Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
4280
1

Анастасія МЕРКУШИНА: «Мені стало набагато важче психологічно»

Українська біатлоністка – про свій психологічний стан

Анастасія МЕРКУШИНА: «Мені стало набагато важче психологічно»
IBU. Анастасія Меркушина

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина, яка завтра, 9 лютого, виступить у спринті на ЧС-2024, розповіла про свій психологічний стан:

«Насправді, після поліпшення результатів стало набагато важче психологічно. Це помітно по моїх естафетах, на жаль. Стало морально набагато важче, тому що тепер є таке відчуття, що ти можеш показати щось. Це не те, що ти виходиш на старт із думками: «Ай байдуже, яка різниця, однаково не потрапиш у тридцятку, бо хід не той». Тоді виходиш спокійно, просто виконуєш свою роботу, стараєшся, біжиш. Але от коли ти розумієш, що можеш щось показати, то воно вже інакше. І це досить давно забуте відчуття, що ти щось можеш. Тому мені стало важче. І крім цього, в нашій ситуації стало набагато важче і морально бігати, тому що ти розумієш заради чого біжиш і хто тебе дивиться. Тому так, стало важче.

Досвід? Я просто знаю, що робити в якій ситуації. Але це як складання іспиту, нічим не відрізняється. Я завжди всім кажу, хто мене запитує про відчуття перед стартом: абсолютно те саме, що й ви відчуваєте перед ЗНО, один в один. Тобто ти розумієш, що знаєш, але не знаєш, що буде, чи впораєшся, чи вистачить тобі концентрації, чи не забудеш, що робити, за цих емоцій і напруги. Бо коли ти йдеш у перегонах, звісно, твоєму мозку теж бракує кисню, йому досить важко думати під час перегонів. Тобто така ситуація, зорієнтуєшся чи ні - це завжди залежить, і досвід не завжди відіграє суперкласну роль. Буває, що в тебе, навпаки, занадто багато думок у голові, занадто багато контролюєш. Зрештою, можливо, «на дурня» було б краще.

Чемпіонат світу – особливий старт? От коли я підходила до чемпіонату світу з відчуттям, що це просто черговий етап Кубка світу, у мене все шикарно виходило. А коли думаю, що це прямо ось щось нереальне, чемпіонат світу, там все добре – вже не так класно виходило».

Олег Дідух Джерело: XSport
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іменита польська біатлоністка повертається у спорт
Біатлон | 27 червня 2024, 16:34 0
Іменита польська біатлоністка повертається у спорт

Моніка Хойніш-Старега не виступала з 2022 року

Вацко прокоментував конфлікт Зінченка та Реброва
Футбол | 03 липня 2024, 20:28 6
Вацко прокоментував конфлікт Зінченка та Реброва

Відомий коментатор різко висловився про цю новину

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Плахтий
Словесна маячня