Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2023, 21:45
3544
8

Краща статистика – ще не перемога. Зоря здолала Оболонь у Києві

Команда Валерія Кривенцова перемогла вперше за шість матчів УПЛ

| Оновлено 20 жовтня 2023, 21:45
3544
8
Краща статистика – ще не перемога. Зоря здолала Оболонь у Києві
УПЛ

Міжнародний футбол на рівні національних збірних упродовж останніх двох тижнів подарував нам чимало яскравих емоцій, однак зрештою ми все одно мали повертатись до реалій української Прем’єр-ліги. Пішли ми на вимушену перерву, залишивши позаду третину поточного сезону, тож кожна з команд за цей час відпочинку від офіційних матчів мала можливість озирнутись на свої попередні виступи та зробити певні висновки.

Особливо гостро це питання стосувалось тих колективів, які відверто не тішили власних фанатів видатними результатами, як, наприклад, луганська «Зоря». Саме матч за участі команди Валерія Кривенцова в Києві на полі «Оболонь-Арени» проти місцевої «Оболоні» й мав розпочинати одинадцятий за ліком тур УПЛ. Після цієї гри «мужики» мали б узяти курс на Тель-Авів задля двобою проти місцевого «Маккабі» в Лізі конференцій, проте в долі та УЄФА на це свої плани. А отже, «Зоря» мала вирішувати власні локальні завдання, бо перебування команди-учасника єврокубків на третьому з кінця місці в турнірній таблиці відверто бентежило.

Незважаючи на це, наша гра починалась саме із спроби гостей оформити швидкий забитий м’яч. І вона була цілком вдалою – на п’ятій хвилині незбагненим чином Герреро опинився на самоті поміж двома центральними захисниками перед штрафним під час передачі з глибини від Мічіна, після чого пробив низом у лівий кут. Рибка ще довго міг кричати вслід власним партнерам, але суперника вони відверто проґавили в небезпечній зоні.

Але часу відігратись для «Оболоні» було більш ніж достатньо, тому «пивовари» виконали кілька підготовчих спроб за участі Таранухи, і коли нападник своїми ударами з обох флангів не зміг переграти воротаря суперників, вирішили задіяти його партнера по атаці, Суханова, який першим ж своїм дальнім пострілом уразив лівий кут чужих воріт.

І на цьому проблеми для «Зорі» тільки починали набирати оберти, бо вже за кілька хвилин Вантух на лівому фланзі штрафного необачно скинув м’яч у напрямку власного голкіпера, а коли зрозумів, що станеться перехоплення від Нагієва, то вирішив завалити суперника на газон. Із цього «дешевого» пенальті той-таки Суханов прицільно пробив у правий верхній кут чужих воріт. Турбаєвський і в цьому епізоді зарадити не зміг.

Проте навіть тут недовго трималась перевага однієї з команд на табло. На 38 хвилині поодинока атака «Зорі» через лівий фланг завершилась передачею Вантуха на Герреро, після чого панамський нападник із двох дотиків пробив у той самий лівий нижній кут. Дивовижна результативність, як для гравця, якому в цьому сезоні потрібно було ледь не п’ять відмінних гольових моментів на один забитий м’яч. І все це відбувалось за умови, що контролю над грою гості не мали.

На початку другого тайму «Оболонь» намагалась підтримувати атакувальний темп, але кілька непоганих моментів у її виконанні ні до чого в підсумку не призвели. А потім команда Іващенка почала поступово сідати в захист та надавала суперникам аж занадто багато вільного простору для розіграшу м’яча.

Завершилось це прогнозованими проблемами – гра на другому темпі під час подачі кутового з правого флангу не спрацювала в «пивоварів» на 74 хвилині, після чого Батагов із відскоку розстріляв ворота. А ще за кілька хвилин учергове оборона «Оболоні» не вгледіла за Герреро, якому завадити зробити потенційну результативну дію на лівому фланзі власного штрафного міг виключно Рибка, але просто стрибнув у ноги супернику. Пенальті – Антюх точно пробив у правий кут – господарі знову пустили у власні ворота забагато голів.

Наступними вихідними київська «Оболонь» гостюватиме в черкаського ЛНЗ, тоді як луганська «Зоря» проведе домашній матч проти житомирського «Полісся».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Краснопір – 6,0, Черненко – 6,0, Груша – б/о, Слободян – б/о.

«Зоря» (заміни): Нагнойний – 6,0, Мишньов – б/о, Снурніцин – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Оболонь» – «Зоря» - 2:4

Суханов, 20, 27 (пен.) – Герреро, 5, 38, Батагов, 74, Антюх, 88 (пен.)

Прокопенко, 24, Дубко, 41 – Жан Клод, 23, Тарануха, 71, Джордан, 77

«Оболонь»: Рибка – Прокопенко, Лук’янчук, Приймак, Карась, Нагієв – Дубко (Черненко, 67), Мороз, Косовський (Слободян, 80) – Тарануха (Груша, 79), Суханов (Краснопір, 56).

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Батагов, Джордан (Снурніцин, 90), Данченко – Яцик, Жан Клод (Нагнойний, 56) – Горбач, Мічін, Антюх – Герреро.

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 15 (8) – 9 (6)
Кутові: 6 – 3
Офсайди: 1 – 2.

ОБОЛОНЬ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

88’
ГОЛ ! З пенальті забив Денис Антюх (Зоря).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Арсній Батагов (Зоря).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Суханов (Оболонь).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Суханов (Оболонь).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Зорьку з  заслуженою перемогою! Турбаєвський, правда метелика спіймав, та пенальти лівий в сторону Зорі дали, але то таке.
AutumnBridge
Против Конференции не попрёшь, хоть и за футболки держали (как на фото).
Remark
Щось не зрозумів я за що там дали пенальті Зорі.