Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 12 жовтня 2023, 23:02
2023
1

Німеччина – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Українки розпочинають відбір виїздом до фаворита групи

| Оновлено 12 жовтня 2023, 23:02
2023
1
Німеччина – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧЄ
Федерація гандболу України

Поєдинок Німеччина – Україна відбудеться в четвер, 12 жовтня, в німецькому Вецларі. Початок матчу о 21:15 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Sport 1».

Гостьовим матчем проти Німеччини для нашої збірної стартує відбірковий цикл шістнадцятого чемпіонату Європи з гандболу серед жіночих команд. І в цю кваліфікацію Україна входить у приємному статусі команди-учасниці чемпіонату світу-2023. Після першої за довгі роки успішно подоланої кваліфікації на світовий форум, тепер було б непогано провернути подібний номер і у відбірному турнірі на найближчу континентальну першість. Тим більше, що майбутній турнір стане першим, у фінальній частині якого візьмуть участь двадцять чотири команди замість шістнадцяти, як це було на останніх форумах.

Чемпіонат Європи-2024 відбудеться в Австрії, Угорщині та Швейцарії. Збірні з цих країн уже там, як і чинний чемпіон континенту – команда Норвегії. Інші двадцять місць будуть розіграні в кваліфікації. «Синьо-жовті» потрапили до квартету під номером два, де їхніми суперницями стануть Німеччина, Ізраїль та Словаччина. Найкращі дві команди з кожної відбіркової групи (загалом їх вісім) отримають прямі путівки на Євро, також список учасників доповнять четверо найкращих збірних серед тих, хто посяде треті місця.

Першим суперником нашої збірної стане команда Німеччини. Німкені завжди входили і продовжують входити до еліти європейського ручного м'яча. Достатньо сказати, що наші опонентки ще жодного разу в своїй історії не пропустили фінальну частину континентальної першості, тричі при цьому здобувши чемпіонський титул (1994, 1996, 2002). Однак в останні роки жіноча збірна Німеччини не досягала значних успіхів, обмежуючись роллю одних із фаворитів та претендентів на медалі. Так, на двох останніх чемпіонатах Європи (2020, 2022) німкені синхронно посідали сьоме місце, а на світових першостях результати були аналогічні (2019 – восьме місце, 2021 – сьоме місце). На Олімпійських іграх наші суперниці взагалі востаннє виступали в 2008 році.

Нинішня збірна Німеччини є дуже непоганим сплавом досвіду та молодості, де статусні Мейке Шмельцер, Ксеня Смітс та інші чудово взаємодіють зі своїми більш молодшими колегами. Загальний рівень у збірної не такий високий, як у скандинавських топів чи команди Франції, але цілком достатній, щоб боротися за призові місця на великих турнірах. А безпроблемна кваліфікація на Чемпіонати світу чи Європи взагалі сприймається для Німеччини як належне.

У свою чергу, збірна України останнім часом втратила свій статус у жіночому гандболі і подолання відбіркових раундів апріорі є для синьо-жовтих непростим завданням. Але з приходом до команди Віталія Андронова гра нашої збірної помітно покращала. Декілька разів ми дуже гідно грали з європейськими топами, обігравали потужну Хорватію, а вінцем цього прогресу стало завоювання путівки на чемпіонат світу-2023.

Перед стартом нового кваліфікаційного циклу тренерський штаб нашої команди викликав на збори чималу групу гандболісток. Загалом, розширений склад збірної України на жовтневе ігрове вікно виглядає наступним чином:

Воротарі: Вікторія Салтанюк («Кобежице», Польща), Юдіт Балог («Вашаш», Угорщина), Марія Гладун («Локомотіва», Хорватія)

Ліві крайні: Аліса Петрів («Карпати»), Марина Коновалова («Галичанка»)

Ліві напівсередні: Юлія Андрійчук («Дачія», Румунія), Ірина Компанієць, Каріна Соскида (обидві – «Ювента», Словаччина), Тетяна Поляк («Галичанка»)

Розігруючі: Тамара Смбатян («Альба Фехервар», Угорщина), Мар'яна Маркевич («Галичанка»)

Праві напівсередні: Дарина Кот («Карпати»), Євгенія Когуч («Ювента», Словаччина), Діана Дмитришин («Галичанка»)

Праві крайні: Євгенія Левченко («Дачія», Румунія), Мілана Шукаль («Галичанка»)

Лінійні: Ірина Прокоп'як («Галичанка»), Анастасія Мелекесцева («Кобежице», Польща), Андріана Науменко («Залау», Румунія), Каріна Колодюк («Карпати»)

Серед кадрових втрат «синьо-жовтих» варто виділити Ірину Глібко. Капітан української команди пропустить найближчі матчі через пошкодження. Також у короткостроковій перспективі не варто розраховувати на Ірину Стельмах. Досвідчена лінійна взяла паузу в своїй кар'єрі.

Звісно, в матчі першого туру проти збірної Німеччини у підопічних Віталія Андронова мало шансів. Суперник виглядає на голову сильнішим за три інші команди в нашій відбірковій групі. Тож свої ключові поєдинки українки зіграють в наступних турах. Сьогодні ж нашим гандболісткам слід постаратися показати гідну гру та не забувати про різницю м'ячів, оскільки вона може відіграти дуже важливу роль на фініші кваліфікаційного турніру.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Німеччини

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Німеччина - Україна.

12 жовтня

Німеччина – Україна

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
orakin29
Непоганий відбір 20 із 32 виходять на ЧЄ.