Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:31
6224
80

Срна почав із перемоги. Шахтар переграв ЛНЗ

Погоня за «Кривбасом» продовжується

| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:31
6224
80
Срна почав із перемоги. Шахтар переграв ЛНЗ
УПЛ

Неочікувано «Шахтар» під час матчів збірних розпрощався з наставником Патріком ван Леувеном і призначив на посаду тренера спортивного директора Даріо Срну, який заявив, що його попередник не грав у, цитата, «шахтарський» футбол. Сам Срна, очевидно, мав показати, як треба було грати команді в попередніх матчах, принаймі, спробувати це прищепити за кілька днів тренувань.

Допомогти в цьому мали новоспеченому тренеру Валерій Бондар, який повернувся в склад після тривалої відсутності, Топалов, який вийшов на позицію лівого захисника, та Невертон, який вперше з'явився в основі.

Саме бразилець був в першій половині найпомітнішим, регулярно роблячи ривки по флангу та взаємодіючи з партнерами . Варто відзначити сьогодні якісні діагональні передачі, які, крім Ракіцького, виконували сьогодні і, наприклад, Бондар зі Степаненком. Останній якраз започаткував гольову атаку в першому таймі, коли його пас через все поле обробив Зубков, прийняв і віддав вздовж штрафного. Бондаренко розумно пропустив, а Сікан ударом в дев'ятку відкрив рахунок метрів з шістнадцяти.

УПЛ

Також в першій половині були помітними Криськів, який часто пробував загострювати, та Конопля, що виконував навіси. Гра перебувала під контролем гірників, ЛНЗ нічого до перерви не зміг зробити і, як потім визнав Дулуб, провалив перший тайм.

«Гірники» грали впевнено, але гру не було надто цікаво дивитися.

Після перерви подій стало трохи більше, але все одно гра видовищністю не вражала. Щоправда, в гостей почало щось виходити попереду. Але такі зміни відбулися за погіршення гри в захисті, який почав пропускати багато проходів.

Могли закривати гру Криськів та Зубков, але з вбивчих позицій просто не влучали у ворота. А в ЛНЗ особливо пожвавив гру Олійник, який вийшов на заміну. Проте йому забити не вдалося, на відміну від іншого джокера.

УПЛ

Келсі поміняв Сікана і за п'ятнадцять хвилин основного часу, що залишилося, двічі забив. Спершу Кевін добив влучання в стійку від Бондаренка, а за невеликий проміжок часу оформив дубль, розвернувшись в штрафному без належної опіки.

3:0 – тепер будемо спостерігати, який футбол буде в матчах з «Барселоною». Цікаво, що слово «шахтарський» Срна знову вжив у післяматчевому флеш-інтерв'ю.

Українська Прем'єр-ліга. 11 тур.

«Шахтар» – ЛНЗ – 3:0.

Сікан, 20, Келсі, 82, 90.

Конопля, 78.

«Шахтар»: Різник - Конопля, Бондар, Ракіцький, Топалов (Азаров, 57) - Степаненко (Назарина, 85), Криськів (Егіналду, 85) - Зубков, Бондаренко, Невертон (Судаков, 57) - Сікан (Келсі, 76).

ЛНЗ: Пеньков - Насонов, Муравський, Селін (Ковальов, 79) - Стасюк, Рибалка (Наумець, 69), Калюжний, Бойко, Норенков - Хобленко (Прядун, 69), Шестаков (Олійник, 75).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

«Арена Львів» (Львів).

ШАХТАР - ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни Шахтаря: Келсі - 7,5, Азаров - 5,5, Судаков - 6,0, Назарина - б/о, Егіналду - б/о.

Заміни ЛНЗ: Наумець - 5,5, Прядун - 5,0, Олійник - 6,0, Ковальов - б/о.

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Келсі (Шахтар Донецьк).
83’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Келсі (Шахтар Донецьк).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 80
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
R1d3r
Шахтер - лучшая команда Украины
Віктор Коробка
Шахтар з перемогою! Здається, як грати в шахтарський футбол зрозуміли Келсі та Різник. Ну, можливо ще Стьопа з Ракицьким, але їх кращі роки вже минають. 
Bulba_sumkin
С победой лучший клуб Украины! С отличным дебютом - Дарио! 
Alexander Киев
Браво Шахтар!  вітаю Даріо 
Алексей Столетов
З почином, Дарiо! Так тримати! 
Злий Глобинець
От і добре! Вітаємо Даріо з першою перемогою на тренерському містку. Даріо - футбольна людина, і я вірю, що все у нього вийде. Раптом треба буде  спитати поради - подзвонить Йовічевічу
ЖОРА Жора124
З перемогою надіюся на Лч)) 
Перець
З гарним почином
KvlaD
ЛНЗ 2-4 Дк, ШД 3-0 ЛНЗ. Шахта и тут лучше.
AK.228
Класна гра Шахтаря!!
Молодці 👍🤜💪
ZANREGENT1993
ЛНЗ при всём уважении к к этому клубу - не показатель. У Шахтёра игра с Черноморцем,Зарёй,Днепром- 1,Полесьем, Динамо
Kovalchuk
А у тебе так и остаётся старое погоняло продырявленый    
Korkust
Жахливий футбол від Шахтаря, не знаю, що вони будуть з Барселоною робити, але від іспанців можна не менше 5 отримати, бо гри відверто не має да і в захисті такі провали, що просто(((( Сподіваюсь що СРНА все таки дуркувати не буде й випустить в Основі і Степаненка і Назарину, бо з повільним Бондаренком в опорній Різник отримає повну сітку голів
Игорек
Матвієнко у старт буде тяжко потрапляти!
zelc006
Супер =пупер=ковбаса!
ZANREGENT1993
Почему перенесён матч с Черноморцем в следующем туре?
Frank Pider
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AutumnBridge
Вот получил   dimka reznik  в каптёрке свитер  РІЗНИК и сразу 3:0.    RIZNYK одолел Антверпен.   А РЕЗНИК проиграл Ворскле.   
  Вот что значит сделали выводы.     А то Пааатрик.... виноват.     Свитер!
avk2307
Шахтер в первом никаком тайме забил гол на класе, а во втором сыграв на равных или хуже забил еще два. А ЛНЗ сыграв лучше во втором тайме получил заслуженно 2 , а сами могли забить и три, но тренироваться надо.Хобленко ил из позиций лучше Келси, Олийнык тоже, а забивал Келси. Вот и результат