Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 листопада 2023, 14:55
1493
0

Полісся – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У разі перемоги підопічні Юрія Калітвінцева піднімуться на перше місце у турнірній таблиці

| Оновлено 11 листопада 2023, 14:55
1493
0
Полісся – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Полісся

В 14-му турі української Прем'єр-Ліги у Житомирі місцеве «Полісся» прийматиме харківський «Металіст 1925». Усі головні опоненти господарів поля в боротьбі за перше місце проведуть свої поєдинки у неділю, тому підопічні Юрія Калітвінцева мають хорошу можливість очолити турнірну таблицю хоча б на один день. Для цього їм треба у майбутній грі взяти три очки. Харків'яни, звичайно ж, будуть проти такого результату, тим більше, що у попередньому турі вони перервали свою безвиграшну серію.

Полісся

У попередньому турі житомирська команда вже мала змогу вийти на перше місце у Прем'єр-лізі. Але граючи у себе вдома, не змогла перемогти «Кривбас». Та зустріч завершилася внічию 1:1, причому під час матчу футболісти «Полісся» поступалися суперникам, однак у другому таймі Артем Козак, який вийшов на заміну, зумів зрівняти рахунок.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Якщо ж говорити про серійність, то «Полісся» не програє з 8-го туру, маючи при цьому 4 перемоги та 2 нічиї. Сюди ж можна додати і два кубкові поєдинки, де в основний час переможців не було виявлено, натомість у післяматчевих пенальті житомирські футболісти досягали успіху і вже вийшли до півфіналу другого за престижністю національного турніру. При цьому «Полісся» має одну з найнадійніших ліній оборони. У 13 матчах Прем'єр-Ліги пропущено лише 9 голів. Не забуватимемо, що цей колектив є дебютантом елітного дивізіону і все для нього тут уперше. Так швидко й не пригадаєш, хто ще з новачків також вдало виступав серед найсильніших команд країни у першому колі в рік свого дебюту.

А перед майбутнім поєдинком є ще одна хороша новина для «Полісся». Після важкої травми та періоду відновлення приєднався до тренувань у загальній групі гравець молодіжної збірної України півзахисник Олександр Назаренко. В матчі з харківською командою він навряд чи зможе взяти участь, але те, що цей футболіст вже готується разом зі своїми партнерами, цілком обнадійливий факт. Отже, можливо, невдовзі ми знову побачимо Назаренка на полі в офіційному поєдинку.

Металіст 1925

У харків'ян після перемоги над «Чорноморцем» 2:1 у попередньому турі, напевно, змішані почуття. З одного боку, вони раді довгоочікуваному успіху, який нарешті перервав безвиграшну серію (нагадаємо, що вона налічувала з урахуванням кубкового 6 матчів). А, з іншого боку, є прикрість з приводу відходу їхнього наставника Едмара. Бразильський українець, відомий у нашій країні ще й як футболіст, пропрацював у команді виконувачем обов'язків головного тренера рівно рік, але зараз, отримавши пропозицію з-за кордону, залишив колектив.

Втім, у матчі з одеситами діями підопічних вже керував Олег Голодюк, який увесь цей час працював у тандемі з Едмаром. Тому для нього тут немає нічого нового і все добре знайоме. Єдине, що побільшало відповідальності за прийняття того чи іншого рішення. Та й попит із Голодюка тепер значно більший.

Як і «Полісся», є хороші новини у харків'ян щодо травмованих гравців. Клубний лазарет поступово порожніє, та й немає перед грою у Житомирі дискваліфікованих футболістів, що часто заважало «Металісту 1925» у нинішньому сезоні виставляти свій найсильніший склад. Все це дає підстави говорити про те, що гості обов'язково намагатимуться дати бій одному з лідерів турніру і намагатимуться як мінімум не програти.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-лізі команди ще не зустрічалися. А ось у першій лізі суперники грали двічі один з одним у сезоні 2020-2021 років. Обидва матчі завершилися внічию 0:0.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко, Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Тейлор, Танковський, Крушинський, Янаков, Козак, Аріелсон, Макуана

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Є.Ткачук, Курило, Капінус, Арі, А.Ткачук, Вачіберадзе, Мартинюк, Юсов, Борячук

Прогноз на протистояння:

Швидше за все, гра пройде з перевагою «Полісся», ось тільки чи зможуть господарі поля досягти позитивного результату, велике питання. Припустимо, що матч вийде цікавим та завершиться внічию 1:1.

11 листопада, субота

«Полісся» – «Металіст 1925»
Житомир. Стадіон «Центральний». 15:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ПОЛІССЯ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.