Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

26.02.2024 13:55 – FT 1 : 0
Через повітряну тривогу матч розпочався не о 13:00, а о 13:55
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 лютого 2024, 18:30
2019
2

У меншості грали цікавіше. Ворскла мінімально поступилась Зорі

Сергій Долганський стартував на чолі полтавського колективу з поразки

| Оновлено 26 лютого 2024, 18:30
2019
2
У меншості грали цікавіше. Ворскла мінімально поступилась Зорі
УПЛ

У стартовому складі «Зорі» порівняно з першою частиною чемпіонату з’явилося одразу троє нових гравців. Якщо Бутко та Жуніор Рейс після тривалої перерив повернулися до луганського клубу, то для Башича це була дебютна гра в УПЛ. Сергій Долганський, для якого це була перша гра в статусі головного тренера клубу УПЛ, задіяв чотирьох нових гравців. Толі та Мякушко повернулися до лав полтавчан, а Сіссоко та Ковталюк провели перші ігри в УПЛ. Відзначимо також Ігоря Пердуту, який провів 300-й (!) матч у складі полтавчан у всіх турнірах.

Суперники обережно розпочали першу гру у весняній частині чемпіонату. При цьому ігрових зіткнень було чимало. Так, в одному з епізодів у штрафному майданчику Мякушко зіграв у ногу Батагову, за що отримав жовту картку від арбітра Шандора. Через брак завершальних передач гольових моментів біля обох воріт не виникало.

І все ж, господарі поля зуміли першими відкрити рахунок на стадіоні в Житомирі. Після розіграшу кутового намагався пробити по воротах Герреро, але удар вийшов несильний, і Башич вчасно головою добив м’яч у ворота Ісенка. Так хорватський новачок луганчан відзначив голом свій дебют в українському чемпіонаті. Згодом «Ворскла» могла вирівняти становище, але після дальнього удару Феліпе м’яч влучив у поперечину і залишив поле.

На початку другого тайму міг відзначитися Мічін, який після виходу на заміну намагався замкнути передачу Герреро, але захисники ліквідували загрозу. Згодом Мічін зльоту пробив поруч з рамкою воріт. Полтавчани відповіли дальнім ударом Мякушка, на який відреагував Сапутін.

Одним з ключових моментів матчу стало вилучення Крупського, який грубо зіграв проти Антюха. Для Крупського це була перша червона картка в УПЛ – у 22-й грі. «Зоря», маючи чисельну більшість, більше контролювала гру, проте до гольових моментів справа не доходила. Разом з тим, «Ворскла» при першій нагоді також організовувала контратаки, намагаючись уникнути поразки, але не вдалося.

В підсумку переможна серія «Зорі» в матчах з «Ворсклою» триває в УПЛ 5 ігор. При цьому підопічні Юрія Коваля перервали свою безвиграшну серію в чемпіонаті, яка тривала 5 ігор: три нічиї та дві поразки. А полтавчани в Житомирі перервали свою безпрограшну серію в чемпіонаті, яка продовжувалася 6 ігор: дві перемоги та чотири нічиї.

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Мічін – 6,0, Бугай – 6,0, Волошин – б/о, Боль – б/о, Мишньов – б/о.

«Ворскла» (заміни): Челядін – 6,0, Нестеренко – 6,0, Павлюк – 6,0, Галас – б/о, Хрипчук – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

«Зоря» – «Ворскла» - 1:0

Гол: Башич, 37

Попередження: Антюх, 22, Чурко, 29, Крупський, 63, Герреро, 90 – Мякушко, 16, Сіссоко, 39, Кане, 43, Ковталюк, 46, Феліпе, 90+3

Вилучення: Крупський, 70 (грубий фол)

«Зоря»: Сапутін – Рейс (Мишньов, 89), Джордан, Батагов, Бутко – Яцик, Башич – Кирюханцев, Чурко (Мічін, 49, Волошин, 88), Антюх – Герреро (Боль, 88).

«Ворскла»: Ісенко – Корнієнко, Бацула, Крупський, Пердута – Толі (Челядін, 61), Сіссоко (Галас, 83) – Мякушко (Хрипчук, 84), Кане (Нестеренко, 61), Феліпе – Ковталюк.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 11 (4) – 6 (4)
Кутові: 5 – 0
Офсайди: 3 – 1.

ЗОРЯ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Над стандартами похоже поработали на сборах, высоких игроков сейчас достаточно в составе. Надеюсь это будет грозным оружием Зари весной.
В начале второго тайма конечно забивать второй надо было минимум и закрывать вопросы. А так нервная концовка как часто бывает.
С победой!
BekXan
Якщо програвати такій Зорі ...То нащо взагалі виходити на поле..