Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

26.02.2024 13:55 – FT 1 : 0
Через повітряну тривогу матч розпочався не о 13:00, а о 13:55
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 лютого 2024, 13:00
1588
1

Зоря – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Битва тренерів із приставкою «т. в.о.»

| Оновлено 26 лютого 2024, 13:00
1588
1
Зоря – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У понеділок, 26 лютого, в Житомирі на стадіоні «Центральний» відбудеться матч вісімнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють луганська «Зоря» й полтавська «Ворскла». Стартовий свисток рефері Олександра Шандора зі Львова пролунає о 13:00 за київським часом.

Зоря


У першій частині сезону луганська «Зоря», переважно, запам'ятовувалася нам виключно у світлі негативних новин. Експерименти з призначенням Ненада Лалатовича наступним головним тренером після видатної каденції Патріка ван Леувена провалилися так само, як нідерландець у донецькому «Шахтарі». Ось тільки чинні чемпіони з виниклими труднощами справлялися з набагато меншим скрипом, аніж їхні сусіди по базовому географічному регіону.

Наступним на черзі був Валерій Кривенцов, але після того, що відбувалося із «Зорею» в єврокубках під його керівництвом, було лише питанням часу чергове рішення керівництва про зміну курсу. Керувати в підсумку поставили в тимчасовій ролі Юрія Коваля, і він не просто дотягнув команду до зимової паузи, а навіть зміг провести деякі стабілізуючі заходи, після чого йому довірили зайнятися колективом і на зимових зборах.

«Зоря» активно працювала за тренувальною програмою в Туреччині, проводила так звані спільні заняття/спаринги з командами, які базувалися неподалік, і навіть лише один раз програла, польській «Краковії» (0:4), що можна вважати таким-сяким, але успіхом. Але, як зазвичай і буває, наріжним стало питання посилення, і тут у луганчан є скромна покупка хорвата Якова Башича в опорну зону, Крістофера Нваезе в центр оборони, а також оренда нападника Аліуна Ндура. Очевидно, саме так у клубі вирішили рятуватися від зони вильоту, де команда опинилася через цілу низку невдалих результатів. Дев'ять матчів із десяти без офіційних перемог – це вже не попереджувальний сигнал, а набат.

Ворскла


На початку сезону у полтавської «Ворскли» ще були якісь мрії про єврокубки, але після зустрічей із грузинською «Ділою» ця пригода досить швидко завершилася. І настільки команда опинилася під враженням від тих ігор, що зрештою взимку переманила до себе зі складу суперників українського нападника Миколу Ковталюка, який відзначався в її воротах. Чи допоможе це забивати більше голів одному з найменш результативних колективів верхньої половини таблиці? От і подивимося.

Віктор Скрипник, наприклад, також не відмовився б свого часу від подібного трансферу форварда, оскільки грати з одним лише Русланом Степанюком на вістрі без особливих можливостей ротації виявилося не дуже вдалою ідеєю. Але тепер досвідченого наставника це вже не турбує, оскільки він пішов у харківський «Металіст 1925» і прихопив із собою Владлена Юрченка, який у Полтаві так і не розкрив свій безумовний талант.

Сергій Долганський – абсолютно нове обличчя вищої тренерської школи в українському футболі, оскільки раніше колишній воротар займався роботою виключно з представниками свого амплуа. Наскільки така рокіровка виявиться успішною – також подивимося під час другої частини кампанії, але плану Б у «Ворскли», фактично, немає, а ось неоднозначне становище в середині турнірної таблиці – є. Скрипник перед відходом не програвав сім матчів поспіль – серйозна планка.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Зорі» та «Ворскли» раніше перетиналися 42 рази в рамках чемпіонатів України та СРСР. 17 матчів завершилися перемогою луганчан, тоді як полтавці виграли 11 зустрічей і ще 14 разів команди зіграли внічию. Різниця голів – 55:43, на користь «мужиків». Найбільша перемога «Зорі» – 7:0 (1960), у «Ворскли» – 3:0 (2018). Востаннє команди зустрічалися в серпні минулого року, коли голи Едуардо Герреро і Джордана у відповідь на результативний удар Феліпе Родрігеса принесли луганчанам перемогу (2:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Олександр Шандор зі Львова, який на своєму рахунку має 31 матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Петро Котубей та Ігор Дебенко, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Кубряк. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Дмитром Панчишиним і його асистентом Сергієм Приступою. У Шандора вже є досвід проведення матчів за участю «Зорі» – 1 перемога та 1 поразка, і «Ворскли» – 1 перемога та 1 поразка.

Орієнтовні склади


«Зоря»: Сапутін – Жуніньйо, Боль, Джордан, Бутко – Гулько – Горбач, Мічин, Волошин, Бугай – Герреро.

«Ворскла»: Ісенко – Корнієнко, Бацула, Рамірес, Пердута – Челядін, Толі – Мякушко, Кане, Феліпе – Ковталюк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі м'ячі будуть залітати у ворота обох команд. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють і ТБ 2.5.

26 лютого, понеділок

«Зоря» – «Ворскла»
Житомир. «Центральний». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – УНІАН ТБ
ЗОРЯ – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.