Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2023, 17:03
1633
6

Оболонь – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Учасник єврокубків досі не може вибратися з підвалу таблиці

| Оновлено 20 жовтня 2023, 17:03
1633
6
Оболонь – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У п'ятницю, 20 вересня, в Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» відбудеться матч одинадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київська «Оболонь» і луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Ігоря Пасхала з Херсона пролунає о 17:00 за київським часом.

Оболонь


Цей сезон уже ввійде до історії київської «Оболоні» як той, у якому команда повернулася в «елітний» дивізіон. Однак від початку в «пивоварів» були серйозні проблеми з досягненням результатів, оскільки й ресурсу в них для цього не було відповідного, і суперники на старті були досить неприємними. Що вже говорити, якщо першу перемогу довелося здобувати в битві проти «Дніпра-1» (2:1), коли той ще брав участь у єврокубковій кваліфікації і вже був більш-менш у пристойній формі.

На цьому тлі команді Валерія Іващенка довелось шукати натхнення деніде, і головним відкриттям для «Оболоні» при цьому став Кубок України. Перемога над «Звягелем» в 1/16 фіналу була порівняно малим калібром, а ось успіх у дербі проти «Динамо» – про це вже говорила вся футбольна країна. Після того матчу «пивовари» отримали в календарі двох відносно простих суперників, «Металіст 1925» і «Минай», і спокійно з ними розправилися (двічі по 1:0).

На цьому моменті виступ колективу Іващенка, як і решти команд УПЛ, відправився на міжнародну паузу. І оскільки третина турнірної дистанції залишилася позаду, ми вже можемо підбивати певні проміжні підсумки. 10 місце в турнірній таблиці – це вже не зона вильоту, але й ще не екватор, тому ризик повернутися до не найбільш приємних обставин зберігається. У плані результативності, у «пивоварів» є проблеми, оскільки порівняно невелику кількість пропущених голів на старті не вдалося перекрити навіть під час успішної серії з чотирьох матчів без поразок (6 проти 10). А в іншому – Іващенко вже набрався достатньо досвіду в іграх проти серйозних суперників і показав, що його команда може складати конкуренцію, насамперед – за рахунок тактики.

Зоря


У думках футболістів луганської «Зорі» цього вікенду мала бути гостьова гра проти ізраїльського «Маккабі» Тель-Авів у Лізі конференцій УЄФА, але в організаторів змагань «несподівано» виникли подвійні стандарти щодо українських команд. Тож футболісти Валерія Кривенцова отримають головний біль від надмірної кількості матчів у листопаді. І це при тому, що навіть кубкову гру проти ФСК «Маріуполь» (1:0) вони були змушені проводити вже тоді, коли ми говорили про матчі національних збірних.

Можна сказати, що сезон у «мужиків» не задався від самого початку. Ненад Лалатович спершу так і не зрозумів, що робити з колективом, яким довірили йому керувати, а коли керівництво клубу схаменулося, то команда вже залишилась без Ліги Європи і мала за плечима негативні результати в чемпіонаті. Навіть із приходом Валерія Кривенцова (а про це взагалі офіційно оголошували станом на сьогодні?) на посаду головного тренера справи в УПЛ в «Зорі» не покращилися, проте в єврокубках вона справно поповнює скарбничку нашої країни.

14 позиція в чемпіонаті – луганчани так і не відірвалися від зони вильоту, здобувши перемогу лише в одному матчі з восьми. Звісно, ці ігри в резерві команди Кривенцова можуть у певний момент зіграти в якості козира, але чи не будуть ті самі рукави, із яких цей козир треба витягувати, неабияк протертими від зіпсованого календаря? Примітно, що колись досить результативна команда нині має таку саму різницю м'ячів, як і в майбутнього суперника, тоді як остання, вона ж – єдина, перемога, проти «Ворскли» (2:1), у чемпіонаті була здобута понад два місяці тому. Потрібно розганятися, але вікно можливостей закриється, тоді як не встигло толком відкритись.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Оболоні» і «Зорі» раніше перетиналися 11 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої та Другої ліг, Кубка України. Спостерігається рівність за кількістю перемог в обох команд – по 5 успішних ігор, за однієї нічиєї. Команди востаннє грали між собою в грудні 2011 року, коли на луганському «Авангарді» дубль Бориса Баранця проти м'яча Дмитра Хомченовського приніс перемогу «пивоварам».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 41-річний Ігор Пасхал із Херсона, який на своєму рахунку має вже 85 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Денис Марченко та Руслан Єрмоленко, а резервним арбітром відпрацює Олександр Каленов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Дмитром Панчишиним і Володимиром Висоцьким. У Пасхала є досвід проведення матчів за участю «Оболоні» – 3 перемог, 2 поразки, тоді як із «Зорею» він перетинався вісім разів – 4 перемоги, 1 нічия, 3 поразки.

Орієнтовні склади


«Оболонь»: Рибка – Карась, Лук'янчук, Приймак – Прокопенко, Мороз, Косовський, Черненко, Мединський – Краснопір, Суханов.

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Снурніцин, Джордан, Данченко – Яцик, Дришлюк – Алефіренко, Мишньов, Антюх – Герреро.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди матимуть проблеми з результативністю. Нашою ставкою буде позиція – ТМ 2.5.

20 жовтня, п'ятниця

«Оболонь» – «Зоря»
Київ. «Оболонь-Арена». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ОБОЛОНЬ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ
Футбол | 02 травня 2024, 05:45 1
ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ

Євген Чеберко вийшов у стартовому складі Коламбус Крю на матч-відповідь з Монтерреєм

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
🔱Avtoigor🔱
Голкіпер у Оболоні 🔥тягне постійно у всіх матчах.
Footbulka
Цікавий матч. Навіть не знаю за кого вболівати, подобаються обидві команди.
⬆️
Оболонь может обыграть любой клуб и даже из ЛЧ, ЛЕ и ЛК.