Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 жовтня 2023, 07:41
2683
3

Вдалі заміни та суперечливий момент. Оболонь перемогла Минай

Переможний гол організували футболісти, які вийшли на поле у другому таймі

| Оновлено 02 жовтня 2023, 07:41
2683
3
Вдалі заміни та суперечливий момент. Оболонь перемогла Минай
ФК «Оболонь»

«Минай» на сьогоднішній матч вийшов у зовсім іншому складі, ніж на кубковий поєдинок, який відбувся у середині тижня. На той матч навіть головний тренер команди Володимир Шаран не поїхав. Тому очевидно, що у пріоритеті закарпатського клубу – виступи в чемпіонаті. Порівняно з матчем минулого туру проти «Полісся» у складі відбулися дві зміни. Зокрема, Кравчук вийшов замість Мельника, який захворів, з перших хвилин грав Одарюк, який замінив Рогозинского.

Головний тренер «Оболоні» Валерій Іващенко також провів суттєву ротацію. Тільки Суханов, Краснопір, Мороз і Приймак залишились в «основі» порівняно з переможним кубковим матчем проти «Динамо». А ось у порівнянні з матчем минулого туру чемпіонату з «Вересом» відбулася тільки одна зміна: вихід Суханова в основному складі. Це було очікувано після того, як він приніс перемогу над «Динамо».

Команди почали матч у доволі жвавому темпі. Футболісти багато бігали та часто втрачали м’яч. Перший небезпечний момент виник вже на 5-й хвилині матчу. Після навісу з кутового Приймак виграв позиційну боротьбу та пробив головою з центру штрафного майданчика - Бандура відбив м'яч.

Протягом майже всього першого тайму невеликою перевагою володіли кияни. Вони більше часу проводили на половині поля господарів і створили кілька небезпечних моментів. Всі вони виникали після стандартних положень. На 17-й хвилині футболісти «Оболоні» розіграли штрафний удар, захисник «Миная» поблизу воріт зіграв на перехопленні, але м’яч відскочив до Суханова, який пробив з близької відстані. Бандура врятував команду. Ще одну гольову нагоду підопічні Валерія Іващенка мали на 30-й хвилині. Під час подачі з кутового Лук'янчук виграв верхову боротьбу та завдав удару головою. Бандура знову виручив свою команду. Помітно, що оболонці багато уваги приділяють награванню дій на стандартних положеннях. Особливо це стосується кутових.

ФК «Оболонь»

«Минай» у першій половині зустрічі виглядав блідо. Чимало було огріхів у захисті, в атаці футболісти довго ухвалювали рішення та помилилися в передачах. Небезпечні моменти господарі створили наприкінці тайму. Зокрема, Твердохліб прийняв м'яч у штрафному майданчику, віддав пас під удар Вітенчуку: м'яч пролетів вище воріт. На останній хвилині вже сам Твердохліб мав нагоду для удару з меж штрафного майданчика, але гравець затягнув з ним.

У другому таймі «Минай» краще почав грати в атаці. Обстановка біля воріт «Оболоні» стала більш напруженою. На 52-й хвилині Дмитрук навісив у штрафний майданчик, Одарюк завдав удару головою з незручного положення. М'яч полетів дугою в напрямку воріт Рибки та згори влучив у поперечину.

На зміну ситуації на полі Валерій Іващенко відреагував замінами. Через дванадцять хвилин після початку тайму на поле вийшли Осман і Тарануха. Завдяки цьому киянам вдалося вирівняти гру.

«Минай» на 75-й хвилині мав дуже небезпечний момент. Твердохліб з лівої лінії штрафного майданчика закинув м'яч на Корабліна, той злету пробив під поперечину. Рибка відбив м'яч!

Через три хвилини «Оболонь» відкрила рахунок. Осман навісив з лівого флангу, Бандура невпевнено зіграв на виході, м’яч від його руки відскочив до Таранухи. Форвард з близької відстані спокійно влучив у ворота.

На 81-й хвилині у штрафному майданчику «Оболоні» стався суперечливий момент: Кораблін у боротьбі з Косовським впав, рука гравця «Оболоні» була в районі спини гравця «Миная». Арбітр показав, що можна грати далі.

Наприкінці матчу «Минай» влаштував справжню облогу воріт «Оболоні». Під час неї гравці команди Шарана ще тричі падали у штрафному майданчику. Але в цих епізодах підстав для призначення пенальті не було. Хоч вони й викликали бурхливу реакцію.

На останніх секундах навіть Бандура прийшов на розіграш кутового. Саме голкіпер намагався завдати удару головою, але зробив це невдало. У контратаці Тарануха з дальньої дистанції бив по порожніх воротах, але м’яч пролетів далеко від них.

ФК «Оболонь»

У підсумку «Оболонь» здобула другу перемогу в чемпіонаті. «Минай» залишається єдиною командою, яка у поточному сезоні ще не вигравала. Для закарпатської команди це дев'ятий матч поспіль без перемог. А для «Оболоні» єдиний гол перервав безгольову серію на познаці 445 хвилин.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Минай» – «Оболонь» – 0:1

Тарануха (78)

Кравчук (71), Голуб (76), Рогозинський (87) - Лук'янчук (53)

«Минай»: Бандура, Нємчанінов, Дмитрук (Гечев, 80), Кравчук, Булаза, Вітенчук, Чуєв (Солдат, 73), Одарюк (Голуб, 57), Кораблін, Гунічев (Рогозинський, 73), Твердохліб.

«Оболонь»: Рибка, Прокопенко (Дубко, 84), Лук'янчук, Приймак, Нагієв, Мороз, Черненко (Косовський, 63), Груша (Осман, 57), Мединський (Вовкун, 84), Суханов (Тарануха, 57), Краснопір.

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Стадіон: «Минай» (село Минай Закарпатської області).

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Голуб - 5.5, Солдат - 5.5, Рогозинський - 5.5, Гечев - б/о.

«Оболонь» (заміни): Тарануха - 6.5, Осман - 6.0, Косовський - 5.5, Дубко - б/о, Вовкун - б/о.

МИНАЙ – ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Ростислав Тарануха (Оболонь).
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Я не вболівальник Минаю, але важаю, якщо був би ВАР, був би і пенальті. Це не звичайна чоловіча боротьба, яких по 10 в матчі. Це звичайний поштовх у спину.
LisovijNickolai Фамилия
Как за такое не ставят пенальти?
AutumnBridge
Как эти клубы умудряются забивать шахтарям и динамикам?) Если бы мега Бандура не сделал скидочку прямо на голову Таранухе, то так бы и разошлись по нулям.  И это Шаран  "готовился" с основой на Оболонь.
 Момент не спорный, а запорный.  Комментатор так увлёкся формированием концепции формализованного пенальти, что потом уже никак не мог выйди из своего же словоблудия.  Толчок рукой в спину  был, но надо же учитывать его силу.  Чем, динамометром? Просто положил руку - это ему так сначала показалось.  Потом всё таки начал про силу и что таких можно штук 10 ставить за игру. Ставьте!   Если нарушение в штрафной.  В гандболе и баскетболе это фол.  А тут же нельзя давать жёлтую в штрафной просто так.   И у Шарана опять очень красное лицо... Такой  футбол нам не нужен (с).