Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 жовтня 2024, 23:05
5207
271

Знову втратили очки з італійцями. Шахтар безвольно поступився Аталанті

Донецька команда розгромно програла, навіть не пробивши у площину воріт суперника

| Оновлено 02 жовтня 2024, 23:05
5207
271
Знову втратили очки з італійцями. Шахтар безвольно поступився Аталанті
УЄФА

Донецький «Шахтар» у 1-му турі Ліги чемпіонів, як відомо, зіграв в Італії з «Болоньєю» внічию 0:0. Підсумковий результат навряд чи задовольнив «помаранчево-чорних», тож у поєдинку з ще один представником Серії А – «Аталантою» – вони мали зіграти з ще більшим бажанням досягти позитивного результату, кращою самовіддачею і кращою організацією своїх дій, що стало б основою для завоювання бажаних трьох очок. На жаль...

Забігаючи наперед, варто сказати, що перший тайм підопічні Маріно Пушича завершили з нулем ударів по воротах «Аталанти». Це було закономірно, оскільки вони зіграли вкрай беззубо в атаці. Нападу у них, будемо відверті, просто не було в повному розумінні цього терміна. Так – напівмоменти, епізоди і якісь натяки.

Getty Images/Global Images Ukraine

З гри команди повністю випав Зубков. У напівтонах себе проявляли Егіналду, а також середня лінія «Шахтаря» в особі Судакова, Марлона і Педро Енріке. Апогеєм же невиразної гри донеччан були їхні дії в обороні. Грам, Матвієнко і Бондар не виконували свої оборонні функції чітко і переконливо, дозволяючи бергамаскам багато чого. Втім, не все, але достатньо для того, щоб вони почувалися на підступах до штрафного майдачника «Шахтаря», у самому штрафному майданчику і вже біля воріт упевнено й небезпечно.

Забила «Аталанта», по суті, з першого по-справжньому змістовного моменту. Це був штрафний на 21-й хвилині. Лукман зі стандарту навісив точно на Джимшіті, який ефектним ударом переграв Різника. 0:1.

Getty Images/Global Images Ukraine

Пропустивши, гравці «Шахтаря», здалося, ґрунтовно втратили віри у свої сили, відкотилися назад і стали виключно відбиватися, відбиватися і відбиватися. На 36-й хвилині Лукман міг додати до асисту гол, але м'яч після його удару пішов у поперечину. «Шахтарю», зізнатися, пощастило. Невдовзі італійцям вдалися ще дві-три вкрай неприємні атаки, із завершенням яких у них, утім, не склалося, що було також на руку донеччанам. Проте, на 44-й хвилині навіть Фортуна перестала благоволити гравцям «Шахтаря». Лукман у дотик із району 11-метрової позначки пробив точно повз Різника після передачі Колашинаца. 0:2.

Другий тайм «Шахтар» розпочав із заміни Грама на Коноплю, який на 47-й хвилині пробачив «Аталанту», коли дивом не влучив у дальній кут. Гол Юхима міг повернути «гірників» у гру, але сталося протилежне. В атаці у відповідь бергамаски втретє пробили Різника. «Відзначився» Педро Енріке, який у штрафному майданчику своєї команди проявив дику розгубленість, дозволивши Белланові шулікою відгукнутися на крос від Дзаппакости. 0:3.

Getty Images/Global Images Ukraine

За три хвилини Дзаппакоста міг стати автором голу, але його удар на себе прийняла стійка воріт «Шахтаря». Донеччани в захисті продовжували діяти геть погано, що загрожувало продовженням неприємностей. На руку підопічним Пушича був лише... рахунок на табло. Він для «Аталанти» був комфортним, приємним і однозначно здатним зменшувати до мінімуму жагу до розвитку успіху.

Тренерський штаб «Шахтаря» спробував струсити команду замінами. На свіжих Коноплю, потім Траоре, Бондаренка та Кевіна, пізніше - Невертона було покладено складну місію з реанімації гри всього колективу. Вони її провалили, адже користі команді своєю появою на полі не принесли. Але в цьому не була лише їхня провина – «гірники» вже були морально пригнічені й розбиті, тому здатні були матч лише догравати. І дограли, зазнавши непрямої великої поразки.

Getty Images/Global Images Ukraine

У «Шахтаря» є 1 очко з шести можливих і він розташовується в групі команд, яка після основного раунду припинить боротьбу в турнірі. У «Аталанти» 4 очки і вона поки що в топ-8 турнірного пелотону. 23 жовтня на «Шахтар» чекає гостьова гра з лондонським «Арсеналом», а «Аталанта» вдома прийме «Селтік».

Ліга чемпіонів. Основний раунд. 2-й тур

«Шахтар» – «Аталанта» – 0:3

Голи: Джімшіті, 21, Лукман, 44, Белланова, 48

Попередження: Грам, 20 – Дзаньоло, 78, Едерсон, 84

«Шахтар»: Різник – Матвієнко, Бондар, Грам (Конопля, 46), Педро Енріке – Степаненко (Бондаренко, 63), Марлон Гомес (Кевін, 63) – Зубков (Невертон, 76), Судаков, Криськів – Егіналду (Траоре, 63)

«Аталанта»: Карнесеккі – Коссуну (Годфрі, 83), Джімшіті (Пашалич, 46), Колашинац – Белланова (Куадрадо, 46), Едерсон, де Роон, Дзаппакоста – Самарджич, де Кетеларе (Дзаньоло, 60), Лукман (Ретегі, 60)

Арбітр: Жоау Пінейру (Португалія)

«Арена Ауф Шальке» (Гельзенкірхен, Німеччина)

ШАХТАР - АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Був конфлікт? Експресаташе збірної оцінив рішення Реброва щодо Ярмоленка
Футбол | 02 жовтня 2024, 09:03 25
Був конфлікт? Експресаташе збірної оцінив рішення Реброва щодо Ярмоленка

Олександр Гливинський – про невиклик півзахисника до національної команди

Баварія на виїзді зазнала несподіваної поразки в ЛЧ від Астон Вілли
Футбол | 02 жовтня 2024, 23:57 2
Баварія на виїзді зазнала несподіваної поразки в ЛЧ від Астон Вілли

Єдиний гол у матчі для господарів поля забив Джон Дуран на 79-й хвилині

Коментарі 271
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Ганьба!
Палкін, скільки коштує Судаков?
Клуби Серії А побачили його рівень у матчах з Болоньєю і Аталантою  
FunnyCat_____
втратити очки?
Спорт Юа, серьезно? то есть ДК проиграло с крупным счетом, при 0-3, а шахтер просто потерял очки?
u6464u
це жах а не футбол від цього Шахтаря,в  відборі не грають а імітують, третій гол взагалі таке враження що хлопці приїхали подивитись серіал, рахую що склад сильніший чим при Фонсеці , Йовичеву ,а грають набагато гірше, мабуть собака зарита в тренерському штабі.
newo
Скоро лафа закінчиться, будуть прогобувати в кваліфікації ЛЧ усіляким ноунеймам
FunnyCat_____
Д*бил, просто^ его  команду сношают все подряд, начиная от Вереса заканчивая Бергамасками,а он коренных киевлян в ДК ищет, ну я хз как это по другом назвать
Jaime_Lannister
Хоч би задля пристойності з центру поля парашутик запустили, щоб удар в площину воріт був ))) Але, певно, ніхто не доб'є )))
serhiy
Вітаю всіх вболівальників Шахтаря - в вас найкращий тренер і найсильніший клуб !!!
sania
Для особливо обдарованих - в матчі з Лаціо Динамо завдало 10 ударів 6 з яких в отвір. Думаю на таку статистику Шахтар вийде за сумою 2років
sania
Як би Кияни не зіграли б з німцями, але 0 ударів в отвір воріт за 190 хвилин в Єврокубках перевершити важко. Такі досягнення рідко кому підкорюються.
sania
Добре що був на роботі іне бачив цієї ганьби. Подивився повтор і .... нічого.Ні атаки , ні захисту, ні думки, ні честі.Це не Шахтар, а щось безхребетне і ніяке. Сумно. Перший удар в напрямку на 47 хвилині і 3й пропущений на 48.
Boodya
Тепер цікаво, як будуть коментувати 0:3 такі акаунти як "отсосіті" "Юкрейн" "нова зеландія" і дмитро півторачка
Airwolf77
Всралсяяя радной Шахтьор...
FunnyCat_____
не слежу за шахтером, а как лавочник 15 миллионный из Палмейраса играет? там же говорили что бриллиант прям, который в Бразилии не рассмотрели 
Болела
Діла йшли не те що х@@во, но ніззя сказать шо харашо (с)
Чи все ж таки можна сказать шо х@@во….
В цій ЛЧ багато зайвих команд, як для рівня ЛЧ.. Шахтар нажаль в цьому сезоні одна з них..
Але враховуючи результати в УПЛ, а особливо рівень гри, навряд чогось можна очікувати в іграх з такими суперниками як Аталанта..
8number
Проект Шахтьор нажаль закривається 
ПУМА
Кроти, не бачу вашої радості. Рахунок же 0:3 як і Динамо, а там ви раділи. Радійте й тут, ви ж любите бездарні ігри Шахтаря, раз від вас не видно ніякої критики в адрес тренера і керівництва
taras_sidyi
Як можна втратити очки, коли ти ніразу не був попереду в матчі? Адмін хоть знає, що таке втратити очки? 
Чи мова йде про очки для зору або від сонця?
Jaime_Lannister
Давайте Срну на тренера. Хочу продовження шоу ))))
Henriklarsson11
Найбільш прикро те що це вони ще відскочили, Аталаньа повинна була забивати ще декілька. Такого безпорадного Шахтаря я не памятаю за багато років