Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 листопада 2023, 22:19
4737
31

Серію перервано. Металіст 1925 здобув вольову перемогу над Чорноморцем

Харківський клуб не міг виграти п'ять матчів поспіль

| Оновлено 05 листопада 2023, 22:19
4737
31
Серію перервано. Металіст 1925 здобув вольову перемогу над Чорноморцем
ФК «Металіст 1925»

Харківський «Металіст 1925» і одеський «Чорноморець» у неділю, 5 листопада, зустрілися у матчі 13-го туру Української Прем'єр-ліги. Поєдинок, який відбувся на стадіоні «Лівий берег» в Київській області, завершився перемогою харківського клубу.

«Металіст 1925» до цієї зустрічі підходив, маючи п’ятиматчеву серію без перемог в УПЛ. Харківська команда вигравала аж 15 вересня – 2:1 над луганською «Зорею». Перед цим туром «Металіст 1925» посідав 11 місце в УПЛ, маючи у своєму активі 12 очок. «Чорноморець», навпаки, в останніх п’яти турах демонстрував непогані результати. Підопічні Романа Григорчука здобули три перемоги, один раз зіграв унічию та один раз програв. При чому двічі одеська команда виграла з великим рахунком: 5:1 – у гостях у «Олександрії», 3:0 – вдома у «Миная». «Чорноморець» із 19 очками розташувався на шостій позиції у турнірній таблиці.

У матчі проти одеського клубу не міг допомогти «Металісту 1925» Ростислав Русин, його повернення очікується на наступний поєдинок. Захворів на цьому тижні й тому займався індивідуально Костянтин Бичек. Мав пошкодження і також займався індивідуально Артем Габелок. Владислав Дмитренко хворів і тільки напередодні провів перше тренування у загальній групі. Склад «Чорноморця» третій матч поспіль – без змін.

З перших хвилин команди почали діяти у доволі швидкому темпі. М’яч у центрі поля не затримувався. Футболісти обох команд швидко переміщували його в район штрафних майданчиків і звідти намагалися створювати небезпечні моменти.

ФК «Металіст 1925»

На дев’ятій хвилині класну комбінацію розіграли одесити. У завершальній стадії Ієде в штрафному майданчику впав у боротьбі з двома футболістами «Металіста 1925» і отримав жовту картку. ВАР перевірив момент і залишив рішення арбітра без змін. Контакт з гравцями харківського клубу у нігерійського легіонера «Чорноморця» був, але арбітри вважали, що він почав падати ще до цього контакту.

Через дві хвилини було небезпечно поблизу воріт гостей. Вачіберадзе сильно пробив низом з меж штрафного майданчика, Варакута у падінні впіймав м'яч. На 16-й хвилині Путря увірвався у центральну зону, обігрався в пас з Ієде та завдав удару — м'яч пролетів над поперечиною.

У середині першої половини зустрічі «Чорноморець» відкрив рахунок. Кузик зробив навіс з правого флангу, Фарина намагався зіграти головою на перехопленні, але зробив це невдало, в результаті вийшло скидання у центр воротарського майданчика, а там Штогрін виграв боротьбу у Безуглого та відправив м'яч у сітку.

У другій половині тайму команди продовжили тримати високий темп. Однак моментів біля воріт один одного не створювали. Найважливіший момент цього ігрового відрізка, та й всього матчу, як з'ясувалося пізніше, — вилучення Ієде. Нігерійський форвард у боротьбі вдарив ззаду по ногах гравця «Металіста 1925». Ієде отримав друге попередження та залишив поле.

Після перерви у складі «Металіста 1925» на поле з'явилися на полі два атакувальні гравці: Арі замінив Ременюка, також вийшов другий форвард Борячук, який замінив опорного півзахисника Вачіберадзе.

Вже на першій хвилині другого тайму «Чорноморець» ледь не подвоїв свою перевагу: Кузик завдав удару з близької відстані — м'яч пролетів поруч зі стійкою!

Харківська команда через сім хвилин зрівняла рахунок. Зробив це Борячук, який точно пробив головою після навісу Безуглого на ближню стійку. Це був 50-й гол «Металіста 1925» в УПЛ. Для цього знадобилося 60 матчів.

ФК «Металіст 1925»

«Металіст 1925» у другому таймі дуже активно пресингував. Гравці починали вступати у відбір вже поблизу штрафного майданчика гостей. Одесити, які грали в меншості, мали великі проблеми з виходом зі своєї половини поля. Попри такий жорсткий пресинг, харків’яни майже не створювали гольові моменти. Однак все ж вони досягли успіху. Гравець «Чорноморця» втратив м’яч біля центральної лінії поля, футболісти «Металіста 1925» швидко доправили «круглого» до центру штрафного майданчика, звідки Арі технічно та точно пробив у лівій від себе кут воріт.

Українська Прем'єр-ліга. 13 тур.

«Металіст 1925» – «Чорноморець» – 2:1

Голи: Борячук (53), Арі (78) - Штогрін (21)

Попередження: Ременюк (12), Сидоров (62), Чирук (89) - Ієде (9), Путря (41).

Вилучення: Ієде (40, друге попередження)

«Металіст 1925»: Мозіль, Безуглий, Є.Ткачук, Курило, Фарина, Ременюк (Арі, 46), А.Ткачук, Вачіберадзе (Борячук, 46), Мартинюк, Юсов (Дмитренко, 72), Сидоров (Чирук, 83).

Запасні: Сидоренко, Потімков, Капінус, Рудавський, Червак, Жичиков, Абдулла, Кравченко.

«Чорноморець»: Варакута, Cалюк, Єрмаков, Путря, Брагару, Васильєв, Штогрін, Кузик (Дада, 81), Шпорн (Хадіда, 85), Бадібанга, Ієде.

Запасні: Шевченко, Білик, Бойчук, Гучек, Ситников, Ухань, Данилюк.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Лівий берег» (урочище «Млинове», Київська область).

МЕТАЛІСТ 1925 - ЧОРНОМОРЕЦь. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Борячук - 6.5, Арі - 6.5, Дмитренко - 5.5, Чирук - б/о.

«Чорноморець» (заміни): Дада - б/о, Хадіда - б/о.

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Арі Моура (Металіст 1925).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Борячук (Металіст 1925).
40’
Samson Iyede (Чорноморець) отримує червону картку.
20’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Штогрін (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 0
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZANREGENT1993
Черноморец ещё наберёт своё
bolelschik
У Черноморцы удалили одного игрока, а по игре наблюдалось будто удалили троих. 
Олексій Коваль
Дякую Команді за позитивні емоції! Дуже радий, що нарешті безвиграшна серія скінчилася
🔱Avtoigor🔱
Перша жовта за "театральність" + ВАР перглядав, а друга жовта - "в'їхав" заду по ногах. Тому які можуть бути питання до арбітра.
Винен сам футболіст, ще й підвів свою команду.
Vovan78
Цікаво послухати коментар судді за першу жовту картку гравцю Чорноморця! Це тупа помилка арбітра я ка зламала гру одеситів. Коли вже будуть карати арбітрів за їх помилки?
Віктор Коробка
Це точно той Чорноморець, що виграв у Зорі в кубку?
AutumnBridge
Очень интересный результат.  Похоже 1925 листов готовы доиграть и пропущенное?
Mishgan2507
Не перший раз помічаю, що у схемі Григорчука усе зламується при видалені гравця. В цьому випадку не було а ні першої, а ні другої жовтої. Помилка судді, яка коштувала одеситам 3 очок. Грали вони набагато краще харків'ян у рівних складах
ZANREGENT1993
Судья сволочь
Славик Круссер
Дай бог этого урода шандора уберут на долго
Oleg Dykyy
Дякую морячкам за зламаний експрес. Де ваш суперфорвард? Шо УК було?
sasha_d99
Судейка испортил матч