Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2024, 05:39
4881
35

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Долю матчу вирішив пенальті, до того ж сумнівний»

Головний тренер «Динамо» прокоментував матч з «Шахтарем»

| Оновлено 14 травня 2024, 05:39
4881
35
Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Долю матчу вирішив пенальті, до того ж сумнівний»
ФК Динамо Київ. Олександр Шовковський

Наставник «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував матч 28-го туру УПЛ, у якому «Динамо» програло «Шахтарю» (0:1) та втратило шанси на чемпіонство.

– Чого не вистачило, щоб досягти сьогодні перемоги?

– Забитих голів.

Другий тайм суттєво відрізнявся від першого в плані креативу та створених моментів. Чи вгадали ви зі стартовим складом?

– Не знаю, вгадав я чи ні, але результату, на жаль, немає, тому можна сказати, що не вгадав. Але не було б пенальті чи поставили би штрафний на Буяльському, можливо, була б інша гра. При цьому ми розуміли, що «Шахтар» – хороша команда, грає в атакувальний футбол, і нам треба готуватися грати не лише вперед, але й вибудовувати свою гру в обороні.

Прикро програвати саме такі матчі, де доля зустрічі вирішується завдяки пенальті, до того ж сумнівного. Було кілька суперечливих моментів, той же фол на Буяльському, але маємо те, що маємо. На жаль, ми не дорахувалися багатьох очок у першій частині чемпіонату.

На чому зосередиться команда в останніх матчах сезону?

– Будь-яка поразка – це не кінець, будь-яка перемога – це не фінальний успіх. Потрібно мати мужність грати, що б не відбувалося. Ми народжуємося з бажанням перемагати. Кожного дня ми відпрацьовуємо в тренувальному процесі нашу волю, характер. А вже сама перемога – це справа честі. Це не я казав – це слова Вінстона Черчилля.

Що потрібно «Динамо» за літо, щоб не просто боротися за чемпіонство, а стати чемпіонами?

– Це ж не підсумкова пресконференція, а лише за підсумками матчу, що тільки-но закінчився. Висновки ми будемо робити, але пізніше. Нам потрібно зіграти ще два матчі. Ми готуємося до кожної гри, напрацьовуємо моменти, у нас є план, стратегія.

Що потрібно? Багато речей, про які можна говорити, про які складно говорити. Після завершення сезону буде підготовка національної команди до Євро-2024, також є олімпійська збірна, збірні U19, U21. І дуже багато динамівців будуть готуватися в різних збірних. І нам треба розуміти, як ми будемо готуватися до наступного сезону, оскільки поки що дуже багато питань.

Є турнір, досить цікавий, який організовують для гравців, які можуть представляти олімпійську збірну. Але, якщо подивитися його розклад, до семи наших гравців можуть бути запрошені для участі в ньому одразу після завершення чемпіонату України. Він завершиться 17 червня, а наша команда має збиратися десь у 20-х числах. Тобто, без паузи, без відпочинку, без відновлення їм потрібно знову включатися в роботу. Як їх готувати у цьому плані, я поки не уявляю. Можливо, є сенс нікого нікуди не відпускати, щоб вони добре відпочили, почали нормально працювати з командою й у хороших кондиціях підійшли до Олімпіади, коли вона почнеться. Це мої думки на сьогоднішній день.

Також ви знаєте, що змінено формат єврокубків, є ігри в грудні, січні… Поки логістика для нас незрозуміла, але в голові ми тримаємо багато речей. Як буде далі, я поки не знаю.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фехтування. Українки пробилися до півфіналу командної шаблі
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 14:43 25
Фехтування. Українки пробилися до півфіналу командної шаблі

Україні вдалося розібратися з Італією

Атлетіко підписав колишнього конкурента Довбика
Футбол | 03 серпня 2024, 20:19 3
Атлетіко підписав колишнього конкурента Довбика

Мадридський клуб оголосив про трансфер Александера Серлота з «Вільярреала»

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Xvalenok03
Абсолютно согласен с шовковским. Любой пенальти поставленный в ворота динамы сомнителен. Даже стопроцентный.
Alehandro
Програвати теж треба вміти. Сумнівний пенальті? Це той, у якому рука в не природньому положені відставлена вбік, перериває політ м"яча, що летить у ствір?
mayakovskiy1
Сумнівний пенальті))) Боже, він тупо циган 2. М'яч летів в напрямку воріт гравець виставив руку. Якщо це сумнівний пенальті то я не знаю який не сумнівний
232121
Сашо, ти вже, як містер, то яйця мішають, то автобус делеко їде, то погода не важна... Треба просто грати, тупо показати характер, зробити,, камбек'' і  тоді вже мож про щось говорити....⚽⚽⚽
nicksaf
Был фол на Буяльском и надо было судье свистеть.
Сколько раз ШД вот таким образом устраивал себе преимущество.
А сколько чемпионств?  А в ЛЧ летят с крупным счётом.  Зато 40 млн. это 40 млн.
Но теперь возможна квалификация, а в следующем сезоне так точно она будет для ШД. 
Lion
Так этот физрук ещё и правил не знает...
FunnyCat_____
та не сомнительный он, его просто не было 
_Per4ecter_
КДК УАФ дасть відповідь на питання: сумнівний був пенальті чи ні.
AK.228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
_Per4ecter_
Чого СаШо скиглить? Треба вміти програвати і визнавати, що зараз другою футбольною силою є Кривбас разом з  Дніпром-1. А Динамо - четверті. Тільки скільки очок Динамо недовтратило цього сезону. Мабуть, залишили на наступний.
Володимир
Саша  команда фізично і тактично слвбенько підготовлена до матчу. Ти пробач, но такі матчі зі 100% відсотком виграють тренери з досвідом роботи у Європі. Хоча по вікових даних ви майже рівні, однак Шахтар на дві голови кращий за вас. Чого вартує перший розрахунок кутового. Динамо просто розкидали.
Alexander Киев
Скуліть шавки вонючі, не місце вам взагалі в Україні, ФК ОПЗЖ Суркісні давно пора розформувати