Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 грудня 2023, 12:30
12013
55

Даремно тягнули час. Полісся на останніх хвилинах пропустило від Вереса

Команді Юрія Калітвінцева цей результат може дорого коштувати в боротьбі за першу сходинку

| Оновлено 02 грудня 2023, 12:30
12013
55
Даремно тягнули час. Полісся на останніх хвилинах пропустило від Вереса
УПЛ

Друге коло Української Прем'єр-ліги відкрив матч, у якому житомирське «Полісся» приймало рівненський «Верес». Хоча номінальним господарем поєдинку було «Полісся», він відбувся у Рівному. Команди помінялись полями в першому та другому колах. Матч у Житомирі завершилося перемогою «Полісся» за рахунком 2:0. Голи забили Макуана та Будківський.

Головний тренер житомирської команди Юрій Калітвінцев порівняно з матчем минулого туру проти донецького «Шахтаря» здійснив чотири зміни у стартовому складі. У захисті Смоляков і Гітченко грали з перших хвилин замість Шаповала та Шабанова. До речі, Гітченко вийшов в «основі» лише вдруге в цьому сезоні. Півзахисник Танковський пропускав матч через дві жовті картки, отримані в поєдинку проти «гірників». Його замінив Кушніренко. Залишився у запасі Макуана, його місце на полі зайняв Шастал.

У складі «Вереса» були відсутні Балан і Кухарук. Причина – дискваліфікація через перебір жовтих карток. Замість них сьогодні грали Курко та Гакман, який з'явився в стартовому складі вперше майже за 2 місяці. Сергій Лавірненко провів ротацію на позицію голкіпера – Паст замість Когута, який в попередньому матчі пропустив три голи від «Металіста 1925». На вістрі атаки Гайдучик замінив Шестакова.

ФК «Верес»

На початку тайму на полі точилася рівна боротьба. У складі «Вереса» знову, як і в поєдинку з «Металістом 1925», був дуже активним та корисним Дахновський, який тільки минулого туру повернувся у гру після тривалої перерви, пов’язаної з травмою. Саме за його участю було створено перший небезпечний момент у матчі. Дахновський із штрафного відкинув м'яч п'ятою під удар Шараю, але той пробив точно у воротаря, який знаходився по центру воріт. «Полісся» відповіло своїм моментом на 16-й хвилині. Був він набагато небезпечнішим, ніж шанс рівненського клубу. Гітченко ударом головою завершив подачу з лівого флангу, але поцілив у дальню стійку.

У другій половині тайму більше атакували підопічні Юрія Калітвінцева. Однак вони змогли створити лише один гольовий момент. На 35-й хвилині Козаку відкотили м’яч під удар, півзахисник «Полісся» закрутив м’яч у верхній кут воріт, але влучив у хрестовину.

ФК «Полісся»

Другий тайм розпочався у тому ж ключі, як завершувався перший. «Полісся» майже весь час проводило на половині поля «Вереса». Результатом атакувальних дій житомирського клубу став момент на 60-й хвилині: Макуана отримав закидання за спини захисників перед чужим штрафним, але Паст своєчасно зіграв на виході та ногами заблокував удар. Після цього епізоду активізувалися гравці «Вереса». Вони змогли створити трохи небезпеки біля воріт «Полісся». Зокрема, Бойку довелося попрацювати після штрафного удару.

Однак забити гол змогли саме «вовки». На 67-й хвилині після навісу з кутового з лівого флангу Будківський на дальньому боці штрафного майданчика скинув м’яч на Крушинського, а той зльоту розстріляв ворота. На шляху м’яч зачепив когось з футболістів, що дезорієнтувало голкіпера «Вереса».

ФК «Полісся»

До завершення матчу залишалося ще чимало часу: команди відіграли ще пів години. Однак футболісти «Вереса» не могли створити жодної гольової нагоди аж до останніх хвилин. На сьомій компенсованій хвилині Жуліо Сезар зі штрафного удару виконав навіс на дальню стійку, а Шестаков завдав удару головою – м’яч влетів під поперечину воріт. Підопічні Лавриненка несподівано врятувалися, а команда Калітвінцева втратила дорогоцінні очки у переможному по грі поєдинку.

До речі, «Верес» перервав безгольову гостьову серію, яка тривала з 17 вересня протягом 512 хвилин. А ось перемогти у статусі гостей «червоно-чорні» не можуть вже у 15 матчах поспіль: 5 нічиїх і 10 поразок.

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Макуана – 6,5, Мустафаєв – 6,0, Огіря – б/о.

«Верес» (заміни): Шестаков – 6,5, Блізніченко – б/о, Марусич – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Полісся» – «Верес» - 1:1

Гол: Крушинський, 68 – Шестаков, 90+5

Попередження: Тейлор, 33, Кушніренко, 63, Козак, 89, Смоляков, 90+2, Макуана, 90+3 – Яго, 53, Гакман, 65, Жуліо Сезар, 90+4

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Гітченко, Чоботенко, Тейлор – Кушніренко, Крушинський (Огіря, 86) – Шастал (Макуана, 46), Грицук, Козак – Будківський.

«Верес»: Паст – Шевченко, Жуліо Сезар, Кучеренко, Курко – Кучеров (Марусич, 88), Гакман – В. Шарай, Яго (Блізніченко, 85), Дахновський (Шестаков, 71) – Гайдучик.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

ПОЛІССЯ - ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Події матчу

90’ +7
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Шестаков (Верес).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Борис Крушинський (Полісся).
Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 55
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALF🎈
Стільки часу переграли, ніби були якись великі затримки чи щось
Ну то такє   Полісся зарано розслабилися, треба догравати, а не тягнути час, от і догралися.
А взагалі гра була млява, увесь час тягнули кота за яйця, а на останніх хвилинах по прокидалися.
avk2307
"Дирявка глотав з проглотом"(Лгбт/Лк бД), Хвора біженка (АК 228)-  так прокоментували матч Полісся з Вересом. Нуправда ж освідчені боти Шахтаря.? 
Нормальна гра, результат в принципі задавольняє всіх окрім Полісся. 
Вас там трохи "покарали" за "не активність". 
Чи чого ви сказились?
King8619
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Качура
Це карма для тих, хто заради результату відверто бомжує, а не грає в футбол. 
FunnyCat_____
Почему парочка местных прод*ырявленных истерит на этой ветке, их же шахтер смог унести свое очко и от Полесья и от Вереса( с помощью купленной судейки правда) 
Чего скулить то ?
avk2307
Если Верес так и в следующем туре сыграет, то будет очень интересно.
aleksandr-66
Жуліо Сезар зовсім не зі штрафного удару навішував при голі Вереса.
Gargantua
и что, Верес даже хайлайт не предоставил?
Умник
Отлично
Александр Ад
гроші не грають в футбол...
Ztpolissay
Скільки хвилин було додано в другому таймі?
DK1961
И - естественно - на мой пост сразу посыпались ржавые оскорбления. Ну от НИХ ничего другого я никогда и не ожидаю (извилин маловато, да и с юмором - напряженка).
DK1961
Это ж какая интересная и трудная жизнь стала у поклонников ржавого суперклюба! Раньше плясали только на ветках против Динамо и соответствующее...выливали. А теперь (судя по их высказываниям к данной игре) приходится поливать грязью и Полесье...и Днепр-1 (особенно)....и Кривбасс... Это вам не Барселона! Какое там место у Юзовки в чемпе Украины антирекордное - 10-е? Ну вот посмотрим по итогу, что в это сезоне будет ПРИ НОРМАЛЬНОМ судействе и отсутствии (надеюсь) всех шестерок вашего ХОЗЯИНА в новом руководстве УАФ.
Александр Шевченко
Судейка тянул время специально, чтобы Ровно забило. Вот что сырун с бондарем делают. 
AK.228
ЗВІСНО, ТИ Ж - СТАРИЙ ТА ТУПИЙ  ВАТНІК!!
Лига конференций без динамо
Прогнозировал если судья не будет подсуживать Полесью то Верес не проиграет и прогнозировал что Верес забьет за за коф ,в конце конечно забил ну все же.Молодцы бились до конца 
Лига конференций без динамо
Полесье если пройдёт в еврокубки будет очень хорошо,они точно в 10 раз лучше будут  там играть чем динама дырявая которая только позорит Украину каждый сезон 
Лига конференций без динамо
Старый петух трусливый dk 1961  выполз и слезы льёт,а как перед матчами чемпиона Украины Шахтёра в ЛЧ  всем рассказывает что Шахтёр будет глотать  ,а потом Шахтёр выигрывает и он сливается и глотает тихонько сам с проглотом со своим подругами дырявыми ну и клоун опзжшный шестой без кубка и ерокубков