Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 жовтня 2024, 19:02
662
4

Шахтар – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Для Маріно Пушича ця гра є особливо важливою, оскільки кредит довіри незабаром може закінчитися

| Оновлено 05 жовтня 2024, 19:02
662
4
Шахтар – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 9-му турі української Прем'єр-Ліги 6 жовтня на «Арені Львів» «Шахтар» прийматиме «ЛНЗ». На даний момент в турнірній таблиці команди розділяє лише одне очко, тому перемога черкаських футболістів дозволить їм обійти чинних чемпіонів країни, наблизившись до групи лідерів. І якщо деякий час тому таке складно було уявити, то зараз подібний варіант розвитку подій є цілком реальним.

Шахтар

В одному з нещодавніх інтерв'ю колишній форвард «Шахтаря» та збірної України Андрій Воробей назвав нинішню команду гірників однією із найслабших за останні роки. З такою думкою можна погоджуватися чи не погоджуватися, але те, що донеччани різко здали після попереднього сезону – це безумовно. І критика на адресу «Шахтаря», яка сиплеться з усіх боків, цілком справедлива.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Все почалося із поразки у другому турі Прем'єр-Ліги від «Полісся». А далі пішло-поїхало. Невдалий матч проти дебютантів елітного дивізіону «Лівого Берега», коли лише пенальті допоміг гірникам досягти позитивного результату, поразка від «Олександрії», нічия з «Вересом». Вболівальники клубу ще сподівалися, що після двох перемог з великим рахунком над «Карпатами» та «Оболонню», гравці підійдуть до Ліги чемпіонів у належній формі і там вони точно покажуть свій клас, але пройшло вже два тури найпрестижнішого європейського клубного турніру, а в активі лише одне очко і жодного забитого м'яча.

Особливо безпорадним «Шахтар» виглядав минулої середи в Гельзенкірхені, де приймав «Аталанту». Українська команда поступилася суперникам за всіма показниками, практично створивши по-справжньому лише один гольовий момент. В той час, як біля воріт гірників щоразу виникали небезпечні ситуації і підсумковий рахунок міг бути набагато більшим, ніж 0:3.

Які ще козирі залишилися у Маріно Пушича, щоб довести, по-перше, свою спроможність як тренера одного з провідних клубів країни, по-друге, що керований ним колектив здатний вийти зі складної ситуації, і, по-третє, що кредит довіри йому з боку керівництва клубу ще не вичерпано? Відповіді на ці запитання, напевно, має дати гра з «ЛНЗ». У ній, до речі, гірники не зможуть розраховувати на Тараса Степаненка, який отримав травму у матчі з «Аталантою» і вибув з ладу приблизно на місяць. Також поки що під питанням залишається участь Данила Сікана.

ЛНЗ

Натомість черкаську команду за старт нового сезону у Прем'єр-Лізі можна більше хвалити, аніж критикувати. Змінивши влітку наставника, «ЛНЗ», як і у попередньому чемпіонаті, продовжує справно набирати очки. Так, у 8 матчах було здобуто 3 перемоги, 3 рази фіксувалися нічиї і лише двічі траплялися поразки. Причому програвали черкащани лідерам турніру «Олександрії» та «Динамо».

Новому наставнику «ЛНЗ» Андресу Карраско на даний момент вдалося об'єднати зусилля досить досвідчених за мірками України футболістів, таких як Олійник, Пасіч, Путря, Кучеренко, Муравський, Топалов, Авагімян з великою групою легіонерів, до якої входять Саліху, Нонікашвілі, Яшарі, Момо , Халайла, Ангелов, Бар. І це при тому, що є ще молоді футболісти, а також низка травмованих гравців, які за потреби, напевно, зможуть посилити команду.

Тому сумніватися в тому, що ЛНЗ дасть справжній бій гірникам, не доводиться. Інша справа, чи вийде у черкаського колективу показати свою гру чи вони все ж таки оберуть обережнішу тактику, поки сказати складно. Але, у будь-якому випадку, з нинішнім «Шахтарем» черкащани можуть брати очки.

Статистика матчів

Минулого сезону суперники вперше зустрілися на рівні Прем'єр-Ліги і обидва матчі завершилися перемогами «Шахтаря» з однаковим рахунком 3:0. У першому колі на «Арені Львів» два голи забив Келсі та один Сікан, а у Черкасах у гірників забивали Сікан, Судаков та Егіналду.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Тобіас, Матвієнко, Франьїч, Азаров, Криськів, Бондаренко, Егіналду, Судаков, Зубков, Траоре

«ЛНЗ»: Кучеренко, Путря, Саліху, Муравський, Пасіч, Бойко, Нонікашвілі, Топалов, Яшарі, Олійник, Момо

Прогноз на протистояння:

Отже, з одного боку, «Шахтарю» треба реабілітуватися після невдачі в Ліги чемпіонів, та й у чемпіонаті України очками не варто розкидатися, якщо гірники знову хочуть боротися за золоті медалі. А, з іншого боку, чи спроможні вони на даний момент показувати той футбол, на який чекають від них уболівальники? Більше схиляюся все ж таки до другого варіанту, що ні, не в змозі. Ну, не може команда так швидко перетворитися за чотири дні. Та й суперник зовсім не з боязкого десятку. Тому поставимо на нічию 1:1.

6 жовтня, неділя

«Шахтар» – «ЛНЗ»
Львів. Стадіон «Арена Львів». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ШАХТАР - ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:1

Прогноз Sport.ua
Шахтар Донецьк
6 жовтня 2024 -
15:30
ЛНЗ Черкаси
Команда Ігри І В Н П З-П Форма Очки О
1 Олександрія 8 6 2 0 14 - 6 20
2 Динамо Київ 7 6 1 0 14 - 3 19
3 Полісся 7 5 2 0 16 - 5 17
4 Шахтар Донецьк 7 4 1 2 19 - 8 13
5 Рух Львів 8 3 4 1 14 - 4 13
6 ЛНЗ Черкаси 8 3 3 2 9 - 8 12
7 Зоря 9 4 0 5 9 - 11 12
8 Кривбас 7 3 2 2 6 - 6 11
9 Чорноморець 9 3 1 5 5 - 9 10
10 Карпати Львів 9 2 3 4 10 - 14 9
11 Ворскла 8 2 3 3 8 - 12 9
12 Верес 9 2 3 4 9 - 13 9
13 Колос К 8 1 4 3 5 - 7 7
14 Лівий берег 8 2 0 6 4 - 12 6
15 Оболонь 9 1 2 6 4 - 20 5
16 Інгулець 9 0 5 4 6 - 14 5
Повна таблиця

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Заліщук
може поставити соточку на ЛНЗ з форою (0), авось і зайде, цей Шахтар настільки нікчемний, що може і цим влетіти
APL
Несподіваний прогноз, однак реальний