Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 листопада 2023, 14:55
2331
5

Металіст 1925 – Чорноморець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Одесити хочуть наблизитись до лідерів, а харків'янам треба перервати безвиграшну серію

| Оновлено 05 листопада 2023, 14:55
2331
5
Металіст 1925 – Чорноморець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У 13-му турі української Прем'єр-Ліги на стадіоні «Лівий берег» Київської області футболісти харківського «Металіста 1925» прийматимуть одеський «Чорноморець». Перед цим туром майбутні номінальні господарі поля посідали 11 місце, маючи у своєму активі 12 очок, а їхні суперники набрали на 7 очок більше та розташувалися на шостій позиції у турнірній таблиці.

Металіст 1925

Вже понад півтора місяця харківська команда не може порадувати своїх вболівальників перемогою у чемпіонаті країни. Востаннє це було 15 вересня, коли у 7-му турі «Металіст 1925» обіграв луганську «Зорю» 2:1. Після цього у п'яти матчах харків'яни зазнали трьох поразок і лише двічі зіграли внічию.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Були близькі до перемоги підопічні Едмара тиждень тому у Полтаві, коли у попередньому турі зустрічалися із місцевою «Ворсклою». У ході того поєдинку гості двічі виходили вперед після точних ударів Олексія Сидорова та Мар'яна Фарини. Однак досягти успіху вони так і не змогли. Особливо образливим вийшов другий гол у ворота «Металіста 1925» на 82-й хвилині. У тому епізоді грубої помилки припустився голкіпер харківського клубу Олег Мозіль, який загалом провів хороший матч і не раз виручав команду. Як сказав у післяматчевому інтерв'ю один із наставників «Металіста 1925» Олег Голодюк, «… це був нещасний випадок і всі хлопці підтримали свого воротаря».

Натомість перед грою з «Чорноморцем» у футболістів та тренерів харківського клубу була хороша нагода порадіти за свого партнера. У Андрія Борячука та його дружини відбулася радісна подія – в їхній родині народилася донька. Сам форвард до Полтави не їздив, але цілком можливо, що вже зіграє у майбутньому матчі. Зрозуміло, що він матиме особливі емоції для того, щоб забити гол.

До речі, є мотивація для результативних дій і у двох інших нападників «Металіста 1925». Як ми вже зазначили, Олексій Сидоров забив гол у ворота «Ворскли» і це був його дебютний м'яч у футболці нової команди. Далі у одного з найкращих бомбардирів першої ліги попереднього сезону справи мають піти успішніше. Щодо Дмитра Юсова, то «Чорноморець» для нього не чужий клуб, оскільки у попередньому чемпіонаті він виступав саме за одеситів. Тож і йому теж є що доводити.

Чорноморець

Одесити зараз мають зовсім інші завдання. Вперше за багато років вони реально спроможні поборотися не лише за зону єврокубків, а й за призове місце. На даний момент за втраченими очками підопічні Романа Григорчука відстають від «Полісся», яке посідає друге місце, лише на три турнірні бали. Тому успіх у матчі з харків'янами наблизить їх до заповітної мети.

Особливо вражає той факт, що з 11 матчів «Чорноморець» переміг у більш ніж половині - в 6. А два останні рази одесити вигравали з великим рахунком – 5:1 у «Олександрії» та 3:0 у «Миная». Сюди можна додати ще один великий успіх у чвертьфінальному поєдинку Кубку країни над луганською «Зорею» 4:1. Ця гра відбулася минулої середи в Одесі і вже на 72-й хвилині господарі поля вели з перевагою у чотири м'ячі. Тричі відзначився нападник Андрій Штогрін і один м'яч забив Андрій Васильєв. Після цього моряки вже просто догравали матч і дали можливість суперникам відквітати один гол.

Ще на прес-конференції після кубкової гри наставник «Чорноморця» Роман Григорчук сказав про те, що на даний момент команда ще не укомплектована так, як слід, а в його розпорядженні лише 16 футболістів основи, плюс три молоді гравці. І, якщо думати про можливу участь у єврокубках, то необхідно якнайшвидше підсилити деякі позиції. У цьому напрямку у клубної селекційної групи вкрай багато роботи.

Статистика матчів

Цікаво, що перед цим поєдинком у суперників абсолютна рівновага в очному протистоянні Прем'єр-Ліги. Команди провели одна з одною 4 зустрічі, здобувши по одній перемозі та двічі зігравши внічию. Рівна й кількість забитих та пропущених м'ячів 5-5. Минулого сезону «Металіст 1925» та «Чорноморець» у першому колі грали на НСК «Олімпійський», де було зафіксовано нічию 0:0. При цьому Артем Габелок не зумів із пенальті переграти воротаря одеситів Дмитра Непогодова. У другому колі в Одесі також був нічийний результат, але 1:1. Рахунок у тій грі відкрив гравець господарів поля Данило Алефіренко, але невдовзі Бека Вачіберадзе відновив рівновагу.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозіль, Безуглий, Є.Ткачук, Курило, Фарина, Габелок, Ременюк, Дмитренко, Вачіберадзе, Сидоров, Юсов

«Чорноморець»: Варакута, Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря, Васильєв, Кузик, Шпорн, Бадібанга, Ієде, Штогрін

Прогноз на протистояння:

Зважаючи на те, як складалися попередні матчі суперників, можна припустити, що й тут буде рівна гра з шансами на успіх як у одних, так і у інших. Невелику перевагу матиме «Чорноморець», але гра завершиться внічию 1:1.

5 листопада, неділя

«Металіст 1925» – «Чорноморець»
Київська область. Урочище «Млинове». Стадіон «Лівий берег». 15:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
МЕТАЛІСТ 1925 - ЧОРНОМОРЕЦь. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, чи зіграє Куртуа в 1/2 фіналу ЛЧ проти Баварії у Мюнхені
Футбол | 28 квітня 2024, 18:31 0
Стало відомо, чи зіграє Куртуа в 1/2 фіналу ЛЧ проти Баварії у Мюнхені

Тібо потрапив у заявку королівського клубу, але їде до Німеччини просто підтримати команду

Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ
Футбол | 27 квітня 2024, 20:13 1
Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ

«Шеффілд Юнайтед» вилетів з АПЛ після одного сезону в лізі

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Белогубко
завтра ЧО должен выиграть 3-1
AutumnBridge
3:3 красиво бы смотрелось.
apepa
Победа харьковчан 2-0 и к бабке не ходи!