Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2023, 04:19
7444
123

Було жорстко. Полісся вирвало перемогу над Металістом 1925

Господарі забили переможний гол із пенальти

| Оновлено 12 листопада 2023, 04:19
7444
123
Було жорстко. Полісся вирвало перемогу над Металістом 1925
ФК «Полісся»

Житомирське «Полісся» та харківський «Металіст 1925» зустрілися у суботу, 11 листопада, у матчі 14-го туру чемпіонату України з футболу. Це був перший поєдинок команд в УПЛ. Через повітряну тривогу він розпочався на 1 годину та 15 хвилин пізніше.

У попередньому турі житомирська команда мала змогу вийти на перше місце у Прем'єр-лізі. Однак не скористалася цією нагодою – домашня нічия 1:1 з криворізьким «Кривбасом». В УПЛ підопічні Юрія Калітвінцева не програють із 8-го туру. «Металіст 1925» у минулому турі нарешті перервав безвиграшну серію, яка складалася з шести матчів (з урахуванням кубкового поєдинку). Команда перемогла одеський «Чорноморець», якому довелося з кінця першого тайму грати у меншості.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев зробив заміни в стартовому складі порівняно з матчем проти «Кривбаса». Євгеній Морозко вийшов на позицію лівого захисника замість Артема Смолякова. Автор голу у ворота криворіжців Артем Козак вийшов з перших хвилин замість Дениса Янакова.

«Металіст 1925» цього тижня офіційно залишив Едмар, який протягом року був виконувачем обов’язків головного тренера. Тож на сьогоднішній матч команда вийшла під керівництвом Олега Голодюка. Він замінив в основному складі трьох гравців. Досвідчений Жичиков вийшов в оборону замість Фарини. Борячук і Моура, які чудово увійшли в матч проти «Чорноморця» в другому таймі та забили у ворота одеситів, почали матч у «старті» замість Сидорова та Ременюка. Повернулися до заявки Русин і Габелок, які пропустили кілька матчів через пошкодження. У лазареті після гри з «Чорноморцем» опинився Фарина, який мав приєднатися до молодіжної збірної України.

З перших хвилин матчу команди взяли високий темп. М’яч не затримувався у центрі поля. На 7-й хвилині Вачіберадзе після пасу Борячука з меж штрафного майданчика пробив у дальній кут — м'яч влучив у стійку воріт! Через хвилину небезпечно атакували господарі. Макуана отримав м'яч у штрафному майданчика гостей та завдав удару — Мозіль у падінні забрав м'яч до рук.

ФК «Полісся»

На 14-й хвилині гості відкрили рахунок у матчі. До цього призвели помилки футболістів «Полісся». Шабанов віддав засильний пас на Бойка, той, перебуваючи на лінії воріт, намагався його вибити, але зробив це невдало. М'яч опинився у гравців «Металіста 1925», Юсов завдав удару в дальній кут, Бойко у падінні дотягнувся до м'яча, але від його рук він все одно залетів у ворота.

Після забитого голу «Металіст 1925» більше увагу приділяв обороні. Не так активно, як на початку тайму, гості бігали в атаку. Харків’яни чимало фолили на чужій половині та у центрі поля, щоб не давати господарям розганяти атаки. До речі, обидві команди грали жорстко. Підтвердження тому – чотири жовті картки та дві вимушені заміни. Травми отримали Морозко та Вачіберадзе.

Попри те, що підопічні Юрія Калітвінцева до кінця тайму володіли ігровою та територіальною перевагою, гольових моментів вони не створили. Було кілька ударів у площину воріт, але з ними без проблем впорався Мозіль.

У другому таймі господарі посилили тиск на захист «Металіста 1925». Майже весь час м’яч перебував на половині поля гостей. Харків’яни проводили лише короткі за часом атакувальні та контратакувальні випади. Вдало увійшли в гру Шастал і Мустафаєв, яких Калітвінцев випустив на поле одразу після перерви.

ФК «Полісся»

Футболісти «Полісся» створили чимало небезпечних моментів. На 54-й хвилині Козак виконав штрафний приблизно з 20 метрів – м’яч влучив у поперечину. Зазначимо, що у другому таймі гравці обох команд продовжували діяти жорстко у єдиноборствах. Оскільки більшість подій розгорталося на половині поля «1925-х», то фолили вони частіше. Господарі виконали чимало штрафних ударів з різних позицій.

На 64-й хвилині «Полісся» зрівняло рахунок. Макуана навісив у штрафний майданчик, Шастал головою зрізав м'яч у ворота Мозіля, який так і не вирішив, чи грати йому на виході, чи залишатися на лінії воріт. Господарі продовжували тиснути на ворота гостей. Кілька разів вдало грав голкіпер Мозіль.

Підопічні Калітвінцева все ж забили переможний гол. Зробили вони це з пенальті. Євген Ткачук і Шастал боролися у штрафному майданчику, аж біля лицьової лінії. Козик зафіксував фол з боку Ткачука. VAR підтвердив рішення арбітра. Хоча воно виглядало суперечливим. Грицук впевнено реалізував одинадцятиметровий, поціливши у ліву від себе «дев’ятку».

На останніх хвилинах «Металіст 1925» створив дві небезпечні ситуації поблизу воріт «Полісся», але зрівняти рахунок не зміг.

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Полісся» – «Металіст 1925» – 2:1

Голи: Шастал (64), Грицук (83, пенальті) - Юсов (14)

Попередження: Крушинський (23), Тейлор (45+2), Танковський (89) - Жичиков (32), Арі Моура (35), А.Ткачук (54).

«Полісся»: Бойко, Шабанов, Чоботенко, Морозко (Смоляков, 24), Тейлор, Крушинський (Мустафаєв, 46), Танковський, Кушніренко (Грицук, 63), Макуана, Козак, Аріелсон (Шастал, 46).

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков (Капінус, 46), Курило, Є. Ткачук, Безуглий, Вачіберадзе (Габелок, 45+6), Арі Моура (Дмитренко, 63), А. Ткачук (Бичек, 77), Мартинюк, Юсов, Борячук (Сидоров, 63).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).

Центральний міський стадіон «Полісся» (Житомир).

ПОЛІССЯ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Шастал - 6.5, Мустафаєв - 6.0, Смоляков - 6.0, Грицук - 6.0.

«Металіст 1925» (заміни): Габелок - 6.0, Дмитренко - 5.5, Капінус - 5.5, Сидоров - 5.0, Бичек - б/о.

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Василь Грицук (Полісся).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Шастал (Полісся).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Юсов (Металіст 1925).
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець
Футбол | 27 квітня 2024, 14:58 9
Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець

Команда Любеновича в другій частині сезону УПЛ постає з попелу

Коментарі 123
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sania
До чого тут Шахтар чи Динамо? Сьогодні реально "зарішав" суддя, дуже нахабно в відверто. Я дививс матч з першої хвилини і це огидно!!
Игорек
Дуже Шкода Металіст,суддя вплинув на результат!Нажаль у нас судді вирішують,хто яке місце отримають!
sania
Мені дуже цікава позиція цього сайту. Чому ви дозволяєте такому персонажу як "Ліга конференцій" повністю загиджувати ваш сайт образами та неадекватністю? Чи він у вас на зарплатні?
Mr.Frost
Ну пеналь дійсно не 100-відсотковий! Плюс те що у першому таймі при рахунку 0:1 додав 5 хвилин, а у другому при рахунку 2:1 - додав 3 хвилини. Хоч не хоч, а виникло враження що арбітр був заряджений.
AleksDnipro
Ну що ж, погані прогнози справджуються. Полісся вже зараз заряджають на суддів. Щось Буткевич затих у боротьбі з суддями, хм.. З чого би це?!
Ну а завтра чекаємо на скандал у виконанні Балакіна і Монзуль. 
Alexander Киев
Ох і пенальті арбітр поставив, ох і 🤡🤡🤡
Абсолютно ніяке ФК АТБ, тут очки заробив арбітр матчу.
Dmytro11q
Вітання арбітру, що зробив Поліссю результат. Не думав, що ця команда здатна купувати матчі.
apepa
Полесье превращаецца в динама, которая решала судьбу матча с помощью продажного судьи! Никогда не буду больше болеть за этот омерзительный клуб! И вам всем украинцы не советую!
apepa
Проклятый судья козлик весь матч испортил!
LEOLEO
Да. Металлист жаль, побывали в шкуре Черноморца прошлого тура. Но придется смириться, первая четверка чемпионата уже определена.
Kovalchuk
Продырявленый быстро в будку надоел
avk2307
Шахтерские боты устроили праздник бредовых постов, хотя вроде Полесье сейчас на первом месте , а не восточноевропейский фейенорд.
С четвертого места оно виднее наверное.
And1963
Два очка у М-1925 отобрали...
Полесье,Днепр-1...
Интересно,а сколько бы пенальти поставил,п....р кузык,доведись ему судить вчерашний матч Реал-Валенсия?
Даже по ходу,Калитвинцеву,было стыдно
mastorent
апепа обычная закомлексовання шкура, не обращайте внимание) а его заказчикам дам совет - не платите дешёвым копирайтерам, выбирайте авторов поумней)))
apepa
Еще я заношу в свой черный список симулянтов УПЛ игрока Шатала. Этот клоун урод с пи*арастическими усиками займет там достойное место наравне с буяльским и ванатам
Людмила Павловська
Чемпіоном буде , або Кривбас, або Полісся, вже все зрозуміло. Це 99%. Бабки вирішують все. 
Выталкиватель парашутистов
Тут некоторые очень беспокоятся, как Динамо отползать от Кривбаса будет... Игорю Суркису просто надо не делать очередную ходку в казино, а не проигранные деньги пожертвовать судейской бригаде... За такие бабка арбитры загонят Кривбас за Говерлу, 100%...
Лига конференций без динамо
А что дынамо уже девятое ,без ЛК даже и без кубка это правда ?
AutumnBridge
Куда Мозиль выходил?   На табло глянуть?   До мяча не добрался, а ворота голые остались. 
 Пенальти.  Толчок в спину был, потому что защитник ускорился, а нападающий, наоборот, тормознул, что бы оставить мяч в игре.   Где то в поле был бы просто штрафной, а может не поставил, ориентируясь на обстановку в поле.   Но в штрафной любое нарушение это 11.   Другое дело, что одни ставят, а другие нет.