Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 жовтня 2023, 22:29
4306
11

Гренадер Лєднєв. Дніпро-1 мінімально переграв Металіст 1925

У чемпіонаті команда під орудою Юрія Максимова поки що не програє

| Оновлено 02 жовтня 2023, 22:29
4306
11
Гренадер Лєднєв. Дніпро-1 мінімально переграв Металіст 1925
СК Дніпро-1

Лише один матч дев’ятого туру української Прем’єр-ліги зачепив початок нового робочого тижня, проте він містив у собі достатній рівень інтриги. Дніпровський «Дніпро-1» повертався на рідну «Дніпро-Арену» на тлі кубкової поразки від житомирського «Полісся», яка стала першою для нового головного тренера СК Юрія Максимова. Разом із тим, до міста Дніпро завітав і харківський «Металіст 1925», у якого так само не залишилось жодних гарних новин для рідних уболівальників за підсумком матчу Кубка проти полтавської «Ворскли».

Але в рамках чемпіонату в обох команд були активними серії з матчів без поразок, які б вони дуже хотіли продовжити, не дивлячись на аналогічні зазіхання з боку опонентів за звітною зустріччю. Щоправда, ривок «жовто-синіх» під орудою Едмара / Олега Голодюка все ж таки виглядав більш потужно, бо на старті сезону харків’яни відверто недобирали очок, тоді як до цієї гри підходили одразу з трьома перемогами за останні п’ять зустрічей.

Юрій Максимов вирішив у цій зустрічі використати Едуарда Сарапія на його рідній позиції в опорній зоні й це було, напевно, найкращим рішенням саме для оборонної ланки господарів поля. І хоча дніпряни все одно не залишались осторонь уже наболілих проблем позаду, але загалом їхня побудова мала більш монолітний вигляд.

Що ж до дій «Дніпра-1» попереду, то тут значну роль відігравали суперники власною протидією. Знайти простір біля штрафного «Металіста 1925» було або складно, або взагалі майже неможливо, тому єдиним, чим до перерви запам’ятались гравці ланки атаки СК, так це дальніми пострілами, серед який найбільш небезпечним був удар Рубчинського під поперечину, але тоді Мозіль уперше й вдало вступив у гру.

Гра була нешвидкою, але це не вбезпечило від випадкового пошкодження коліна Ігоря Когута, який необачно зіграв у підкаті проти суперника біля чужого штрафного. Вираз обличчя Максимова під час того моменту на 25 хвилині потрібно було бачити, бо досвідчений тренер розумів, що доведеться переробляти побудову гри команди на ходу. Довіритись нападнику Філіппову керманич дніпрян так і не наважився.

А тим часом ми поступово просувались до перерви й харків’яни починали виходити до позиційних атак. Усі передачі при цьому спрямовувались на адресу Борячуку, чим той радо користався. Таким чином у Андрія виникло дві непоганих нагоди, але з обох боків чужого штрафного він спочатку пробив точно у Волинця, а потім поцілив у праву стійку. Як завжди, потрібно ще попрацювати над реалізацією.

Зрештою, ми все ж таки перейшли до другого тайму, який відкрив приголомшливий дальній удар Богдана Лєднєва під поперечину з асисту з правого флангу від Пуріти, на який просто ніхто не чекав. Навіть із урахуванням того факту, що жодних інших варіантів завершення власних атак «Дніпро-1» і не намагався запропонувати.

«Металіст 1925» таким чином пропустив, після чого був змушений відіграватись і шукати нові моменти. Майже одразу харків’яни створили простір для удару з лівого кута воротарського для Борячука, але той знову поцілив у Волинця з ще більш близької відстані. Уже незабаром Андрій мав ще одну нагоду забити, яка була ледь не найкращою за всю гру для його команди – удар головою завершував скидання від Курила в чужому воротарському, але м’яч рукою на лінії воріт зупинив Гуцуляк.

Відразу до епізоду долучили VAR, після чого почався тривалий перегляд цієї ситуації з усіх можливих ракурсів. Влучання в руку точно було, що зафіксували арбітри, але його природа виявилась недостатньою для того, аби, на думку Романа Блавацького, призначити пенальті. Нам і гравцям команди гостей із цим залишалось тільки змиритись. Але проблема для «жовто-синіх» полягала в тому, що більше вони цього вечора нічого не створили.

На вихідних дніпровський «Дніпро-1» удома прийматиме рівненський «Верес», а харківський «Металіст 1925» на виїзді зіграє проти київської «Оболоні».

Наші оцінки:

«Дніпро-1» (заміни): Пуріта – 6,5, Горбунов – 6,0, Є. Пасіч – 6,0, Горін – б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Сидоров – 6,0, Юсов – 6,0, Ременюк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Дніпро-1» – «Металіст 1925» - 1:0

Лєднєв, 56

Когут, 25, Волинець, 82 – Борячук, 63, Безуглий, 64, Курило, 90+6

«Дніпро-1»: Волинець – Каплієнко (Є. Пасіч, 73), Кравець (Горін, 78), Сарапій, Сваток, Адамюк – Лєднєв (Горбунов, 72), Рубчинський, Піхальонок, Гуцуляк – Когут (Пуріта, 28).

«Металіст 1925»: Мозіль – Червак, Курило, Безуглий, Жичиков – Габелок, Вачіберадзе – Дмитренко (Юсов, 65), Чирук (Сидоров, 65), Арі – Борячук.

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 15 (5) – 9 (2)
Кутові: 10 – 5
Офсайди: 0 – 1.

ДНІПРО-1 - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Події матчу

56’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Леднев (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Подождал день, но уже всё понятно.
Не нашлось смелости у днепровских болельщиков о судье и руке написать) Зато в матче с Зарёй они клеймили Монзуль. А тут в ситуации явно-явно более "пенальтийной" либо молчат, либо (я в шоке) даже утверждают что пенальти не было)))
Keep on!
Перець
Заберіть Супрягу назад 
sheva
Дніпро-1 показує гру нічим не кращу за Оболонь, Минай і т.д. просто одні купляли футболістів, а інші грають з складом 1 ліги. В Україні від одної людини залежить доля всієї команди, і всім все подобається...
Gargantua
видел статистику доминирования в УПЛ. в понимании комплекса показателей атакующего футбола.
так вот весьма неожиданно, но на первом месте там Днепр. второе Динамо и третий Шахтер.
это работа Кучера. Владение мячом он поставил, а реализовывать некому. 
Форварда нет после ухода Довбика.
вот и тут отскочили благодаря дальнему удару.
AutumnBridge
Я тут ни за кого, так что прицеплюсь до столба.
Ось...  Арі прискорився правим флангом атаки, але Рубчинський у підкаті перевів м'яч на кутовий.    Как это???    Ари бежал вперёд и подкат был сзади, иначе бы мяч пошёл в аут. Но! Бразилец не дурак, что бы рисковать ногами, и он просто подпрыгнул, хотя мог подставить Рубчинского под  "ракицкую" карточку. 
 А потом гол Леднева.  Я видел такие шары в бильярде не раз.  Но там же особый удар кия + сопротивления материала стола.   А тут мяч летел как дрон по программе)  Фить, и в бок ушёл. Без шансов.  Тоже тренировать надо годами такое... 
 Рука была.  И была на ленточке! а не  где то на дальнем углу штрафной. И она  дернулась после попадания мяча, а значит была не так уж и прижатой.  Хотя на ленточке мастера спорта вообще руки держат за спиной.  Это  мы видели в играх сборных и кубках УЕФА.  Арбитры решили что не 11. Их право.