Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 06 липня 2024, 08:51
4996
0

Україна – Чилі. Прогноз і анонс на матч Кубка претендентів з волейболу

Рік тому у матчі за 3 місце цього турніру українці перемогли суперників із рахунком 3:0

| Оновлено 06 липня 2024, 08:51
4996
0
Україна – Чилі. Прогноз і анонс на матч Кубка претендентів з волейболу
volleyballworld.com

У п'ятницю, 5 липня, в китайському місті Ліньї відбудеться чвертьфінальний поєдинок Кубка претендентів Міжнародної федерації волейболу (ФІВБ), в якому зустрінуться збірні України та Чилі. Наші волейболісти отримали право взяти участь в турнірі як переможці Золотої Євроліги 2024 року, а чилійці відібралися на Кубок претендентів від Південної Америки.

Україна

Збірна України вдруге поспіль виступить у цьому турнірі, але зовсім в іншому складі та ще й з іншим головним тренером. Якщо у 2023 році у Катарі наша команда виступала під керівництвом латвійського фахівця Угіса Крастіньша, то тепер нею керує аргентинський наставник Рауль Лосано. Про те, чому такі значні зміни сталися нинішнього року у складі українців, шанувальники спорту нашої країни чудово знають, бо про це неодноразово повідомлялося, зокрема дуже докладно на нашому сайті. Тож повертатися до цієї теми не будемо.

Зазначимо лише, що у значно зміненому складі збірна України зуміла чудово виступити у Золотій Євролізі, ставши її переможцем. У фіналі, який проходив у Хорватії, наші волейболісти виграли у господарів майданчика з рахунком 3:1. Разом із золотими медалями команда отримала право виступити в турнірі Кубок претендентів, де боротиметься за нагороди, а також за місце у турнірі рангом вище – чоловічій Лізі націй 2025 року.

Порівняно із Золотою Євролігою, у складі збірної України відбулися деякі зміни. З різних причин будуть відсутні Юрій Семенюк, Микола Рудницький, Дмитро Янчук та Олександр Бойко. На їхнє місце запрошені переважно молоді волейболісти – центральні блокуючі Андрій Челеняк та Микола Куц, догравальник Тимур Цмокало, ліберо – Микола Джуль. Саме у новому складі українці провели контрольний матч уже у Китаї, у якому поступилися господарям майданчика 1:3.

Наразі збірна України, посідаючи 14-те місце у рейтингу ФІВБ, проходить до Ліги націй, навіть якщо вона не виграє майбутній турнір. Справа в тому, що окрім переможця Кубка претендентів, ще одне місце отримає команда з найвищим світовим рейтингом, не рахуючи тих збірних, які вже виступають у Лізі націй. Але для того, щоб закріпити свою позицію, українцям необхідно пробитися хоча б у півфінал. Отже, гра зі збірною Чилі в цьому плані матиме важливе значення.

Чилі

Чилійські волейболісти перед стартом турніру розташувалися на 28-му місці світового рейтингу. Деякий час вони були третьою волейбольною силою Південної Америки після Бразилії та Аргентини й двічі у 2019 та 2021 роках ставали бронзовими призерами чемпіонату Південної Америки. Тому вони, як правило, постійно брали участь у Кубку претендентів ФІВБ. Але лише попереднього року зуміли вийти у півфінал, де програли господарям турніру збірної Катару з рахунком 0:3.

Однак у 2023 році збірна Чилі не змогла пробитися до призерів чемпіонату континенту, поступившись Колумбії не лише третім місцем, а й не кваліфікувалась на чемпіонат світу 2025 року. Мабуть єдиним позитивом у тому турнірі було те, що серед найкращих догравальників опинився чилійський волейболіст Вісенте Паррагірре.

А ще торішній волейбольний турнір на Панамериканських іграх приймала столиця Чилі Сантьяго. Тут господарі майданчика провели 6 матчів (3 перемоги та 3 поразки) і у підсумку посіли 7 місце.

Статистика матчів

Минулорічний матч у турнірі Кубка претендентів поки що залишається єдиним у протистоянні чоловічих збірних України та Чилі. Тоді наші волейболісти виграли у трьох партіях – 25:21, 25:19 та 25:19, завоювавши бронзовий комплект медалей. З нинішнього складу українців у тій грі ніхто не виходив на майданчик, а в запасі були Євген Кісілюк, Максим Дрозд та Сергій Євстратов. Найрезультативнішим у чилійців був згаданий вище Вісенте Паррагірре, який набрав 19 очок.

Прогноз на протистояння

Збірна України у Золотій Євролізі набрала гарний хід, і якщо тренерському штабу вдалося зберегти цю форму, то наша команда має бути фаворитом у цьому матчі. З іншого боку, на боці чилійців набагато більший досвід проведення міжнародних зустрічей, порівняно з нинішнім складом українців. І все ж таки поставимо на підопічних Рауля Лосано – 3:1 на користь збірної України.

5 липня, п'ятниця

Україна – Чилі
Ліньї. (Китай). 10:30 (час київський)
УКРАЇНА - ЧИЛІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначились всі півфіналісти Кубку претендентів
Волейбол | 05 липня 2024, 22:12 0
Визначились всі півфіналісти Кубку претендентів

Чоловіча збірна України у поєдинку за вихід в фінал зустрінеться із командою Бельгії

«Йому добряче дісталось». Едді Хірн розповів, чи переможе Усик знову Ф'юрі
Бокс | 06 липня 2024, 08:06 1
«Йому добряче дісталось». Едді Хірн розповів, чи переможе Усик знову Ф'юрі

Промоутер Джошуа поділився думками про реванш

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.