Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 08 травня 2024, 00:32
1194
1

Оклахома – Даллас. Анонс півфіналу Західної конференції

Перший номер посіву проти команди словенського «чарівника»

| Оновлено 08 травня 2024, 00:32
1194
1
Оклахома – Даллас.  Анонс півфіналу Західної конференції
Getty Images/Global Images Ukraine

У другій півфінальній парі Західної конференції зійдуться команди з дуже яскравими індивідуальними лідерами (Шай і Лука не потребують зайвих анонсувань), сильними тренерами (наставник «Оклахоми» Марк Деньо отримав приз найкращому тренеру поточного сезону, а Джейсон Кідд буквально днями продовжив свій контракт з « Далласом») і які просто демонструють видовищний баскетбол. Обидва колективи гідні подальшого продовження боротьби, але у фіналі Сходу зіграє хтось один із них.

Оклахома (1) – Даллас (5)

Дати стартових матчів серії: 8, 10, 11, 14 травня

Зустрічі між собою в регулярному чемпіонаті:

03.12.2023 «Даллас» – «Оклахома» – 120:126

10.02.2024 «Даллас» – «Оклахома» – 146:111

15.03.2024 «Оклахома» – «Даллас» – 126:119

11.04.2024 «Оклахома» – «Даллас» – 135:86

Оклахома-Сіті Тандер

На стартовому етапі постсезону «Оклахома» не зазнала проблем з «Нью-Орлеаном». По суті, переможець регулярного чемпіонату в Західній конференції був не надто переконливим лише у стартовому поєдинку серії, який він проводив на своєму паркеті – 94:92. Хто знає, як би склалася подальша боротьба, але «Пеліканс» свій шанс не використали. «Тандер» вистояли, а надалі легко забрали ще три матчі – 124:92 (вдома), – 106:85 (в гостях), – 97:89 (в гостях) та оформили свіп.

Щодо персоналій, то в колективі під керівництвом Марка Деньо все було стабільно. Команду у плей-оф звично вів за собою Шай Гілджес-Александер (27,2 очок у середньому за гру), а допомагали йому бігмени Джален Вільямс (21,3 набраних пунктів) та Чет Холмгрен (15,3 очок), а також захисники Джош Гідді (12,5 очок) та Лугентц Дорт (11,0 набраних пунктів). Що цікаво, саме в такій послідовності та з приблизно ідентичними цифрами найкращі снайпери «Оклахоми» розташувалися й у регулярному чемпіонаті. Хіба що відзначимо взяття планки 20+ Джаленом Вільямсом, котрий в основній частині сезону набирав 19,1 очок.

Даллас Маверікс

У першому раунді плей-оф «Даллас» зустрічався з «Лос-Анджелес Кліпперс». Турнірна сітка звела ці команди в постсезоні втретє за останні п'ять років і з третьої спроби техасці, нарешті, змогли переграти свого суперника, що вже став для них принциповим. Після поразки в першому матчі – 97:109, «Маверікс» виконали виїзну програму-мінімум, взявши другу гру – 96:93. Вдома створити відрив у серії не вийшло, після перемоги в третьому поєдинку – 101:90, відбулася поразка у четвертій грі – 111:116. Але в двох заключних зустрічах Лука Дончич та компанія не залишили шансів своїм опонентам – 123:93 та – 114:101.


Getty Images/Global Images Ukraine. Лука Дончич

Логічно, що словенець виблискував у серії. За її підсумками, Дончіч лише трохи не дотягнув до середнього тріпл-дабла (29,8 очок + 8,8 підбирань + 9.5 передач). Відмінно показав себе і Кайрі Ірвінг (26,5 набраних пунктів), який поки що демонструє кращу середню результативність у плей-оф за всю свою кар'єру. Цікаво, що окрім Луки та Кайрі лише один гравець зумів завершити протистояння з «Кліпперс» із двозначною середньою результативністю. Цим баскетболістом став бігмен Пі Джей Вашингтон (10,8 очок). Натомість велика кількість «сміттєвого часу» в серії сприяла тому, що у складі «Далласа» на паркет виходило одразу чотирнадцять баскетболістів, з яких лише форвард Олів'є Проспер не відзначився набраними очками.

Особисте протистояння

В основній частині сезону команди відіграли між собою чотири особисті зустрічі, за їхніми підсумками попереду «Оклахома» – 3:1. Втім, дві з трьох перемог у команди з однойменного штату були з невеликою перевагою в рахунку, а ось «Даллас» свою єдину вікторію здобув більш ніж впевнено. Ще один матч, що відбувся в останній день регулярки (14 квітня), в розрахунок брати не варто. В ньому «Оклахома» перемогла з різницею в +49, але «Даллас» того дня на паркеті мав другий з половиною склад, без Дончича, Ірвінга та багатьох інших.

На всіх любителів помаранчевого м'яча чекає класна серія плей-оф. Насамперед, вона буде цікава протистоянням лідерів. Шай Гілджес-Александер та Лука Дончич є одними з найкращих баскетболістів у цьому сезоні. Багато в чому їхня особиста дуель і визначить переможця протистояння. Але й без них у командах достатньо майстрів гри. Подивимося, чиї козирі виявляться більш вагомими.

Прогноз Sport.ua: перемога «Оклахоми» – 4:2

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yarko Robak
Гарне прев'ю, все по полицях) поставлю все ж таки на далас, здаються більш досвідченими. І команди грають на заході