
6745
45
Шахтар в гостях впевнено обіграв Десну

Для футболістів «Десни» цей матч багато вирішував в плані боротьби не тільки за одне з призових місць, а й за надію вже цієї осені виступити у кваліфікації до Ліги чемпіонів. У разі перемоги над чемпіоном країни підопічні Олександра Рябоконя ще на крок наближалися до цієї мети, а ось втрата очок віддаляла чернігівську команду від неї, хоча остаточно і не позбавляла всіх шансів.

Незважаючи на те, що «Шахтар» вже забезпечив собі золоті медалі, наставник гірників Луїш Каштру виставив на цю гру склад, який більш ніж наполовину складався із основи. Лише деякі позиції посіли гравці, що не так часто виходили в нинішньому сезоні з перших хвилин - це захисник Вітао, а також гравці середньої лінії та атаки Майкон, Тете, Соломон і Фернандо.

Вже на першій хвилині матчу господарі поля заробили кутовий удар біля воріт Андрія Пятова, але розіграти його як слід не змогли. Гірники відповіли небезпечним моментом на 7-й хвилині, проте і тут до завершального удару справа не дійшла. І далі гра проходила на зустрічних курсах - «Шахтар» намагався більше атакувати позиційно, використовуючи всю ширину поля, а «Десна» намагалася швидко переводити м'яч вперед, використовуючи швидкісні якості гравців лінії нападу.

Ближче до середини тайму гра трохи заспокоїлася і з тих моментів, які заслуговували на увагу, можна згадати хіба що сольний прохід по центру Фернандо на 19-й хвилині, що завершився неточним ударом по воротах.

А потім протягом двох хвилин гості забили два м'ячі. Спочатку на 25-й хвилині після розіграшу кутового м'яч потрапив до Манора Соломона і той красивим сильним ударом приблизно з кута штрафного майданчика спрямував м'яч під поперечину. Євген Паст явно був не готовий до такого удару і пропустив м'яч у ворота. І буквально тут же за хвилину грубо помилився Максим Імереков, який вирішив на своїй половині поля обіграти Манора Соломона. Футболіст «Десни» м'яч втратив, а ізраїльтянин до свого голу додав ще й результативну передачу. Він побачив ривок по центру Тете і віддав тому пас на хід. Бразилець все зробив майстерно і без особливих проблем переграв воротаря суперників.

Здавалося, що після такого «нокдауну» місцевій команді буде непросто повернутися в гру, але до честі її гравців, вони досить швидко прийшли до тями і вже на 29-й хвилині один гол відіграли. Сталося це після розіграшу кутового - Орест Кузик подав з правого флангу, а Андрій Гітченко вище за всіх вистрибнув і головою точно пробив під дальню штангу.

Через деякий час «Десна» двічі мала можливість для того, щоб відновити рівновагу. Так, на 31-й хвилині Олександр Філіппов опинився в хорошій позиції прямо перед воротами суперників, проте вирішив віддати передачу наліво на Ореста Кузика, а той цього явно не очікував. А ще за три хвилини вже Кузик стрімко промчав по лівому флангу і, змістившись трохи в центр, сильно пробив в ближній нижній кут - гостей тут виручила блискуча реакція Андрія Пятова, який перевів м'яч на кутовий.

До кінця тайму гра знову пішла на зустрічних курсах, і забити могли як господарі поля, так і гості, але більше до перерви голів не було. А на самому початку другої половини зустрічі Олександр Філіппов втік один на один з голкіпером гірників, проте переграти його не зумів - Андрій Пятов перевів м'яч на кутовий.

«Десна» посилила свій тиск і на якийсь час притиснула «Шахтар» до своїх воріт. Проте, до гольових моментів справа не дійшла. Що стосується гостей, то тепер вони стали більше діяти на контратаках і на 53-й хвилині Манор Соломон цілком міг оформити дубль, але цього разу м'яч пролетів поруч зі штангою. Був ще непоганий удар від Фернандо на 57-й хвилині і знову м'яч у ворота не влучив.

І все ж гірники досягли свого на 59-й хвилині. Під час чергової контратаки м'яч потрапив до Майкона, який перебував поблизу лінії штрафного майданчика, і той, не довго думаючи, сильно і точно пробив по воротах - Євген Паст в цьому епізоді не зміг виручити свою команду. Втім, не минуло й двох хвилин, як «Десна» знову скоротила відставання до мінімуму. Цього разу Олександр Філіппов наважився на удар з дальньої дистанції, до чого Андрій Пятов виявився не готовим.

Ось так цікаво і стрімко розвивалися події в цьому матчі. Але і це ще було не все. На 69-й хвилині Максим Імереков борцівським прийомом зупинив у своєму штрафному майданчику Алана Патріка і арбітр матчу Анатолій Абдула без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Сам постраждалий чітко виконав пенальті.

Навіть в такій ситуації «Десна» не опустила руки і намагалася відігратися. І дійсно мала кілька хороших моментів. Так, на 73-й хвилині Пилип Будківський постарався перекинути м'яч через Андрія Пятова, що далеко вийшов з воріт, але м'яч перелетів і через поперечину. А ще за дві хвилини вже Андрій Мостовий зліва бив у нижній кут, але досвідчений голкіпер гостей зіграв надійно, відбивши м'яч на кутовий.

До самого кінця матчу обидві команди багато атакували, намагаючись змінити рахунок на табло. Причому і Луїш Каштру, і Олександр Рябоконь використали майже весь ліміт замін, щоб підтримати високий темп в грі. Наприклад, на 86-й хвилині Данило Сікан головою бив у правий від себе кут воріт, але Євген Паст перевів м'яч у штангу, після чого той вилетів в поле. А потім воротар «Десни» самовіддано кинувся в ноги Маркосу Антоніо і не дозволив тому вразити свої ворота.

В підсумку в такому яскравому і багатому на голи поєдинку «Шахтар» виграв 4:2 і ще більше збільшив відрив від своїх переслідувачів.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 32-й тур.

«Десна» - «Шахтар» – 2:4

 Гітченко (29), Філіппов (62) - Соломон (25), Тете (26), Майкон (60), Патрік (69, з пенальті).

 Мостовий (71).

«Десна»: Паст, Фаворов, Тамм (Арвеладзе, 78), Гітченко, Імереков, Огиря, Домбровський, Кузик (Картушов, 61), Западня (Мостовий, 61), Тотовіцкій (Будковський, 61), Філіппов (Хльобас, 83).

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Вітао, Болбат (Сіпріано, 76), Майкон (Маркос, 70), Степаненко, Патрік, Тете (Мудрик, 82), Соломон (Тайсон, 70), Фернандо (Сікан, 76).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро
Футбол | 29 березня 2024, 04:12 0
ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро

Альберт Гудмундссон забив у ворота «синьо-жовтих» за Ісландію у фіналі кваліфікації

Названо причину смерті ексфутболіста збірної України Богдана Шершуна
Футбол | 28 березня 2024, 14:38 7
Названо причину смерті ексфутболіста збірної України Богдана Шершуна

Укус кліща спровокував рак мозку

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Подводя итоги:Шахтер дарит Динамо шанс за шансом на 2-е место, но Динамо раз за разом "благородно" эти шансы отклоняет.
wladimir_skidan
С уверенной победой, смена старикам есть. Десна молодцы, спасибо за игру.
tima fialko
Патрік нарешті заграв,став одним з провідних гравців команди.Забиває кожну гру.Хто б подумав.Мільонів на десять Ахметов розбагатіє
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Сікан,Мудрик-нарешті!
Dfs2262ar
Хотя какой там мозг там же одни опилки!!!
euro2012_za_2012euro
Я смотрю Мариуполь не сильно рвется в плей офф За ЛЕ.
У Ворсклы появляются шансы, в случае успеха в личке.
Жалко Динамо уже В ЛЕ, а то могли повторить...
Игорь Петров
Хоменгуэй писал " интеллигентному человеку иногда необходимо напиться, для того что бы на равных общаться с дураками" , жаль что я не пью.
Вячеслав Самойлов
Шахтер с победой! Молодежь показывает, что тоже умеет кое-что на поле.
Хотя сыгранности между многими видно что недостает.
Тайсон: вышел и не понял, зачем. В отсутствие (кроме Патрика) - с кем ему взаимодействовать в атаке - похоже бразилец растерялся и похоже, так и не вписался в игру (хотя атаки и старался разгонять)...
Мудрик - несколько раз неплохо подключался, раз неплохо навешивал.
Сикан - похоже, "потерялся" на поле (что обычно и делают большинство нападающих в Шахтере при бразильской полузащите, разве что - кроме Мораеса, который находит свои моменты), особенно ничем не запомнился...
wladimir_skidan
да и +21 очко преимущества как то с одной стороны радует, а с другой это слишком большая пропасть по уровню команд на данный момент. Нет конкурентов - хуже выступления в Европе.
Игорь Петров
Кто бы что не говорил, а бразильцы, они и в Африке бразильцы, техника владения мячом, понимание игры на генетическом уровне, недаром самая великая футбольная нация. Радует, что Шахтер избрал верный вектор развития и за его будущее можно быть спокойными. Конечно, соперник уровня Десны не показательный, но постулат в отношении бразильских игроков " Вы забьёте сколько сможете - мы сколько захотим" , никто не отменял.
8number
Десне респект за открытый футбол. Единственное что прогадали: Шахтер не стал сливать. Это было видно и по составу и по первым 5 минутам (видно даже мне). А в открытый футбол с бразильцами это смішненько.
JulikoB
Жду, не дождусь когда уже немцы будут заниматься расизмом в Киеве.
JulikoB
Как бы понятно, троли только гадить способны, но чтобы обсудить футбол, так это никогда, просто в нем не разбираются.
JulikoB
Пятову пора на пенсию, похож на пса из мультика Жил-был пес.
JulikoB
Пеналь левый, тянут кротовню даже в незначащих играх.
JulikoB
Десна слила игру, разве что сами себе не забивали.