Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 жовтня 2023, 20:40
5980
8

Катастрофічний матч для харків'ян. Металіст 1925 поступився Оболоні

Харків’яни заробили дві червоні картки та завершували поєдинок без голкіпера

| Оновлено 08 жовтня 2023, 20:40
5980
8
Катастрофічний матч для харків'ян. Металіст 1925 поступився Оболоні
ФК «Оболонь»

У неділю, 8 жовтня, київська «Оболонь» та харківський «Металіст 1925» зустрілися в матчі десятого туру Української Прем'єр-ліги. Поєдинок на стадіоні «Оболонь-Арена» завершився перемогою господарів поля.

У «пивоварів» порівняно з переможним матчем проти «Миная» відбулося три зміни у стартовому складі. Карась повернувся в «основу» замість Нагієва, Дубко та Косовський вийшли на поле замість Груші та Черненка. Цікаво, що на поєдинок з «Металістом 1925» Валерій Іващенко обрав оборонний варіант ігрової схеми – з трьома центральними захисниками. Хоча зазвичай «Оболонь» проти команд приблизно рівних за класом застосовувала у центрі двох оборонців. У харківʼян після поразки від «Дніпра-1» сталися дві заміни: Фарина замість Безуглого та Сидоров замість Чирука. Команда вийшла на гру з двома нападниками та двома центральними захисниками, тобто збиралася атакувати.

Обидва колективи грають малорезультативно. «Оболонь» до цього поєдинку мала в активі 5 голів, «Металіст 1925» - 6. При цьому харківський клуб не забивав вже 242 хвилини поспіль. Тому можна було очікувати на суху нічию у першому протистоянні цих команд в УПЛ.

Початок матчу активніше провела «Оболонь». Перші десять хвилин минули за її переваги. Потім футболісти «Металіста 1925» вирівняли гру. Господарі більшість атак будували за допомогою дальніх передач на двох нападників. Гості намагалися комбінувати, але дальніми пасами також не нехтували. Проблем у побудові атак вдосталь мали обидві команди: футболісти то неточні передачі віддавали, то пробивали не з тієї ноги.

Більшу частину тайму боротьба точилася у центральній частині поля. Саме там зародився гол «Оболоні». Жичиков у боротьбі з опонентом втратив м'яч на правому фланзі поблизу центру поля. Дубко викотив м'яч на Краснопіра, який вийшов сам на сам з голкіпером, не став з ним зближатися та пробив над ним! Момент взяття воріт перевіряв VAR. У підсумку гол було зараховано, оскільки Краснопір зміг уникнути офсайду.

ФК «Оболонь»

У перерві тренери «Металіста 1925» Едмар та Голодюк здійснили подвійну заміну, яка була спрямована на покращення атакувальних дій: на полі з’явилися Русин та Юсов. На початку другої половини зустрічі харків’яни дійсно діяли в нападі краще, ніж в першому таймі. Однак створити щось насправді небезпечне біля воріт Рибки вони не змогли.

На 60-й хвилині сталося вилучення у складі «Металіста 1925»: Курило у боротьбі з Таранухою відмахнувся рукою та влучив опоненту в обличчя. Гравець харківського клубу отримав друге попередження. Після цього наставникам «Металіста 1925» довелося зняти з гри Дмитренка та випустити у центр захисту Євгена Ткачука. Будувати атаки стало ще складніше.

На 79-й хвилині арбітр вилучив другого гравця «Металіста 1925»: Мозіль намагався підстрахувати партнерів, вибіг дуже далеко з воріт і коліном у стрибку врізався в гравця «Оболоні». Мабуть, не було гострої потреби бігти на підстраховку, адже поблизу Таранухи знаходилися два гравці харківської команди, які могли наздогнати нападника. Треба було бачити обличчя Едмара та Голодюка після вилучення…

ФК «Оболонь»

Замін у «Металіста 1925» на той момент вже не залишилося. До кінця матчу ворота захищав польовий гравець Червак. Одного разу він вправно зіграв на виході, вибивши м’яч кулаком. Більше гравці «Оболоні» не турбували новоспеченого голкіпера.

До честі футболістів «Металіста 1925» вони намагалися атакувати і вдесятьох, і вдев’ятьох. Цілком зрозуміло, що досягти успіху було дуже важко.

«Оболонь» здобула першу домашню та загалом третю перемогу в УПЛ. Київська команда піднялася на 10-й рядок турнірної таблиці. «Металіст 1925» переживає кризу – три поразки поспіль. Команда не може вразити ворота суперників вже понад 5,5 годин.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Оболонь» – «Металіст 1925» – 1:0

Краснопір (33)

Прокопенко (40), Суханов (45+3), Мороз (74), Дубко (76) Курило (9).

Курило (60), Мозіль (79).

«Оболонь»: Рибка, Прокопенко, Лук'янчук, Приймак, Карась, Мороз, Дубко, Мединський (Нагієв, 90), Косовський, Суханов (Тарануха, 46), Краснопір.

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Фарина, Курило, Червак, Габелок, Арі Моура (Русин Р., 46), Вачіберадзе (Бичек, 75), Сидоров (Юсов, 46), Дмитренко (Ткачук Є., 62), Борячук (Чирук, 75).

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Тарануха - 6.0, Нагієв - б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Русин Р. - 5.5, Юсов - 5.0, Ткачук Є. - 5.5, Чирук - б/о, Бичек - б/о.

ОБОЛОНЬ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

80’
Oleh Mozil (Металіст 1925) отримує червону картку.
60’
Ігор Курило (Металіст 1925) отримує червону картку.
33’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Краснопір (Оболонь).
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 27
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 126
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AutumnBridge
Насмотрелись зарубежных фильмов.)   Но Оболонь!!!   Надо же было делать РМ.
DSH88
Судья теперь с год бухать будет на халяву, 321 продажный.
Sashko57
Сколько можно позорить Харьков. Смотреть уже не больно, а противно.
veteran1948
Так это не харьковская команда. Все игры на выезде хозяина нет а поэтому судьи так и относятся. С днепром игрок выност мяч из ворот пеналти нет с оболонью можно выгнать игрока и не одного. Снимитесь с чемпионата вас все равно задавят.