Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 жовтня 2024, 21:33
827
1

ПУШИЧ: «Судаков має бути вдячний партнерам за цей перформанс»

Головний тренер «Шахтаря» дав прес-конференцію після матчу проти ЛНЗ

| Оновлено 06 жовтня 2024, 21:33
827
1
ПУШИЧ: «Судаков має бути вдячний партнерам за цей перформанс»
ФК Шахтар. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після матчу проти ЛНЗ Черкаси (5:1) у 9-му турі УПЛ:

– Чому такий контраст між виступами в УПЛ та єврокубках? Сьогодні у вашої команди була й динаміка, й моменти, й агресія – усе те, чого не вистачало в Лізі чемпіонів? Що заважає?

– Добрий вечір. Перш за все, хотів би сказати, що сьогодні моя команда відіграла на просто фантастичному рівні: я дуже задоволений тим, як ми будували гру в цілому і як реагували на події на полі. І тому я можу лише похвалити своїх гравців. Щодо вашого запитання, то я змушений сказати, що воно не надто розумне. Адже якщо ви ставите в один ряд національні змагання та єврокубкові, то ви не дуже добре розбираєтесь у футболі. Вибачте, але це некоректне запитання.

– Попереду міжнародна пауза, тож як ви плануєте нею скористатися? Скільки часу дасте гравцям на відпочинок та чи є у планах товариські матчі?

– Наші плани не відрізнятимуться від звичного розкладу під час подібних пауз. Звісно, гравці, які отримали виклик до своїх збірних, проведуть цей час, виступаючи за свої національні команди. А що стосується футболістів, яких не викликано, то вони матимуть час, аби трохи відпочити – й фізично, й ментально. Адже в нас дуже напружений календар, велика кількість матчів, усім нам необхідно трошки відпочити, аби підійти із повним зарядом сил до нових викликів, які чекають на нас попереду.

– За перші 12 хвилин другого тайму ваша команда забила три голи. Які слова ви підібрали в перерві, щоб так мотивувати своїх гравців?

– Я сказав гравцям, що, якщо ми відзначимося сьогодні пʼятьма забитими мʼячами, отримаємо вихідний. Але, звичайно ж, це жарт. Щодо реально сказаних слів, то я разом з командою розбирав епізоди першого тайму і звернув увагу на ті нюанси, які ми могли б покращити, на моменти, якими могли б скористатися, щоб змінити малюнок гри в другому таймі на нашу користь. І, як ви могли помітити, наші напрацювання мали ефект – ми змогли забити тричі на початку другого тайму. І в цілому, як я вже наголошував, моя команда сьогодні провела фантастичний поєдинок, чим я дуже задоволений.

– У «Шахтаря» 14 забитих мʼячів та 3 пропущені у 3 домашніх матчах УПЛ – команда надрезультативна в чемпіонаті. Але, як уже мій колега відзначав, у Лігу чемпіонів не вдається це перенести. Усе ж таки, чи зможете ви після цієї паузи збірних перенести таку гру з чемпіонату в матчі на євроарені?

– Я вже відповідав на це вашому колезі й повторю це для вас. Не дуже коректно, на мою думку, порівнювати зовсім протилежний рівень змагань у національних турнірах та Лізі чемпіонів. Безумовно, наша Премʼєр-ліга є сильною та конкурентною, але порівнювати її з рівнем Ліги чемпіонів є недоцільним заняттям. Це просто земля та небо. І я хочу вас попросити мати трохи більше поваги до футболістів та всіх українських клубів, які представляють країну на євроарені. Що стосується логістичних запитань та загалом усього, що повʼязано з такими іграми, то щоразу ми змушені долати якийсь просто немислимий шлях. Це вже стало цілком нормальним та звичним явищем для нас, в Україні, але коли я спілкуюся зі своїми колегами за кордоном, то вони взагалі не вірять, що можуть бути такі умови і що нам доводиться щоразу стикатися із подібними питаннями логістики під час подорожей на матчі.

Я також спілкувався з вашими колегами в Нідерландах і відстоював добре імʼя команди, хвалив своїх гравців за ту витримку та за те ставлення до футболу, що вони демонструють попри всі складні умови. І, звісно, я розумію ваші запитання та спроби прокласти паралель між цими двома турнірами, але я ще раз прошу виявляти більше поваги до гравців – не так до мене, скільки до моїх гравців. Вони заслуговують на повагу за своє старання. І можу вас запевнити: ми робимо все, що в наших силах, і навіть більше того, що є в нашому внутрішньому резерві. І якщо ви хочете, то я можу взяти вас із собою у подорож: ви подолаєте шлях з України до Німеччини і потім повернетеся аналогічним маршрутом, а після цього я попрошу вас відбігати 90 хвилин на полі. Я не знаю, чи ви зможете витримати таку динаміку й стилістику. Ще раз можу вас запевнити, що ми викладаємося повністю і що мої гравці заслуговують на повагу. Тому я знову прошу вас всіх виявляти більше поваги до футболістів.

– Сьогодні, напевно, найбільше бажання виявив Судаков, раз забив чотири голи. Його покер взагалі став лише 12-м в УПЛ і першим за 7 років у чемпіонаті України. Тож як ви оціните його гру?

– Я думаю, він зіграв добре цього вечора. Як я вже казав раніше, усі заслуги – командні та індивідуальні – є результатом роботи всього колективу. І сьогодні ми були неймовірними як команда. Тому Судаков повинен бути вдячний своїм партнерам за цей неймовірний перформанс, що йому вдалося продемонструвати і стати найкращим гравцем матчу.

А якщо говорити безпосередньо про нього, то Судаков – просто фантастичний футболіст, як вам усім відомо, він неймовірна людина та дуже приємний хлопець. Тому я дуже радий за його сьогоднішній перформанс і впевнений, що в розташування національної збірної він вирушить в чудовому настрої та зуміє також бути корисним національній команді України. Але сьогодні він справді був чудовим.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Роналду принизив Мессі, але фани висміяли Кріштіану. Ось що сталося!
Футбол | 06 жовтня 2024, 22:57 2
ВІДЕО. Роналду принизив Мессі, але фани висміяли Кріштіану. Ось що сталося!

Португальський бомбардир став предметом насмішок у соцмережах після своєї останньої витівки на Ютубі

Marca: Лунін ще раз довів, що може замінити Куртуа
Футбол | 06 жовтня 2024, 12:05 1
Marca: Лунін ще раз довів, що може замінити Куртуа

5 жовтня Реал Мадрид здолав Вільярреал 2:0, Андрій відіграв на нуль

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
easterly
Партнерам якої команди?