Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 листопада 2020, 13:21
8206
7

Збірна України, проваливши першу чверть, програла Словенії

Наша команда залишається третьою в турнірній таблиці відбору на Євробаскет

| Оновлено 29 листопада 2020, 13:21
8206
7
Збірна України, проваливши першу чверть, програла Словенії
twitter.com

У Любляні відбувся поєдинок відбірного турніру на Євробаскет. Діючі чемпіони Європи, словенці, приймали збірну України. Нагадаємо, ФІБА-Європа зараз практикує «спарені тури», тож і наступний поєдинок, з австрійцями, підопічні Айнарса Багатскіса проведуть тут же, в Словенії.

Обидві команди мали перед стартом гри проблеми зі складом. В першу чергу - через коронавірус. Але декількох словенських баскетболістів не відпустили в розташування збірних клуби. Тому вболівальники української команди щиро сподівалися, що нарешті-то ми зможемо перемогти Словенію на її майданчику. На жаль, не змогли...

Збірна України начисто провалила стартовий відрізок поєдинку. Перші очки наші гравці змогли набрати лише на третій хвилині зустрічі, за рахунку 0:6. Наступні - під кінець 7-ї, коли «горіли» вже 2:24! У підсумку першу десятихвилинку програли з абсолютно непристойним рахунком 9:33.

Друга також почалася жахливо і в якийсь момент розрив досяг фантастичних «-31». І тільки після цього нарешті дещо почало виходити у нашої збірної (або ж це словенці розслабилися?). В результаті збірна України виграла інші 3 чверті, проте 24 очки відставання ліквідувати так і не зуміла.

При цьому в деяких компонентах гри наші хлопці перевершили опонентів. Наприклад, в точності триочкових і штрафних кидків, в кількості очок, набраних після швидких відривів і з 3-секундної зони. Але поступилися в підбираннях (40 на 29, причому в атаці зробили тільки 6 підбирань), в загальній кількості кидків. Все це, врешті-решт, і вилилося в поразку - 73:84. Словенці набрали 5 очок і очолили турнірну таблицю. У України і Угорщини по 4 бали, але угорці через епідемію в команді свій матч не зіграли. Австрія, яка програла два стартові матчі - четверта.

Тому шанси на вихід з групи у збірної України залишаються. У понеділок на команду Багатскіса чекає поєдинок проти збірної Австрії. Її ми вже обігравали в гостях (88:73). Але грати так, як в першій чверті проти Словенії - неприпустимо! Інакше й аутсайдер групи зможе створити нам проблеми.


Кваліфікаційний раунд Чемпіонату Європи. Група F. 3-й тур.

Словенія - Україна - 84:73 (33:9; 17:19; 13:19; 21:26)

Словенія: Лука Рупнік (12 + 7 підбирань), Матіца Ребец (2), Ян Шпан, Ален Ходжич (9), Яка Блажіч (23 + 10 підбирань), Лука Лапорнік (7), Грегор Хроват (2), Блаж Махковіч ( 2), Ян Коси (4), Едо Мурічі (10 + 5 підбирань), Джордан Морган (13 + 11 підбирань), Юрай Макура.

Україна: Олександр Мішула, Іссуф Санон (13 + 5 підбирань + 5 передач), Анатолій Шундель (14), Денис Лукашов (3), Олександр Липовий (2), Віталій Зотов, Володимир Герун (15), В'ячеслав Бобров (11 + 5 передач), Сергій Павлов (4 + 5 підбирань), Олександр Бєліков, В'ячеслав Петров, В'ячеслав Кравцов (11).

Спорткомплекс: «Stozice Arena» (Любляна, Словенія).

Арбітри: Толга Сахін (Італія), Зафер Їлмаз (Туреччина), Венцислав Веліков (Болгарія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Маямі шокував Бостон у матчі плей-оф НБА, перемога Оклахоми
Баскетбол | 25 квітня 2024, 08:47 0
Маямі шокував Бостон у матчі плей-оф НБА, перемога Оклахоми

Бостон без Михайлюка програв на своєму паркеті

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy Chak
і ця отара не захотіла грати з Бурттом, позорища, бля!!! та якби не +24 для словенців після першої чверті і її розлабленість, було би більше мінус 20 стопудово, з такими втратами, нерозумінням комбінацій і слабкою індивідуальною грою більшості гравців.
Al Zolo
никто особо не напрягается-так как Австрия-нулячая-остальные выйдут
Артур Смайл
А на евро выходят 2 команды из группы?