Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 03 жовтня 2024, 10:48
3394
29

Андрій ВОРОБЕЙ: «Можливо, це один із найслабших Шахтарів в історії»

Легенда Шахтаря – про розгромну поразку гірників від Аталанти у Лізі чемпіонів

| Оновлено 03 жовтня 2024, 10:48
3394
29
Андрій ВОРОБЕЙ: «Можливо, це один із найслабших Шахтарів в історії»
УПЛ. Андрій Воробей

Екс–форвард Шахтаря Андрій Воробей в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua прокоментував поразку донецької команди від Аталанти з рахунком 0:3 у Лізі чемпіонів.

– Андрію, які ваші враження від матчу Шахтар – Аталанта? Такого чекали у поєдинку?

– Звісно, ​​не такого матчу я чекав. Тут навіть річ не в результаті. Тут справа у грі та в нашій команді. Хочеться якось пом'якше сказати, щоб нікого не образити. Це слабкий Шахтар. Можливо, один із найслабших Шахтарів взагалі в історії клубу, особливо, якщо брати до уваги це десятиліття.

– Як вважаєте, у чому причина такої гри Шахтаря?

– Я не можу сказати, в чому причина. Я не стверджуватиму, але, можливо, треба десь щось змінювати. Чомусь у донеччан навіть не видно малюнку гри, навіть не видно, за рахунок чого Шахтар може грати у єврокубках. Відверто кажучи, дуже слабко виглядає наша команда у порівнянні з європейськими клубами.

– Тобто, це не Аталанта така сильна?

– Будь то Болонья чи Аталанта в якості опонента. Ми, відверто кажучи, дуже слабко виглядаємо у всьому – і в технічному, і тактичному аспектах, а також у фізичних кондиціях. Це було видно у програшному поєдинку із італійським клубом. Так, Аталанта – це потужна дуже висока команда. Це дуже атлетична команда. Бергамаски практично 90 хвилин грають один в один по всьому полю. Це дуже мобільна команда на сьогоднішній момент. Так, Аталанта має проблеми у своєму чемпіонаті, але в цьому матчі вони показали, що у Шахтаря більше проблем, ніж у них. Ми нічого не зуміли поставити їм на противагу – ні в тактиці, ні техніці, ні у фізичних кондиціях.

– Шахтар може занести собі в актив, виходить, лише удари Коноплі та Судакова у другій половині зустрічі…

– У першому таймы взагалі Шахтар мав нуль ударів по воротах. Про що можна говорити? У Пушича я не спостерігаю якихось позитивних дій в атакуючому плані. Ми наче красиво стоїмо на полі при обороні, але при цьому не відбираємо м'яч. Суперники спокійно приймають м'яч у нашому штрафному майданчику, розвертаються, накручують по два–три футболісти. А ми просто спостерігаємо за цим. Мені часом шкода наших захисників. Так, вони намагаються, але коли півкоманди стоїть спостерігає, то ні воротар, ні захисники не допоможуть.

– Виходить, що і виділити когось складно у Шахтарі за цим матчем? Чи когось виділите?

– Нікого. У нас зараз дуже слабкий півзахист. А за атаку взагалі говорити нічого не буду, бо Сікан травмований. А за відсутності Сікана навіть зникли моменти у виконанні Шахтаря.

– Хто у цьому поєдинку з Аталантою виконував роль форварда тоді?

– Егіналду грав форварда. Але я вважаю, що він не нападник. Замість нього вийшов Траоре, але нічого не змогли зробити попереду. Просто у матчі із Шахтарем Аталанта одна була на футбольному полі. Донецької команди просто взагалі не було видно.

– Чи згодні, що Лукман – найкращий гравець матчу за версією УЄФА?

– Так, звичайно! Він особливо у першому таймі багато моментів створив. Він і гол забив, і асист зробив. Звісно, ​​це добрий гравець. У цьому поєдинку це було видно у всьому.

– Наступний матч у Лізі чемпіонів у Шахтаря з Арсеналом. Що чекати від поєдинку із таким сильним суперником?

– Може, хтось ображається за мою критику. Я завжди захищаюся за Шахтар, коли він грає добре. Але, якщо вони погано грають, то про що можна говорити? У нас, напевно, мало шансів, тим більше, з Арсеналом на його полі. З лондонською командою у неї вдома складно буде за такої гри, яку Шахтар демонстрував у цих двох поєдинках з Болоньєю та Аталантою. Після матчу з Болоньєю ми раділи цьому одному очку. Дійсно вимучили цей один бал. А Аталанта просто дуже впевнено виграла. Тут треба робити якісь кардинальні висновки, бо грати так на міжнародній арені не можна. Я дивлюся матчі Ліги чемпіонів і скажу, що команди грають та б'ють по воротах. Але наша команда чомусь показує одну із найслабших ігор у Лізі чемпіонів.

– Хоча виділяється матч, у якому Боруссія розгромила Селтік 7:1!

– Ну, Селтік же забив гол! Шотландська команда била по воротах. А що робить Шахтар?

– Але погодьтеся, з італійськими командами, в принципі, українським клубам за традицією складно грати?

– Звісно. З італійцями грати складно, так. Наші клуби не вміють грати з ними. Італійцям протистояти дуже складно. Але треба грати із будь–якою командою. Потрібно бодай хотіти грати. У поєдинку з Аталантою здалося, що навіть не було бажання.

– Перед матчами збірної України у складі Шахтаря травмувався Тарас Степаненко, а у паралельному поєдинку з Феєнордом, граючи за Жирону, отримав ушкодження Віктор Циганков. Ступені травм поки невідомі, та все–таки, як вважаєте, це втрати для жовто–синіх напередодні поєдинків із Грузією та Чехією у Лізі націй?

– Я думаю, що тренер збірної має великий список півзахисників. Так, Циганков – це провідний гравець, а Степаненко – це досвідчений футболіст. Згоден! Але на цьому етапі незамінних немає. Є такі гравці, як Гуцуляк та інші. Можна з чемпіонату України запрошувати футболістів, які хочуть і можуть проявити себе, даючи їм шанс. Ми чекаємо на те, що тренер збірної дасть їм шанс, щоб вони себе проявили.

– Щодо Судакова що скажете? Після нереалізованого пенальті у ворота Болоньї йому довірили пробити одинадцятиметровий у поєдинку з Вересом, і він забив м'яч. Георгій – лідер нинішнього Шахтаря, довіряють йому?

– Це нормально. Він молодець! Проявив характер і показав, що це була випадковість та лотерея. Для впевненості це добре. Але у матчі з Аталантою його теж не було видно на полі. Лінії півзахисту взагалі не було видно.

– Наступний матч у Шахтаря з ЛНЗ в УПЛ 6 жовтня. Що думаєте щодо цієї зустрічі?

– Після таких поєдинків у єврокубках завжди важко перелаштуватися на чемпіонат України. А ЛНЗ – не така вже й слабка команда. Я не думаю, що це буде якийсь прохідний поєдинок. Черкаська команда намагатиметься створити проблеми. Питання, як Шахтар перебудується і як після такої поразки від Аталанти зможе морально вистояти. Але рівні чемпіонату України та Ліги чемпіонів абсолютно різні. У чемпіонаті України донеччани можуть і пішки грати. А от у єврокубках пішки не виходить.

– Щодо матчу Хоффенхайм – Динамо щось можна сказати?

– Подивимося. Це вже після поєдинку. Поки що важко сказати, як вони зіграють. Поки що у єврокубках українські команди програють із загальним рахунком 0:6! Динамо Лаціо поступилося 0:3, а Шахтар – Аталанті з таким самим результатом.

– Що скажете по грі Артема Довбика, який почав забивати під керівництвом Івана Юрича? І далі так у нього піде?

– Людина забиває. Він забивав за Жирону, зараз забиває. Йому потрібен був час на адаптацію, звикнути до команди. Нині він практично у кожному матчі забиває. Якусь феєричну гру він не показує, але гольове чуття має. Це найголовніше для нападника. У нападника і цінується те, що він може з одного моменту забити м'яч і створити якийсь момент. Довбик – це форвард гарного рівня. Я думаю, що в нього має все вийти.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Поборемося за бронзу. Збірна України з боєм програла Бразилії
Футзал | 02 жовтня 2024, 19:59 32
Поборемося за бронзу. Збірна України з боєм програла Бразилії

Наша команда не зуміла переграти п'ятиразових чемпіонів світу

«Завжди провалюються». Ковальчук назвав головну проблему збірної України
Футбол | 03 жовтня 2024, 11:23 0
«Завжди провалюються». Ковальчук назвав головну проблему збірної України

Колишній півзахисник національної команди незадоволений грою флангових захисників

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
Срна казав, шо у ШД в цьому сезоні самий сильний склад!!!
деякі експерди про це не знають і звіздять чортзна шо...
Remark
Та взагалі ніякі! Що в чемпі, що в ЛЧ.
Можуть повторити досягнння Олєжкі Блохіна в Динамо.
potemkin78
как бы это не была последняя ЛЧ для наших клубов ибо со следующего сезона они должны проходить квалификацию а нынешние ДК и Шахтёры чёт ваще не впечатляют. ещё и зборники ломаются табунами
Brian
Шахтёр даже на фоне УПЛ выглядит слабо и уныло, о каких еврокубках вообще может идти речь. Александрия или Рух на их месте выглядел бы как минимум не хуже.
Brian
Очень грамотно проанализировал игру, не употребив ненормативную лексику. Потому как спокойно смотреть на этот ужас невозможно. Как же не хватает ЛУческу этому Шахтёру, он был эмоциональным, но требовательным тренером и это давало свои плоды, был рисунок игры, даже при поражениях от Баварии. А тут....полная безнадёга. Пушич просто проходимец которому разрешили поиграть в тренера. Ахметов должен приехать и лично отвесить пендаля Пушичу за то что угробил команду.
shakhtarforewer
Цілком погоджуюсь, я такого слабкого Шахтаря ще не бачив. У гравців повне нерозуміння що робити з м'ячем, думав це якась функціональна яма, але вони з неї не виходять. Накупили непоганих гравців, проблема в тренері?
AK.228
Видно что Андрей переживает за команду, расстроен…
Я надеюсь, что на игру с Арсеналом Шахтер повезет новый тренер… вопрос только кто
Андрій Заліщук
Шахтар потребує повної перепрошивки
Demid Romanchikov
Так совершенно верно..Дело в отсутствии игры... Напрочь..Это ужас..
Forcer Petya
Те на що перетворився український чемпіонат і ці провали українських клубів на євроарені це ж просто віддзеркалення того що робиться в Україні... згадайте часи 2010-2012 який чудовий в нас був чемпіонат України, які сильні клуби ми мали - Металіст, Дніпро, Шахтар Динамо... А тепер ми опустилися на дно, але це і зрозуміло, враховуючи в якому стані знаходиться наша країна і що зараз робиться...
Олександр
Бразильці слабенькі .і тільки перевіряють картки .чекають зарплатню
pricolist
Ну так і є, нічого з цього робити сенсацію. В складі бразильці другосортного рівня, які не прогресують. З нормальним тренером (Йовічевіч) ще можна було б з них щось вичавити, а так. Подивитись на цього Егіналду, та в Шахтарі Луческу він би грав за 5 команду в чемпіонаті району 
Saar
А ще, Лукман у фіналі Баєру всі три забив!
Falko
Усьо, Андрюхо, будеш лежати, помирати від спраги - Срна тобі кухоль пива не подасть, скільки не проситимеш.
Ось це панікерство і пораженчество найбільше шкодять процесу. Так ми корову не продамо.
Дайте тренеру нормально працювати. Команди за рік (два, три...) не будуються.
FunnyCat_____
Лучший в истории Шахтер». Срна рассказал о рецепте успеха клубаХорватский специалист – о перспективе дончан
—————-
Э Воробушек, ты что такое базаришь 
Вон  сырна в феврале говорил про лучший в истории Шахтер!
Не повезло немного вчера, потеряли очки, не дожали немного!
Ничего, в играх с Баварией и Арсеналом свое возьмем 💪