Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 жовтня 2023, 12:55
937
4

Оболонь – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Суперників розділяє у турнірній таблиці всього два очки

| Оновлено 08 жовтня 2023, 12:55
937
4
Оболонь – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У неділю, 8 жовтня, у Києві на «Оболонь-Арені» відбудеться матч 10-го туру української Прем'єр-Ліги. Господарі поля футболісти «Оболоні» прийматимуть харківський «Металіст 1925».

Оболонь

Кияни є дебютантами елітного дивізіону і свою першу перемогу у новому чемпіонаті здобули лише у четвертому турі. Зате яку. На виїзді вони обіграли срібного призера минулого сезону «Дніпро-1» з рахунком 2:1. А у 9-му турі і знову в гостях підопічні Валерія Іващенка завдали поразки «Минаю» 1:0. В інших іграх було 3 нічиї та 4 поразки. Тож, набравши 9 очок, київський клуб зараз перебуває на 13 місці.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Натомість найгучнішу сенсацію «Оболонь» піднесла у Кубку України, вибивши з турніру в 1/8 фіналу київське «Динамо» 1:0. Переможний гол забив півзахисник Сергій Суханов. До речі, у чемпіонаті два київські клуби теж зустрічалися, але трохи раніше у другому турі. Тоді успіх був на боці «Динамо» 4:2.

На даний момент головне завдання «Оболоні», швидше за все, полягає в тому, щоб якнайдалі віддалитися від зони вильоту та зміцнити свої позиції в середині турнірної таблиці. Тож у матчі з харків'янами вони напевно прагнутимуть набрати три очки. Тим більше, що з урахуванням кубкового поєдинку кияни вже мають серію з двох перемог поспіль.

Металіст 1925

Харківська команда, навпаки, двічі поспіль програла. Спершу у розіграші Кубку України полтавській «Ворсклі» 0:3, а згодом у чемпіонаті «Дніпру-1» 0:1. Втім, тут є пояснення. На кубкову гру наставник харків'ян Едмар виставив переважно футболістів, які менше мають ігрову практику і не так часто виходять в основному складі. А з дніпровським колективом «Металіст 1925» загалом виглядав непогано і, пропустивши гол у другому таймі, цілком міг заробити пенальті. Але через різне трактування нашими суддями правил гри рукою, навіть VAR не підтвердив очевидне влучення м'яча в руку гравця, який стояв буквально на лінії воріт. Але суддівство – це окрема та дуже болюча у нашому футболі тема.

Треба сказати, що у харківському клубі від початку сезону було багато травмованих гравців і тому практично перед кожним матчем тренерський штаб вирішував ким замінити того чи іншого футболіста. Але поступово лазарет став порожніти і тепер конкуренція за місце у складі має зрости.

А ще минулого тижня «Металіст 1925» з'їздив на кілька днів до себе додому до Харкова. За словами Едмара, було дуже приємно потренуватися на рідному стадіоні та прогулятися вулицями міста. На щастя, команда уникла російських обстрілів, а от офіс клубу постраждав минулої п'ятниці, коли ракета розірвалася буквально за кілька метрів від будівлі, де він знаходиться.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди зустрінуться вперше, натомість раніше грали одна з одною на рівні першої ліги. Із 7 матчів чотири виграли кияни, дві перемоги в активі «Металіста 1925» та один раз суперники зіграли внічию.

Орієнтовні склади:

«Оболонь»: Рибка, Прокопенко, Лук'янчук, Приймак, Нагієв, Мороз, Черненко, Груша, Мединський, Суханов, Краснопір

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Червак, Курило, Безуглий, Габелок, Вачіберадзе, Дмитренко, Арі, Юсов, Борячук

Прогноз на протистояння:

Гра повинна вийти цікавою, оскільки обидві команди прагнутимуть набрати очки. Шанси суперників оцінимо рівними і тому припустимо нічийний результат 1:1.

8 жовтня, неділя

«Оболонь» – «Металіст 1925»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 13:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ОБОЛОНЬ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»
Футбол | 27 квітня 2024, 23:40 1
Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»

Головний тренер «Евертона» не впевнений, що українець скоро повернеться на поле

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
apepa
Лучшая команда Восточной Европы отправилась во Вторую Столицу драть местную Оболонь! Удачи ребятам! Без победы не возвращайтесь! Жду хет-трик от Борячука! Пора уже забивать Андрюша!