Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 20 листопада 2023, 07:11
577
0

Жальгіріс – Баварія. Прогноз і анонс на матч Євроліги

Чемпіон Литви приймає одну з найкращих команд Німеччини

| Оновлено 20 листопада 2023, 07:11
577
0
Жальгіріс – Баварія. Прогноз і анонс на матч Євроліги
Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч «Жальгіріс» – «Баварія» відбудеться в п’ятницю, 17 листопада, в Литві. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом.

Попри те, що новий сезон Євроліги розпочався відносно недавно, і кожен тур ґрунтовно змінює вигляд турнірної таблиці, багато команд вже розподілилися по її поверхах. Не дивно, що матчі між такими сусідами викликають підвищений інтерес, а перемога у лобовому поєдинку над прямим конкурентом має велику вагу. Одна з таких зустрічей відбудеться сьогодні в Каунасі, де віч-на-віч зійдуться два колективи, які намагаються піднятися до зони плей-оф. Йдеться про литовський «Жальгіріс» та німецьку «Баварію».

Жальгіріс

Балтійський клуб провів не найвидатнішу трансферну кампанію в міжсезоння, особливо на тлі більшості інших команд Євроліги. Втім, це не завадило підопічним Казіса Максвітіса видати чудовий старт (три перемоги та одна поразка). Однак далі справи у литовців пішли значно гірше. У наступних чотирьох матчах «Жальгіріс» зазнав чотирьох поразок, причому в суперниках у них були аж ніяк не лідери турніру, окрім іспанської «Валенсії», з якою все одно можна грати. Успішний початок нового сезону поки що дозволяє зелено-білим не впасти на дно турнірної таблиці (перед дев'ятим туром чемпіон Литви посідав тринадцяте місце), але якщо поточна безвиграшна серія триватиме й надалі, то такий розвиток подій може виявитися цілком реальним.

Наведемо повний перелік результатів «Жальгіріса» в нинішній Євролізі:

5 жовтня. «Віртус Болонья» (Італія) – «Жальгіріс» (Литва) – 79:82

13 жовтня. «Жальгіріс» (Литва) – «Црвена Цвєзда» (Сербія) – 79:74

17 жовтня. «Реал» (Іспанія) – «Жальгіріс» (Литва) – 93:79

19 жовтня. «Басконія» (Іспанія) – «Жальгіріс» (Литва) – 82:99

27 жовтня. «Жальгіріс» (Литва) – «Валенсія» (Іспанія) – 72:87

2 листопада. «Жальгіріс» (Литва) – «АСВЕЛ» (Франція) – 88:91

9 листопада. «Анадолу Ефес» (Туреччина) – «Жальгіріс» (Литва) – 86:82 (ОТ)

15 листопада. «Панатінаїкос» (Греція) – «Жальгіріс» (Литва) – 73:71

Лідерами литовського клубу на даному етапі сезону є американський захисник Кінан Еванс (14,8 очок у середньому за гру + 3,9 результативних передач, рейтинг ефективності – 17,1 бали) та латиський бігмен Роландс Смітс (13,5 очок + 4,9 підбирань, рейтинг ефективності – 15,5 балів).

Баварія

Перед стартом цього сезону в Мюнхені вирішили будувати новий баскетбольний проект зі значно більшим фінансуванням, аніж раніше. До команди запросили серйозних гравців, на кшталт захисника Леандро Больмаро, бігмена Девіна Букера або нещодавнього чемпіона світу в складі збірної Німеччини Айзека Бонги. А головним підписанням «Баварії» став іспанський бігмен Серж Ібака, який під завісу своєї кар'єри повернувся з НБА до Європи. Очолити оновлений німецький клуб запросили іспанського наставника Пабло Ласо, який вигравав дві Євроліги з «Реалом», але у 2022 році континентальний гранд припинив з ним співпрацю через серйозні проблеми зі здоров'ям у тренера.

Однак, як часто буває в історії подібних проектів, перші сезони для них не відрізняються стабільністю і є швидше притирочними для усвідомлення своїх можливостей та потенціалу. Щось схоже можна спостерігати і в «Баварії», яка то обіграє вдома потужний «Партизан», то в завзятій боротьбі поступиться клубам калібру «Панатінаїкоса» та «Маккабі Тель-Авів», то програє з різницею в -39 іспанській «Барселоні». На даний момент клуб посідає в турнірній таблиці чотирнадцяте місце.

Результати «Баварії» у Євролізі 2023/2024:

5 жовтня. «Баварія» (Німеччина) – «Альба» (Німеччина) – 80:68

12 жовтня. «Панатінаїкос» (Греція) – «Баварія» (Німеччина) – 78:71

17 жовтня. «Басконія» (Іспанія) – «Баварія» (Німеччина) – 68:76

20 жовтня. «Барселона» (Іспанія) – «Баварія» (Німеччина) – 98:59

27 жовтня. «Баварія» (Німеччина) – «Фенербахче» (Туреччина) – 67:76

2 листопада. «Црвена Цвєзда» (Сербія) – «Баварія» (Німеччина) – 74:68

9 листопада. «Маккабі Тель-Авів» (Ізраїль) – «Баварія» (Німеччина) – 93:90

15 листопада. «Баварія» (Німеччина) – «Партизан» (Сербія) – 94:85

На перших ролях у команді на даний момент американський бігмен Девін Букер (9,5 набраних пунктів + 5,9 підбирань, рейтинг ефективності – 11,8 балів) та статусний іспанський екс-гравець НБА Серж Ібака (9,9 очок + 6 зібраних відскоків, рейтинг ефективності – 11.4 бали).

***

«Жальгіріс» та «Баварія» вже достатньо багато втратили на старті, тому ще одна поразка до їхніх планів точно не входить. Тим більше від прямого конкурента в боротьбі за місце у зоні плей-оф. Сили команд приблизно рівні, що підтверджують їхні сусідні місця в турнірній таблиці. Але, можна припустити, що литовці за допомогою як завжди гучних домашніх трибун зможуть здолати гостей з Німеччини.

Прогноз Sport.ua: перемога «Жальгіріса»

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.