Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 жовтня 2023, 13:49
886
0

Минай – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після гучної перемоги – назад до підвалів турнірної таблиці

| Оновлено 01 жовтня 2023, 13:49
886
0
Минай – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Оболонь Київ

У неділю, 1 жовтня, у с. Минай на стадіоні «Минай-Арена» відбудеться матч дев'ятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють закарпатський «Минай» і київська «Оболонь». Стартовий свисток рефері Олександра Афанасьєва з Харкова пролунає о 13:00 за київським часом.

Минай


Колектив Володимира Шарана в цьому сезоні дуже нагадує загадкового мовчуна з фантастичних історій, у якого завжди знайдеться якийсь прихований прийом, але в загальному сюжеті його роль буде не такою вже й помітною. І справді, на що реально може впливати закарпатський «Минай», якщо після восьми зіграних матчів він посідає останню сходинку турнірної таблиці, відстаючи від найближчого опонента на три очки? За вдалим збігом обставин ним, нарівні із «Зорею» та «Вересом», є київська «Оболонь».

Але при цьому, якщо подивитися проти кого колектив із західного регіону країни набрав ці дорогоцінні бали, жодного разу водночас не обігравши своїх суперників, то ми побачимо, що в різний час від виступів команди Шарана постраждали «Дніпро-1», «Зоря» і «Олександрія», проти кожного з яких «Минай» зіграв з однаковим рахунком – 1:1. Але ж був не так давно ще й досить змістовний матч проти «Полісся», але з меншим ступенем успіху за його підсумком (1:2).

При цьому, за закарпатським колективом до середини поточного тижня зберігалося право на участь у Кубку України, однак сумська «Вікторія» просто не має наміру збавляти обороти, тому обійшла команду Шарана на шляху до чвертьфіналу ще за підсумками основного часу. При цьому «Минай» провів глибоку ротацію, що дає нам зрозуміти справжні наміри закарпатського колективу – планується боротьба за вихід із зони вильоту, хоча майбутні суперники цьому взагалі не сприяють. Тут як би Шарана з позиції головного тренера під час жовтневої паузи «випадково» не втратити.

Оболонь


Київська «Оболонь» за останні роки прожила чимало крутих поворотів долі, а поточна кампанія для неї супроводжується дебютними виступами в «елітному» дивізіоні. На відміну від того ж ЛНЗ, керівництво «пивоварів» зрозуміло становище головного тренера Валерія Іващенка, у якого просто не було ресурсів на літню трансферну кампанію, але завдання щодо закріплення в УПЛ з його команди при цьому ніхто не знімав.

Ось і грає «Оболонь» так, нібито від кожного наступного матчу ледь не залежить доля її подальшого існування – дуже обережно і з мінімальним ступенем ризику. Хоча, поки така тактика дає результат, критикувати столичний колектив точно ніхто не візьметься. І тим паче нічого поганого говорити про «пивоварів» після їхньої сенсаційної перемоги над «Динамо» в кубковому дербі посеред тижня не хочеться.

Команда Іващенка в тій зустрічі продемонструвала захисний футбол найвищого рівня, але хто зараз так одразу пригадає, що в її стартовому складі вийшли відразу дев'ять футболістів оборонного плану. Значно важливіший результат, а він справді змушує замислитись. Але, оскільки гра проти «Динамо» була дуже виснажливою, а до цього був ще й посушливий «Верес» (0:0) на додачу до важкого поєдинку проти «Шахтаря» (0:1), то й сил у «пивоварів» залишилося не так уже й багато. У всякому разі, у основного кістяка, хоча й Іващенко вже показав, що в нього з перших хвилин грають ті, хто підходить під стиль суперників, а не сповідує власний рисунок «Оболоні».

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Миная» та «Оболоні» раніше перетиналися 2 рази в рамках Першої ліги. Спостерігається рівність за кількістю перемог із боку обох команд – по одній успішній грі. Команди востаннє грали між собою в листопаді 2019 року, коли на «Минай-Арені» голи Роберта Гегедоша (дубль), Анатолія Нурієва (пенальті) та Артура Карнози проти м'яча Євгена Єфремова принесли перемогу закарпатському колективу.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Олександр Афанасьєв із Харкова, який на своєму рахунку має один матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Володимир Думенко та Ігор Дебенко, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Кубряк. На матчі буде відсутня система VAR. У Афанасьєва є досвід проведення матчів за участю «Миная» – 1 нічия, тоді як з «Оболонню» він перетинався 6 разів – 2 перемоги, 1 нічия, 3 поразки.

Орієнтовні склади


«Минай»: Бандура – Булеза, Немчанінов, Чуєв, Дмитрук – Рогозинський, Панасенко, Вітенчук, Одарюк – Твердохліб – Вишневський.

«Оболонь»: Федорівський – Прокопенко, Приймак, Вовкун, Фатєєв – Груша, Мороз, Черненко, Мединський – Тарануха, Суханов.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у команд будуть проблеми в атаці. Нашою ставкою буде позиція – ТМ 2.5.

1 жовтня, неділя

«Минай» – «Оболонь»
Київ. «Оболонь-Арена». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – Суспільне
МИНАЙ – ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Іспанії оцінили гру Лунін проти Баварії в ЛЧ. За що дісталось українцю?
Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7
В Іспанії оцінили гру Лунін проти Баварії в ЛЧ. За що дісталось українцю?

Лунін пропустив у матчі два голи

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.