Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 жовтня 2023, 12:55
780
0

ЛНЗ – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Перемога у майбутній грі дозволить черкаській команді наздогнати киян у турнірній таблиці

| Оновлено 29 жовтня 2023, 12:55
780
0
ЛНЗ – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В поєдинку 12-го туру української Прем'єр-Ліги у Черкасах місцевий клуб «ЛНЗ» прийматиме київську «Оболонь». Перед цим туром гості випереджають суперників у турнірній таблиці на 3 очки, тож успіх господарів поля дозволить їм зрівнятися за набраними балами зі столичною командою.

ЛНЗ

Дебютантам Прем'єр-Ліги поки що доводиться непросто в компанії найкращих клубів країни. У 11 матчах здобуто лише 2 перемоги, причому остання з них ще у сьомому турі в середині вересня. Далі була безвиграшна чотириматчева серія, що складалася з двох нічиїх та двох поразок.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Ось і в попередньому турі підопічні Олега Дулуба програли з рахунком 0:3 на «Арені-Львів» донецькому «Шахтарю». Хоча, якщо подивитися в протокол, то майже до кінця другого тайму черкаська команда поступалася лише з мінімальною перевагою, проте Келсі, який вийшов на заміну у гірників, зумів ще двічі засмутити голкіпера гостей Германа Пенькова.

Вже після матчу з «Шахтарем» тренерський штаб «ЛНЗ» отримав підкріплення у вигляді 47-річного Олександра Грановського, який раніше працював із Олегом Дулубом у трьох клубах – білоруському «БАТЕ», казахстанському «Атирау» та українському «Львові». А ще Грановський у різний час тренував молодіжний склад «Кривбаса», «Миколаїв» та одеський «Чорноморець».

Оболонь

Київська «Оболонь» теж уперше виступає в елітному дивізіоні після реорганізації клубу і показники її наразі трохи кращі, ніж у «ЛНЗ». Так, підопічні Валерія Іващенка мають вже три перемоги у Прем'єр-Лізі, до того ж одна з них над срібним призером попереднього чемпіонату «Дніпром-1» 2:1. До речі, тиждень тому на своєму стадіоні кияни вели точно з таким самим рахунком у першому таймі поєдинку із «Зорею», але потім пропустили три голи і програли 2:4.

Цікаво, що у грі з луганською командою столичні футболісти мали перевагу, завдавши більше ударів по воротах загалом та у площину воріт зокрема. Однак досягти бажаного результату не вдалося.

Тим не менш, у пам'яті багатьох вболівальників залишився поєдинок 1/8 фіналу Кубка країни, у якому «Оболонь» зуміла перемогти «Динамо» з рахунком 1:0. І тепер після гри з «ЛНЗ» вже наступного тижня пивоварам доведеться зіграти у кубковому чвертьфіналі з полтавською «Ворсклою». Цікаво, який поєдинок для «Оболоні» зараз важливіший, адже провести два матчі поспіль на високому рівні вдається не так часто?

Статистика матчів

В офіційних матчах на рівні Прем'єр-ліги суперники ще не зустрічалися. Натомість минулого сезону двічі з'ясовували стосунки у першій лізі. Спочатку в Черкасах було зафіксовано нульову нічию, а у Києві перемогли господарі поля з рахунком 1:0.

Орієнтовні склади:

«ЛНЗ»: Пеньков, Насонов, Муравський, Селін, Стасюк, Рибалка, Калюжний, Бойко, Норенков, Хобленко, Прядун

«Оболонь»: Рибка, Прокопенко, Лук'янчук, Приймак, Карась, Нагієв, Черненко, Мороз, Косовський, Тарануха, Краснопір

Прогноз на протистояння:

Швидше за все, це буде дуже важливий матч для двох дебютантів Прем'єр-Ліги. Але у «ЛНЗ» більше мотивації наздогнати суперників у турнірній таблиці. До того ж, «Оболонь» все ж таки буде думати і про майбутній чвертьфінал Кубку України. Тому поставимо на перемогу господарів поля із рахунком 1:0.

29 жовтня, неділя

ЛНЗ – «Оболонь»
Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена». 13:00
Пряма ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ЛНЗ - ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Прогноз Sport.ua – 1:0

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.