Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 жовтня 2023, 08:54
820
1

Олександр ПАЛЯНИЦЯ: «Довбику вже час заявити про себе в збірній України»

У команди є проблеми з форвардами

| Оновлено 17 жовтня 2023, 08:54
820
1
Олександр ПАЛЯНИЦЯ: «Довбику вже час заявити про себе в збірній України»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

Колишній нападник національної збірної України Олександр Паляниця в бесіді з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями про гравців атакувальної ланки головної команди країни:

- Керманич нашої збірної Сергій Ребров завжди любить повторювати, що на місце в старті претендуватимуть лише ті, хто має достатню ігрову практику на клубному рівні. Згідно цього своєрідного табеля про ранги, Яремчук, який донедавна вважався основним нападником, вже третій, поступаючись Довбику та Ванату.

- Чим Ви можете пояснити, що Яремчук останнім часом перебуває в затінку?
- Втратою впевненості в своїх силах. Мабуть, після «Гента» Роман опинявся в командах, які не підходять йому за манерою гри. Факти - вперта річ: Яремчук не тільки дуже мало забиває останнім часом, а взагалі рідко опиняється на ударній позиції. Хоча в тій же «Валенсії» йому давали шанс заявити про себе, проте він його не використав.

- Отже, завтра Ви не бачите Яремчука в стартовому складі?
- Переконаний, що на вістрі атаки діятиме Довбик. Так, він мало забиває і в «Жироні», але користь приносить, асистуючи партнерам. Хоча, коли відверто, то мені не до вподоби, що Артем часто приймає м'яч спиною до воріт і захисники можуть прорахувати його дії. Але такий вже в нього стиль. Що ж до Ваната, то, на мій погляд, він прогресує. Динамівець - мобільний, на «ти» з м'ячем, в нього добре поставлений удар. Складається враження, що киянин більш різносторонній гравець, ніж той же Довбик. Затримка тільки за досвідом.

- Проте ефективність нападників неабияк залежить від взаємодії з гравцями інших амплуа.
- На жаль, завтра нашим дуже бракуватиме в півзахисті Циганкова. Він зараз феєрить в «Жироні», стає одним з лідерів збірної. Дуже шкода, що Віктор найближчим часом через травму не зможе допомогти. Циганков сильний, як командний гравець, може не тільки комбінувати з партнерами, а й сам завершити атаку потужним «пострілом», або опинитися в потрібному місці й зіграти результативно на випередження. Ось чому в Празі більше надіюсь на зв'язку на лівому фланзі: Зінченко - Мудрик.

- В першому колі в гостях збірна України здобула супервольову вікторію над балканцями - 3:2, програючи - 0:2. Що це - недооцінка суперника?
- Не думаю, на такому рівні про це не може навіть бути й мови. Швидше всього, не налаштувалися, як слід, тому й бракувало концентрації. Коли ж на другий тайм вийшли максимально мотивованими, то довели, що вищі за класом.

- На грі нашої збірної вже помітна «режисура» Реброва?
- Ні, про це ще рано говорити.

- Завтра українцям конче потрібна перемога, яка ще збереже можливість завоювати пряму путівку на Євро-2024. Як Ви оцінюєте шанси суперників?
- Перед будь-яким матчем вони 50 на 50. З іншого боку, в кого ж тоді вигравати, як не в північномакедонців, коли ставиш за мету пробитися на Євро-2024 до Німеччини? Тому я дуже сподіваюся, що в Празі останнє слово буде за нашими хлопцями й, нарешті, заб'є в ключовий момент Довбик.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Спорт.юа , у тексті немає слова "заявити про себе". До того ж Довбик давно заявив про себе - перший гол за національну збірну 29 червня 2021 року.