Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 вересня 2019, 17:05
7079
6

Шахтар - Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Генеральна репетиція гірників перед матчем Ліги чемпіонів з «Манчестер Сіті»

| Оновлено 14 вересня 2019, 17:05
7079
6
Шахтар - Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар
В центральному поєдинку 7-го туру української Прем'єр-Ліги донецький «Шахтар» на полі харківського стадіону «Металіст» прийматиме луганську «Зорю». Цікаво, що у майбутнього матчу відразу кілька підтекстів і кожен з них є дуже цікавим.
 
По-перше, для гірників ця зустріч буде останньою перед стартом у Лізі чемпіонів, де вже в середу 18 вересня підопічні Луїша Каштру тут же у Харкові будуть приймати англійський «Манчестер Сіті». Так що гра із «Зорею» буде генеральною репетицією перед протистоянням з одним із кращих клубів світу.
 
По-друге, «Шахтар» в чемпіонаті України, як і раніше, йде без втрат, перемігши у всіх шести матчах нового чемпіонату країни з різницею м'ячів 19-3. А з урахуванням минулого сезону безпрограшна серія донеччан становить вже 35 матчів поспіль. Останній раз в українській Прем'єр-Лізі гірники програвали у Києві «Динамо» 3 серпня 2018 року. Що стосується домашньої поразки, то «Шахтар» зазнав невдачі в грі з тими ж динамівцями ще в позаминулому сезоні 14 квітня 2018 року, і більше на «Металісті» не програвав.
 
І, нарешті, по-третє, в матчі із «Зорею» шанувальники футболу очікують на дебют у складі донецької команди гравця національної збірної України Євгена Коноплянки. Швидше за все, в стартовому складі його не буде, а ось на заміну він цілком може вийти.
 
Тепер про «Зорю». Вилетівши з Ліги Європи, підопічні Віктора Скрипника далі цілком можуть зосередитися тільки на іграх в чемпіонаті і Кубку України. Склад команди поступово стабілізується, і є очевидний прогрес в діях футболістів. В цьому плані гра з чемпіоном і лідером турніру для луганської команди буде хорошим подразником. А то що «Зоря» вміє перемагати «Шахтар» (щоправда, при інших тренерах та інших складах) ми знаємо. Останній раз це сталося 10 грудня 2017 року, коли був зафіксований рахунок 2:1 на користь луганчан.
 
Всього ж суперники провели між собою в чемпіонатах країни 40 матчів. У «Шахтера» 34 перемоги, у «Зорі» - 5. І всього лише один раз команди зіграли внічию. Різниця забитих і пропущених м'ячів 100 - 24 на користь гірників.
 
Матч «Шахтар» - «Зоря» судитиме арбітр Віталій Романов із Дніпра. В нинішньому сезоні при ньому гірники програли в матчі за Суперкубок динамівцям Києва 1:2. До речі, в минулому сезоні саме він обслуговував зустріч майбутніх суперників у Запоріжжі 16 березня і тоді гірники перемогли з рахунком 1:0.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Орієнтовні склади:
 
«Шахтар»: Андрій Пятов, Сергій Болбат, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Ісмаїлі, Алан Патрік, Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Тайсон, Марлос, Жуніор Мораєс
 
«Зоря»: Микита Шевченко, Олександр Тимчик, Йоель Абу Ханна, Євген Чеберко, Богдан Михайличенко, Дмитро Іванісеня, Дмитро Хомченовський, Богдан Лєднєв, Владислав Кочергін, Пилип Будківський, Артем Громов
 

14 вересня, субота

«Шахтар» — «Зоря»
Харків. Стадіон ОСК «Металіст». 17:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР-ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SamojlovS
По крайней мере, как и обычно - матч будет бескомпромиссным (недаром ничьих почти не бывает).
Так что - и завтра будет ничья вряд ли (хотя обе команды заслуживают на хороший результат, так что сейчас вполне возможна и ничья)...
Bolshoi
Спотюа противоречит самому себе. Если генеральная репетиция перед МС, то ожидаемый счёт должен быть где-то 0:3 минимум, так сказать разминочный.
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ваня
2-2, любителі ставок це ваш шанс