Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 листопада 2023, 20:17
4528
5

Лідери розійшлись миром. Полісся та Кривбас поділили очки

Команди Калітвінцева та Вернидуба в запеклій боротьбі сильнішого не визначили

| Оновлено 06 листопада 2023, 20:17
4528
5
Лідери розійшлись миром. Полісся та Кривбас поділили очки
ФК Кривбас

У чемпіонських перегонах в українській Прем’єр-лізі панує двовладдя. Коли вболівальники минулими роками чули цю фразу, то вони мимоволі уявляли собі запеклі протистояння поміж донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо», які постійно щось охоче з’ясовують у власних стосунках. Але так не було в поточній кампанії станом на тринадцятий тур.

Класичне залишилось позаду кілька днів тому – «гірники» перемогли (1:0) та залишили без роботи свого колишнього головного тренера Мірчу Луческу. Але геть не менша увага вболівальників у цей футбольний уїкенд, який розтягнувся аж на чотири дня, була прикута до першого матчу в понеділок, у рамках якого зустрічались житомирське «Полісся» та криворізький «Кривбас». Дві команди, що фактично очолювали турнірну таблицю найбільш неочікуваним для усіх фанатів чином.

Головне протистояння туру – це справа, безумовно, хороша, але допоки країна-бензоколонка існує, спокою нам вона не дасть. Сигнал повітряної тривоги був тим, що ми почули ледве не одразу після стартового свистка Катерини Монзуль, тож раптово стало не до футболу. І так тривало майже дві години, що суттєво змінювало плани команд на гру. Після відновлення протистояння «Кривбас» виглядав якось ніяково в роботі з м’ячем та намагався якомога швидше з ним розставатись за найменшої можливості.

Але атака на атаку, удар на удар, боротьба на боротьбу, і наша зустріч поступово набрала цілковитої рівності поміж командами. Помилитись боявся просто кожен гравець на полі, що зрештою призводило до зайвих спалахів емоцій та конфліктів, але Катерина Монзуль одразу давала зрозуміти, хто головний на полі. А потім пішли гольові моменти.

«Кривбас» намагався реалізувати перший із них, але Бескоровайний не замкнув подачу кутового з правого флангу на ближній стійці, після чого Аріелсон зазнав невдачі під час удару з лівого флангу штрафного під поперечину – Кліщук уперше по-справжньому врятував власну команду. Однак за кілька хвилин вже не він, а ліва стійка приймала на себе удар головою від Шабанова на завершення подачі кутового, що давало нам зрозуміти, що «Полісся» є небезпечним під час стандартів і без Будківського.

Поступово гра переходила в фазу перед перервою, аж раптом розрізний пас від центральної лінії у виконанні Стецькова знайшов на лівому фланзі штрафного Кузика, а той у два дотики переграв Бойка. Усім спочатку здалось, що був офсайд, навіть боковій арбітрині, але VAR не дав бригаді рефері припуститись помилки та вказав зарахувати чистий гол на користь команди Вернидуба.

Керманич гостей потім скаже, що його команда в першому таймі грала краще за суперників. Нам так не здається, та й житомиряни одразу після перерви вирішили надолужити прогалини в атаці та вже з першої спроби прохали про пенальті за влучання м’яча в руку Бескоровайному під час удару від Крушинського з правого флангу штрафного. І знову з нами був VAR, який зауважив, що захисник не намагався грати проти м’яча забороненим прийомом, а отже й приводів для покарання не було.

Ну то й що? Можна піти до ще однієї атаки, а потім — і ще до однієї, як і зробили гравці «Полісся». І якщо Аріелсон із чергової своєї спроби розвернутись із ударом перед чужими володіннями схибив повз ліву стійку, то Козак за кілька миттєвостей після того потужно пробив у протилежний кут із середньої відстані.

Гості розуміли, що намагання суперників розвинути успіх треба швидко припиняти й зробили це доволі легко. Про власну ж гру в атаці команда Вернидуба пригадала лише наприкінці гри, коли в неї був момент за участі Приходька та його удару з правого флангу штрафного під ближню стійку, який ногами парирував Бойко. Але це й усе, що стосувалось загрози воротам. Не схоже, що хтось прагнув ризикувати заради трьох очок.

Наступними вихідними житомирське «Полісся» гратиме вдома проти харківського «Металіста 1925», а на криворізький «Кривбас» очікуватиме домашній матч проти київського «Динамо».

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Козак – 7,0, Огіря – б/о, Шастал – б/о.

«Кривбас» (заміни): Татарков – 5,0, Приходько – 6,5, Блізніченко – б/о, Прінс – б/о, Устименко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Полісся» – «Кривбас» - 1:1

Голи: Козак, 54 – Кузик, 39

Попередження: Кожушко, 90

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Тейлор – Танковський, Крушинський (Огіря, 75), Кушніренко – Макуана, Аріелсон (Шастал, 83), Янаков (Козак, 46).

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Стецьков, Бескоровайний, Понєдєльнік – Іліч (Татарков, 62, Прінс, 82), Бізімана – Д. Кузик (Блізніченко, 81), Дебелко (Приходько, 61), Задерака – Кожушко (Устименко, 90+1).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 14 (2) – 7 (4)
Кутові: 5 – 6
Офсайди: 2 – 2.

ПОЛІССЯ - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

54’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Козак (Полісся).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Кузик (Кривбас).
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Стаховський розповів, що думає про виїзд українських футболістів за кордон
Футбол | 04 травня 2024, 13:11 0
Стаховський розповів, що думає про виїзд українських футболістів за кордон

Колишній тенісист вважає, що це йде на користь українському футболу

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Та не будуть вони лідерами, от побачите. Просядуть на довгій дистанції. Шахтар і Дніпро-1 знову розіграють чемпіонство та срібні медалі.
Oleg
Справжня гра двох лідерів чемпіонату. Набагато було цікавіше дивитись ніж гру двох середняків у п'ятницю.
AutumnBridge
Навіть  Принц Аду не допоміг ...