Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 жовтня 2023, 16:55
1834
12

Дніпро-1 – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У разі перемоги підопічні Юрія Максимова обійдуть харків'ян в турнірній таблиці

| Оновлено 02 жовтня 2023, 16:55
1834
12
Дніпро-1 – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Поєдинком «Дніпра-1» та «Металіста 1925» завершиться 9-й тур української Прем'єр-Ліги. Матч відбудеться на «Дніпро-Арені», де вже вдруге цього сезону господарі поля прийматимуть своїх суперників.

Дніпро-1

Після зміни наставника дніпровська команда провела 3 матчі в чемпіонаті країни та 1 у Кубку України. Якщо брати основний час, то тричі нові підопічні Юрія Максимова грали внічию і одного разу здобули перемогу у попередньому турі над «Зорею» 1:0. Переможний гол на стадіоні «Україна» у Львові забив Ігор Когут. З одного боку, результат начебто непоганий, але, звичайно ж, виліт із Кубку (дніпряни програли «Поліссю» у серії пенальті) дещо змазав дебют нового наставника на чолі «Дніпра-1».

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Втім, навряд чи керівництво дніпровського клубу запрошувало Юрія Максимова для того, щоб пройти якнайдалі у другому за рангом вітчизняному турнірі. Швидше за все, поставлене завдання було повернутися до лідерів Прем'єр-Ліги і за підсумками сезону знову пробитися до єврокубків. Зараз відставання від квартету найсильніших вже досить значне – 7 очок. Тож у майбутній грі з «Металістом 1925» господарів поля напевно влаштує лише перемога.

До речі, про господарів. Після вторгнення російських військ до України, дніпряни вперше провели матч на рідній для себе «Дніпро-Арені» два тижні тому у 7-му турі. Тоді перемогти «Колос» не вдалося, і зустріч завершилася внічию 1:1. Тож тепер буде друга спроба досягти позитивного результату після повернення на свій стадіон.

Металіст 1925

І харків'яни програли цього тижня у Кубку України. На умовно своєму полі стадіону «Лівий берег» на Київщині вони поступились «Ворсклі» 0:3. Зрозуміло, що від поразки ніхто не застрахований, але після п'яти поспіль безпрограшних поєдинків, невдача з великим рахунком виглядала несподіваною. Та, як сказав на післяматчевій прес-конференції наставник «Металіста 1925» Едмар, його тренерський штаб більше використав у тому матчі футболістів, у яких не так багато ігрової практики. І результат гри дав серйозну їжу для роздумів.

А ще в харківському клубі від початку сезону не припиняється низка травм і на даний момент на лікарняному перебувають одразу кілька гравців, здатних підсилити ту чи іншу позицію. Тож експериментальний склад у кубковому матчі – це був ще й вимушений захід.

Взагалі, якщо не брати до уваги гру з «Ворсклою», то «Металіст 1925» непогано провів серпень та вересень. Почавши з поразки від «Олександрії» 0:1, харківські футболісти потім не програвали кілька турів поспіль і піднялися до верхньої частини турнірної таблиці. Якщо вони зможуть набрати очки ще й у Дніпрі, то керівництво клубу, напевно, буде досить цим результатом.

Статистика матчів

Ще зовсім недавно протистояння Дніпра та Харкова було великою подією в українському футболі. Але часи змінилися і тепер інші команди презентують ці два регіони. Причому минулого року саме з Харкова (щоправда, з іншого «Металіста») прийшло велике підкріплення до міста на Дніпрі. А щодо саме цих клубів, то у Прем'єр-Лізі вони зіграли 3 матчі і у всіх перемагали дніпряни із загальною різницею голів 8-1. Минулого сезону обидві зустрічі завершилися з однаковим рахунком 3:0. У першому колі у переможців забивали Адамюк, Довбик та Громов, а у другому – тричі відзначився Довбик.

Орієнтовні склади:

«Дніпро-1»: Волинець, Кравець, Сарапій, Сваток, Пуріта, Рубчинський, Бабенко, Когут, Піхальонок, Лєднєв, Гуцуляк

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Червак, Курило, Безуглий, Мартинюк, Габелок, Вачіберадзе, Русин, Дмитренко, Юсов

Прогноз на протистояння:

Ця гра, найімовірніше, пройде за переваги «Дніпра-1». Ось тільки чи зможуть господарі поля досягти необхідного для себе результату? «Металіст 1925» непоступливий, що він неодноразово вже доводив. Тож якщо дніпряни і переможуть, то з мінімальною перевагою, припустимо 1:0.

2 жовтня, понеділок

«Дніпро-1» – «Металіст 1925»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН
ДНІПРО-1 - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Прогноз Sport.ua – 1:0

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 12
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
У Днепр-1 одинаково с Шахтёром потеряно.  Выводы?  Надо выигрывать всё подряд.
Олександр
Вчора фанати шахтаря були розлючені тим що олександрія не дотягнула трохи до нічиї.Може хоч дніпро зіллється 
Злий Глобинець
МХ1925 вище за дніпровців у турнірній таблиці і непогано виглядає по грі. Як мінімум харків'яни не програють (принаймі повинні не програти на даний момент). А може і виграють вперше за історію протистояння клубів. Хай так і буде - для більшої інтриги в чемпіонаті.
apepa
Еще ни разу не выигрывали у Днепра. Три игры три поражения. Завтра нужно переписывать эту грустную статистику.