Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 листопада 2023, 14:54
4238
7

Полісся – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У протистоянні нинішніх лідерів, цілком можливо, визначиться переможець першого кола

| Оновлено 06 листопада 2023, 14:54
4238
7
Полісся – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Цікаво, що коли був відомий календар ігор української Прем'єр-Ліги сезону 2023-2024 років, чи міг хтось припустити, що у 13-му турі будуть одразу два центральні матчі? Причому не лише цього туру, а й усього першого кола. Навряд чи. Щодо одного з них, класичного «Динамо» – «Шахтар», все зрозуміло. Тут без запитань. Але те, що дебютант вищого дивізіону «Полісся» та команда, яка завершила минулий сезон на 7-му місці «Кривбас» до цього часу розташовуватимуться на двох верхніх рядках турнірної таблиці, у це було повірити практично неможливо. Хіба що можна було пофантазувати найвідданішим вболівальникам обох клубів.

Полісся

Підопічні Юрія Калитвинцева у 12 матчах нинішнього сезону здобули 8 перемог. При цьому в останніх п'яти поєдинках вони мали безпрограшну серію, в якій вони набрали 13 очок. Під «гарячу» руку «Полісся» вже потрапили такі клуби як «Динамо», «Зоря», «Ворскла», «Олександрія» та інші. Погодьтеся, що такий графік зазвичай буває у команд, які претендують на найвищі місця, а не у дебютантів турніру.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Зазначимо також, що житомирські футболісти дуже мало пропускають м'ячів у свої ворота. На даний момент їх лише 8 і це найкращий показник серед всіх учасників. Ось що означає вдало проведена селекція та точкове зміцнення позицій у період міжсезоння. Насамперед, йдеться про досвідченого голкіпера Дениса Бойка, якого свого часу вже практично списали із «Динамо». Та й у лінії оборони ми бачимо переважно зрілих гравців, таких як партнер Бойка по київському клубу Артем Шабанов, а також Сергій Чоботенко, Артем Смоляков, Євген Морозко, які вже мають досвід виступу в Прем'єр-Лізі у складі інших команд, чемпіон країни у складі «Шахтаря» бразилець Лукас Тейлор.

Коли надійний захист, то вдало все виходить і у нападі. Особливо коли на вістрі атаки є такий форвард як Пилип Будківський, який, схоже, знову знайшов свою команду і переживає свою другу молодість. Шкода тільки, що він отримав травму і в останніх іграх не міг допомогти своїм партнерам. Тим не менш, якщо подивитися за статистикою, у «Полісся» забивають багато футболістів і небезпека для суперників походить від кожного від них. Наприклад, чотири голи у свій актив вже встиг записати легіонер із Конго Бені Макуана, по два рази забивали Богдан Кушніренко та Артем Козак, також відрізнялися Дмитро Шастал, Денис Янаков, Еміль Мустафаєв, Олександр Назаренко, Василь Грицук, Артем Смоляков, Борис Крушинський, бразильський легіонер Аріельсон.

Тож у разі перемоги ще й у майбутньому матчі «Полісся» цілком може очолити турнірну таблицю Прем'єр-Ліги, про що раніше у клубі могли лише мріяти.

Кривбас

Криворізька команда також є справжнім відкриттям першого кола цьогорічного чемпіонату. Особливо якщо подивитися на турнірну таблицю Прем'єр-Ліги річної давнини. Адже тоді «Кривбас» перебував у нижній частині турнірної таблиці і більше здавалося, що боротиметься за виживання, ніж за високі місця.

Але за цей період Юрій Вернидуб зумів виконати величезну роботу та підняти команду до числа провідних українського футболу. І, найголовніше, його підопічні вже не мають боязні перед авторитетами. Вони однаково сильно можуть провести матч як з командами з групи лідерів, так і з усіма іншими. Згадаймо бойову нічию з «Шахтарем» 3:3, а також розгроми «Колоса» 3:0, «Ворскли» 4:1 та «Дніпра-1» 3:0.

Щоправда, іноді трапляються й невдачі, як це було, наприклад, у поєдинку 9-го туру із «Рухом» 1:3. Але в Кривому Розі вже навчилися робити вірні висновки і після тієї поразки «Кривбас» видав триматчеву переможну серію, піднявшись на саму вершину турнірної таблиці Прем'єр-Ліги. Тож тепер, за вдалих обставин, криворіжці, як і «Полісся», можуть претендувати на звання переможця першого кола елітного українського дивізіону.

Статистика матчів

Оскільки «Полісся» є дебютантом Української Прем'єр-Ліги, то на такому високому рівні суперники ще не зустрічалися. А ось у першій лізі команди грали у Житомирі трохи більше двох років тому. В першому колі сезону 2021-2022 років «Кривбас» у гостях здобув перемогу з рахунком 2:1. У переможців забивали Хобленко та Приходько, а у тих, хто програв, відзначився Козак.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко, Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Морозко, Танковський, Крушинський, Янаков, Козак, Шастал, Макуана

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльник, Безкоровайний, Стецьков, Дибанго, Кузик, Хомченовський, Іліч, Дебелко, Задерака, Кожушко

Прогноз на протистояння:

Матч лідерів чемпіонату України не може бути не цікавим. Команди намагатимуться показати хороший футбол і зроблять усе можливе, щоб перемогти. Зважаючи на те, що у Житомирі «Полісся» рідко втрачає очки, поставимо на те, що виграють господарі поля з рахунком 2:1.

6 листопада, понеділок

«Полісся» – «Кривбас»
Житомир. Стадіон «Центральний». 15:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ПОЛІССЯ - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:1

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Strannik
Кто бы мог подумать, что это будет не матч аутсайдеров, а матч лидеров. Хотелось бы увидеть открытый футбол 
Злий Глобинець
Дві рівні команди, логічною буде нічия.
Владислав Антонов
Думаю тут буде 1:1.
Алекс 19
Матч уровня лиги чемпионов .Должны англичане купить трансляцию 
Lesovij7
Спасибо упл, поставили матч на понедельник , ещё и на такое время.
apepa
Вот это заруба будет. Матч за первое место! Смотреть всем и взрослым и детям!
aen.jk_lbpym
Любите Реал Мадрид та LALIGA? Тоді Вам сюди!
Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу для справжніх фанатів.🏟️⚽️
✨ Тут Ви знайдете:
- 📰 Актуальні новини та оновлення про Реал Мадрид та LALIGA
- 💡 Цікаві факти та статистика
- 📊 Результати матчів та розклади майбутніх ігор
❗️Не пропустіть жодної важливої події!
Приєднуйтеся зараз, щоб бути в курсі всього, що стосується Реал Мадриду та LALIGA!
⚪️👑
https://t.me/+K1c7aZ9HdSQyZTEy