Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2023, 01:43
12290
22

Експеримент пройшов успішно. Дніпро-1 переміг Зорю

Перемогу підопічним Юрія Максимова приніс півзахисник Ігор Когут, який грав на позиції форварда

| Оновлено 25 вересня 2023, 01:43
12290
22
Експеримент пройшов успішно. Дніпро-1 переміг Зорю
СК «Дніпро-1»

У неділю, 24 вересня, відбувся матч восьмого туру чемпіонату України з футболу, в якому зустрілися СК «Дніпро-1» і луганська «Зоря». Гра пройшла у Львові на полі стадіону «Україна».

Обидві команди невдало розпочали поточний сезон УПЛ. Перед стартом восьмого туру «Зоря» та «Дніпро-1» були сусідами за турнірною таблицею, розташувавшись відповідно на 13-му та 12-му місцях. Нагадаємо, минулого чемпіонату обидва клуби претендували навіть на чемпіонське звання. У підсумку дніпровський клуб фінішував другим, луганський – третім. Звичайно, обидва клуби мають матчі у запасі та у разі успіху в них покращать своє турнірне становище, але якість гри цього сезону разюче відрізняється від чемпіонату 2022/2023. Зрозуміло, що у не кращий бік.

Саме цим викликані зміни не посадах головного тренера команд. Наставник «Дніпра-1» Олександр Кучер після вильоту з кваліфікацій Ліги чемпіонів та Ліги Європи подав у відставку. Після цього дніпряни під керівництвом Валерія Городова, який був виконувачем обов’язків головного тренера, не зміг вийти у груповий турнір Ліги конференцій. У чемпіонаті України дніпровський клуб також виступає погано. Команда навіть не змогла виграти у «Миная» - головного аутсайдера на цей час.

«Зоря» починала сезон під керівництвом Ненада Лалатовича, призначення якого на посаду головного тренера було відверто несподіваним. Сербський спеціаліст недовго працював з «мужиками». Команда не демонструвала ні яскравого футболу, ні результатів, а іноземний тренер зрештою просто сказав, що йому варто відпочити від роботи в Україні та подався геть. Підхопив команду Младен Бартулович, з яким «Зоря» продемонструвала непогану гру у протистоянні зі «Славією», але все ж не змогла пройти у груповий турнір Ліги Європи.

Нових головних тренерів футболісти «Зорі» та «Дніпра-1» отримали перед сьомим туром УПЛ. Луганський клуб встиг провести під керівництвом Валерія Кривенцова два матчі. У чемпіонаті команда програла з рахунком 1:2 «Металісту 1925». Натомість у першому турі групового етапу Ліги конференцій УЄФА луганці зіграли внічию 1:1 з «Гентом» – лідером чемпіонату Бельгії. «Дніпро-1» на чолі з Юрієм Максимовим, який одразу змінив ігрову схему команди, провів один матч - нічия з «Колосом».

СК «Дніпро-1»

Порівняно з поєдинком минулого туру Максимов залишив поза основним складом Є.Пасіча і Танчика, натомість у стартовому складі вийшли Лєднєв і аргентинець Пуріта, який близько 13 місяців був поза грою через травми та проблеми зі здоров’ям. Цікаво, що на позиції нападника вийшов Когут. Для нього це, найімовірніше, був дебют на цій позиції в кар’єрі. Крім того, Максимов змінив ігрову схему, перейшовши на гру у чотири захисники. У господарів відзначимо перший матч Боля в УПЛ. Не вийшли в стартовому складі В. Волошин та Кирюханцев. Їх замінили Нагнойний і Снурніцин.

У перші 15 хвилин команди діяли переважно в центрі поля. Було багато жорсткої боротьби, захисники не дозволяли гравцям атаки наближатися до воріт. За цей час можна відзначити спроби дніпрян наближатися до штрафного майданчика. Футболістам обох команд заважав комбінувати газон не найвищої якості.

Після третини тайму команди заграли дещо гостріше. Дніпряни діяли активніше. Мабуть, на гравців «Зорі» впливала втома після єврокубкового матчу. Підопічні Кривенцова чимало помилялися при виконанні передач у центрі поля. Дніпряни дуже добре грали позиційно та перекривали зони для розвитку атак луганців. М’яч до нападників майже не доходив. Пресинг у виконанні «Зорі» був млявим.

Активність футболістів «Дніпра-1» втілилася у забитий гол на 24-й хвилині. Бабенко віддав розрізну передачу на Рубчинського, той у штрафному майданчику від лицевої лінії віддав пас назад, Когут з лінії воротарського майданчика в один дотик пробив у дальній верхній кут воріт.

СК «Дніпро-1»

Наприкінці тайму «Зоря» мала дві нагоди, щоб зрівняти рахунок. Герреро навісив у штрафний майданчик, Вантух, який несподівано опинився на позиції центрального нападника, зовсім трохи не дотягнувся головою до м'яча. Перед ним нікого, крім Волинця, не було. Потім Когут помилився в центрі поля, Джордан відібрав м'яч, відпасував на Герреро, той виконав передачу на Антюха, який пробив з меж штрафного майданчика – м'яч пролетів поруч з ближнім кутом воріт.

Останнє слово у першому тайму залишилося за підопічними Юрія Максимова. На 45-й хвилині Когут увійшов у штрафний майданчик та пробив у ближній кут. Турбаєвський виручив свою команду.

На другу половину зустрічі Валерій Кривенцов змінив схему розташування гравців. Алефіренко пішов вінгером на лівий фланг, Антюх повернувся на позицію правого вінгера, Герреро грав на вістрі атаки. В обороні луганці діяли у чотири захисники. Спочатку такі перестановки ніби дали результат, луганці заграли активніше та гостріше. Але це тривало недовго. Дивно, що після важкого матчу з «Гентом» Кривенцов не робив замін аж до 77-ї хвилини. Хоча його підопічним протягом усього матчу не вистачало свіжості.

СК «Дніпро-1»

Гольових моментів у другому таймі було ще менше, ніж в першому. На 55-й хвилині Гуцуляк увійшов з правого флангу до штрафного майданчика, віддав пас на Когута, його удар заблокував Джордан. М'яч відскочив на Лєднєва, той відпасував на Рубчинського, який пробив повз ворота приблизно з одинадцяти метрів. Наступна гольова можливість виникла аж наприкінці матчу. Лєднєв зліва увійшов до штрафного майданчика та пробив у ближній кут, м'яч пролетів над поперечиною.

Проблеми «Зорі» у грі в пас на половині поля суперника у другому таймі не зникли. Гольових моментів команда не створила. Футболісти помилялися під час передач поблизу штрафного майданчика, а після навісів і прострілів у штрафному майданчику боротьбу вигравали гравці «Дніпра-1». Особливо в цьому компоненті відзначився Кравець. Можна констатувати, що Валерій Кривенцов поки не зміг якісно змінити гру «Зорі». Після доволі успішного матчу в Лізі конференцій сьогодні команда виглядала блідо.

Єдиний позитивний момент від «Зорі» в другому таймі – повернення на футбольне поле Олега Данченка. Він пережив серцевий напад на зимових навчально-тренувальних зборах у Туреччині. Врятувати Данченка вдалося завдяки австрійським медикам, які мали дефібрилятор.

СК «Дніпро-1»

«Дніпро-1» у другому поєдинку під керівництвом Юрія Максимова діяв набагато більш дисципліновано, ніж у матчах на початку сезону. Проблем в обороні стало менше. В атаці ситуація поки що особливо не покращилася. Дніпряни вже півтора місяця не забивають більше одного м’яча за матч. До речі, «Дніпро-1» перервав безвиграшну серію, яка складалася з чотирьох матчів поспіль.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Зоря» – «Дніпро-1» – 0:1

Когут (24)

Вантух (40) - Кравець (59), Бабенко (61), Сарапій (73).

«Зоря»: Турбаєвський, Боль (Данченко, 77), Джордан, Снурніцин, Яцик, Антюх (Чурко, 77), Вантух, Мишньов (В.Волошин, 77), Нагнойний, Д. Алефіренко, Герреро.

«Дніпро-1»: Волинець, Кравець, Сарапій, Сваток, Пуріта (Гаджиєв, 79), Рубчинський (Мірошніченко, 79), Когут (Є. Пасіч, 58), Піхальонок (Вітіньо, 67), Бабенко, Лєднєв, Гуцуляк.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: «Україна» (Львів).

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Данченко, Чурко, В.Волошин - всі б/о.

«Дніпро-1» (заміни): Є. Пасіч - 5.5, Вітіньо - 5.5, Мірошніченко - б/о, Гаджиєв - б/о.

ЗОРЯ – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

24’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Когут (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexx
Павелко это мошенник высочайшей гильдии .И обложил себя хрлуями блохин беланов демьяненко монзульЗа кость брошенную хозяином отработают как положено учитывая что это известные люди .Поэтому не верю судье монзуль которая насуде скандирует Волю Павелко .Судья не имеет права в этом участвовать .это нейтральный человек .только не в Укоаине 
AleksDnipro
Ця перемога додасть впевненості перед кубками. Вже проглядається рука Максимова, є малюнок гри. Гіршою сьогодні була Монзуль, скурвилась повністю, не поставивши 100% пенальті у ворота Зорі.
antt
Тут писали що Дніпро б програло генту а зоря зіграла внічию. Але сьогодні Дніпро переважав очевидно і переміг. Нічого протиставити зоря не змогла. І з такою грою і виконавцями буде важко.  Тому нічия із славією і гентом не показник. Коли в упл, яка пережила еміграцію, одні поразки навіть з новим місцевим тренером. Це до того що Дніпро міг би все таки більше зробити в єврокубках - втратив довбика і латиноамериканця. А гру якусь міг би налагодити.  Хоча якщо результат обмежиться перемогою над лише єврокубковою Зорею тоді напевно - навряд. 
Sunrise
Тягомотина, практически без моментов.
Прессинг Заре ещё ставить и ставить, но желание приветствую. 
А вот то что не отдаются очевидные не особо тяжелые передачи - это видимо недостаток футбольного интеллекта у игроков. 
Ну и сил было явно меньше чем у Днепр-1, те носились и прессинговали накаченные Максимовым. Правда на второй тайм их тоже не хватило. 
Gargantua
обе команды сменили тренеров и пока выглядят очень бледно
Иван Качура
Максимов кризис менеджер 
DK1961
Игры кротов в ЛЧ и Зари в ЛК могут существенно осложнить им положение в чемпе Украины - ФИЗИКА не позволит играть на нескольких фронтах обеим командам
Alexx
Заря может вполне реально вылететь тз упл
Alexx
Судя по тому что заря валится шахиер даже трудно представить что помешает динамо с черноморцем рвзыграть золото 
Віктор Коробка
Не хватає фізики нашім еврокубковим бійцям. Динамо виглядає добре, але це за рахунок переносів. Мабуть цого року усім потрібно було застосувати подібну практику.