Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 13 жовтня 2023, 11:44
801
0

Олімпіакос – Барселона. Прогноз і анонс на матч Євроліги

Фіналіст минулого турніру приймає іспанського гранда

| Оновлено 13 жовтня 2023, 11:44
801
0
Олімпіакос – Барселона. Прогноз і анонс на матч Євроліги
Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч «Олімпіакос» – «Барселона» відбудеться в п’ятницю, 13 жовтня, в Піреї. Початок поєдинку о 21.15 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Setanta Sports Ukraine+».

Центральним поєдинком у другому турі Євроліги буде протистояння двох учасників Фіналу чотирьох минулого сезону. У грецькому Піреї віч-на-віч зійдуться місцевий «Олімпіакос», який останній ігровий рік у найсильнішому клубному турнірі Старого Світу завершив на другій позиції, і каталонська «Барселона», яка посіла в Євролізі 2022/2023 четверте підсумкове місце.

Олімпіакос

Після втрати у міжсезоння двох ключових виконавців головний тренер «Олі» Георгіос Барцокас потихеньку вибудовує новий серйозний колектив. Звичайно, замінити Александра Вєзенкова та Костаса Слукаса буде дуже складно, але грецький наставник йде правильною дорогою. В нинішньому сезоні «Олімпіакос» поки не знає гіркоти поразок, здобувши чотири перемоги у чотирьох матчах. Причому вже двічі був обіграний «Панатінаїкос».

У стартовому турі Євроліги «Олімпіакос» якраз гостював в Афінах у свого заклятого суперника. Незважаючи на те, що «Пао» в цьому сезоні буквально нашпигований сильними і статусними баскетболістами, підопічні Георгіоса Барцокаса зуміли переламати поєдинок, що невдало складався, і затягнути гру в овертайм, де не залишили своєму принциповому опоненту жодного шансу, вигравши додаткову п’ятихвилинку з двозначною різницею. Фінальна сирена зафіксувала перемогу «Олімпіакоса» з рахунком – 88:78.

Однак у другому турі продовжити переможну серію грецькому гранду буде дуже важко. По-перше, іспанська «Барселона» є дуже серйозним суперником і анітрохи не слабша (а то і навіть сильніша) за «Панатінаїкос». А по-друге, у цьому поєдинку «Олі» точно не зможе розраховувати на американців Шакіла Маккісіка та Люка Сікму – у двох гравців основної ротації невеликі ушкодження. Також через медичні показники можлива відсутність у поєдинку француза Мустафи Фалля та ще одного представника США Найджела Вільяма-Госса. Натомість може дебютувати за «Олімпіакос» литовець Ігнас Браздейкіс, якого пірейський клуб підписав уже на прапорці міжсезоння.

Барселона

Влітку каталонський гранд зазнав значних змін. Залишив команду головний тренер Шарунас Ясікявічус, який за три сезони так і не зміг виконати своє головне завдання та виграти Євролігу. На його місце призначено вихідця з системи «Барселони» Рохера Грімау, який був капітаном команди у 2010 році, коли «синьо-гранатові» виграли свою останню Євролігу, а останніми роками працював у молодших за статусом командах каталонського клубу.

Також «Барса» розпрощалася із зірковим та дуже дорогим Ніколою Міротічем, який був одним із лідерів, але також як і Ясікявічус, не привів свій клуб до європейського титулу. Замість нього каталонці повернули до Іспанії з НБА Віллі Ернангомеса (MVP Євробаскета-2022) та підписали ще одного не останнього гравця найсильнішої ліги світу, форварда Джабарі Паркера. Також команда залучила під свої прапори захисника Даріо Брізуелу та форварда Жоеля Парру, ще двох іспанських переможців останнього Євробаскета. В строю залишилися дуже важливі Томас Саторанскі, Ян Вєсели, Рокас Йокубайтіс. З таким підбором гравців каталонцям нічого не залишається, крім як боротися за титул.

Оновлена «Барселона» розпочала новий сезон досить нерівно. Команда здобула чотири перемоги у шести матчах (три в першості Іспанії та одну в Євролізі). Однак при цьому гра, показана каталонським клубом, була дуже далекою від ідеалу. Підопічні Рохера Грімау буквально вимучують перемоги над суперниками більш нижчого рівня, на зразок новачків Ліги АСБ «Паленсії» або «Андорри». Також у пасиві «Барси» вже дві поразки від мадридського «Реала», що боляче і неприємно за будь-яких розкладів. У поєдинку за Суперкубок Іспанії каталонці поступилися своїм принциповим суперникам – 80:90, а у третьому турі місцевої першості – 79:86.

Втім, у Євролізі синьо-гранатові стартували успішно. В матчі першого туру каталонці впевнено перемогли «Ефес Пілсен» – 91:74. Однак навіть і не скажеш, що в цій вікторії є основним компонентом, гідна гра «Барселони», яка в цілому не виблискує на старті сезону, або дуже млявий і непоказний стан турецького колективу.

***

Незважаючи на те, що по сезону вище котуються перспективи іспанського клубу, на старті нового ігрового року кращу форму однозначно демонструє «Олімпіакос». Можливо, вже зовсім скоро «Барселона» знайде свою гру, але на даний момент фаворитом у цій парі є греки. Тим більше, що матч пройде на майданчику «Олі», а грати в дуже галасливому Піреї завжди непросто.

Прогноз Sport.ua: перемога «Олімпіакоса»

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.