Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 01 листопада 2023, 21:58
11155
8

Феноменальний Штогрін. Чорноморець розтрощив Зорю в Кубку України

Одеський колектив уперше за 10 років зіграє в півфіналі кубкового змагання

| Оновлено 01 листопада 2023, 21:58
11155
8
Феноменальний Штогрін. Чорноморець розтрощив Зорю в Кубку України
УПЛ

Посеред поточного тижня український футбольний уболівальник мав можливість потішити себе переглядом матчів Кубка України, де команди вже встигли дістатись чвертьфінальної стадії, тож рівень напруги зростав пропорційно.

Тим паче, якщо брати до уваги матч поміж суперниками рівня одеського «Чорноморця» та луганської «Зорі», яким у цьогорічному першому колі не вистачило 90 хвилин для того, щоб не тільки з’ясувати сильнішого поміж собою станом на завершення вересня, а й банально розпечатати ворота один одного. Саме заради останнього, для початку, команди Романа Григорчука та Валерія Кривенцова й зібрались у звітній день на полі стадіону «Чорноморець» знову та прагнули все ж таки розіграти чергову перепустку до півфіналу Кубка країни й разом із тим стати на крок ближчими до гарантованого місця в єврокубках на наступний сезон.

У першій половині гри ми доволі довго на початку спостерігали за тим, як команди верхом спрямовують м’ячі абикуди, і тому видовище було ще тої якості. Але поступово матч удалось перевести на більш осмислені рейки й протистояння почало набирати оберти. «Зоря» вистрілила першою – Алефіренко на 16 хвилині на лівому фланзі штрафного з боротьби проти захисника намагався перекинути м’яч над воротарем, але поцілив тому точно в голову.

«Чорноморець» у відповідь також провів швидку атаку, яка завершувалась не дуже небезпечним дальнім ударом від Штогріна з центральної зони перед штрафним, якби не Турбаєвський, який вирішив, що буде за краще пропустити м’яч поміж ніг. Прикрий для голкіпера та його команди епізод на тлі того, що суперники святкували успіх фактично з нічого.

Відповідати луганці взялись за допомоги стандартів у виконанні Антюха, які той із правого флангу стабільно спрямовував точно у ворота, тому Варакута не мав права втрачати пильність, як його візаві за амплуа до цього. А потім, на 33 хвилині, «морякам» нарешті вдалось знайти Кузика передачею на хід та ще й без офсайду, і той із правого флангу прострілив у центр штрафного точно під завершення в один дотик для Штогріна. Особливістю цього першого тайму було те, що футбол виглядав цілком рівним, проте одна команда забивала голи, а інша – ні.

Потрійна заміна від Кривенцова після перерви була цілком очікуваним кроком. Настільки очікуваним, що ні на що в підсумку так і не вплинула. «Зоря» трохи потримала м’яч в атаці на початку, але в підсумку все одно розсипалась. На 58 хвилині Бадібанга виконав подачу з правого флангу точно до центру штрафного на голову Васильєву, а той завершальним ударом фактично залишив Штогріна без можливості оформити хет-трик.

Ненадовго, бо вже за декілька хвилин Ієде завершив контратаку через центральну зону передачею на Андрія до лівого кута воротарського, а той просто розстріляв воротаря з лівої ноги. Залишалось тільки оформити «ідеальний хет-трик» та покер відповідно завдяки удару головою й саме для цього Зігі в наступній атаці накидав на партнера в середину штрафного, але той у стилі «рибки» ван Персі пробив головою в правий каркас воріт.

На цьому моменті «Чорноморець» трохи розслабився, бо гру вже було зроблено, але Григорчук ще пригадає це команді на наступному тренуванні, бо «моряки» пропустили геть непотрібний м’яч саме через утрату концентрації. На 79 хвилині Герреро зачепився за відскок від невдалого перехоплення подачі кутового з правого флангу воротарем суперників та пробив у два дотики в правий від себе кут. А потім ще й Кирюханцев здалеку приклався в поперечину, що цілком походило на замах хоча б на зменшення розриву в рахунку. Але цього так і не сталось.

Таким чином, у півфіналі Кубка України сезону-2023/24 від звітної пари команд гратиме одеський «Чорноморець», тоді як для луганської «Зорі» перегони за трофеєм завершились достроково.

Кубок України. 1/4 фіналу.

«Чорноморець» – «Зоря» - 4:1

Голи: Штогрін, 21, 33, 72, Васильєв, 58 – Герреро, 79

Попередження: Герреро, 29 – Кирюханцев, 51

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Єрмаков, Салюк (Хадіда, 84), Путря – Васильєв, Кузик (Авагімян, 76), Шпорн – Бадібанга (Дада, 76), Ієде (Бойчук, 81), Штогрін (Вакула, 81).

«Зоря»: Турбаєвський – Снурніцин, Батагов, Джордан, Данченко – Яцик, Жан Клод (Чурко, 46) – Алефіренко (Кирюханцев, 46), Мічін, Антюх (Горбач, 46) – Герреро (Венделл, 80).

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
72’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Штогрін (Чорноморець).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Васильєв (Чорноморець).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Штогрін (Чорноморець).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Штогрін (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(79)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Эх, и без кубка, и без еврокубков на следующий сезон Заря.Турбаевский может и присесть теперь.
IVANISENIA RETURN HOME!
Після відходу головного тренера «Зоря» стала грязевою регіональною командою, і оскільки вона не така впливова, як «Шахтар», їй доводиться їздити на далекі відстані. "Зоря" за один сезон двічі їздила до Полтави та Одеси. Їм потрібен належний менеджмент, і вони повинні викликати Ван Левіна назад і, можливо, підписати якийсь талант Першої.
ZANREGENT1993
Я Шахтёру не завидую. ( я про чемпионат)
AutumnBridge
Смотрим правде в глаза - Заре важней выиграть у Вереса.
mini.f
Или Черноморец стал таким сильным, или Заря продолжает сваливание в неуправляемый штопор...