Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2023, 15:04
2399
4

Зоря – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Це був би центральний матч туру, але не в нинішніх реаліях турнірної таблиці

| Оновлено 24 вересня 2023, 15:04
2399
4
Зоря – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1

У неділю, 24 вересня, у Львові на стадіоні «Україна» відбудеться матч восьмого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють луганська «Зоря» і дніпровський «Дніпро-1». Стартовий свисток рефері Катерини Монзуль з Харкова пролунає о 15:00 за київським часом.

Зоря


Третє місце за підсумками минулого сезону було логічним завершенням роботи луганської «Зорі» під керівництвом Патріка ван Леувена, який тепер намагається поставити свій футбол чинному чемпіону країни, донецькому «Шахтарю». «Мужики» тим часом опинилися перед вибором: чи спробувати запросити ще одного фахівця з-за кордону, або ж зупинитися на внутрішньому ринку. І хоча до початку сезону «Зоря» підходила з Ненадом Лалатовичем на чолі, цей союз був нетривалим.

Тут усе просто – команда не демонструвала ні яскравого футболу, ні результатів, а іноземний тренер зрештою просто сказав, що йому варто відпочити від роботи в Україні і подався геть. Відомий нашим уболівальникам Младен Бартулович вчасно опинився неподалік, миттєво підхопивши команду, і саме з ним на чолі «Зоря» опинилася в основному раунді Ліги конференцій УЄФА після поразки від празької «Славії». А до цього колектив із Луганська ще й у чемпіонаті примудрився недобрати чимало очок.

А потім прийшов Валерій Кривенцов, про призначення якого все ніяк не оголосять офіційно широкому загалу, але всі й без того чудово все розуміють. Однак рішучих змін у перших двох матчах за нового тренера «Зоря» не зазнала – поразка від добре знайомого Кривенцову «Металіста 1925» (1:2), а також нічия посеред поточного тижня проти бельгійського «Гента» (1:1). На останню зустріч необхідно звернути достатньо уваги, оскільки вона забрала чимало сил у «Зорі» і ризикувала стати черговим провалом представників нашої країни на міжнародній арені в цьому сезоні. Обійшлося, але запитань виключно по грі до команди Кривенцова від цього точно менше не стало.

Дніпро-1


І ось зараз сидить собі дніпровський «Дніпро-1» у повному складі вечорами в четвер, і дивиться за тим, як «Зоря» грає в єврокубках, тоді як сам СК, хоча й фінішував на сходинку вище за луганчан у минулому сезоні, примудрився втратити одразу три шанси потрапити на груповий етап будь-якого з міжнародних турнірів на вибір. Але це все – історія під керівництвом колишнього головного тренера команди, Олександра Кучера, щодо останнього періоду роботи якого в клубі в пресі з'являється все більше цікавих історій.

Тим часом сам «Дніпро-1» у плані результатів перебуває в якійсь безвихідній кризі. Вісім матчів уже залишилися за плечима гравців СК з моменту останньої перемоги над житомирським «Поліссям» ще на початку серпня, коли комусь ще могло здаватися, що колектив просто лихоманить на старті сезону. А тим часом невелика недуга розрослася до масштабу серйозного захворювання, і якщо навіть «Минай» обіграти дніпровський клуб не в змозі, то що вже казати про команди дійсно високого рангу.

На тлі всього цього команду ризикнув підібрати Юрій Максимов і вже в першому матчі під його керівництвом «Дніпро-1» спробував нову тактичну схему з трьома центральними захисниками, що ледь не коштувало команді поразки від «Колоса» (1:1). Але ж цілком реальним був ризик зіпсувати повернення на «Дніпро-Арену» через майже два роки від попередньої офіційної зустрічі на її полі. Проте характер команди нікуди не подівся і це, мабуть, єдине, про що ніколи не варто забувати в контексті «Дніпра-1».

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Зорі» та «Дніпра-1» раніше перетиналися 7 разів у рамках Прем'єр-ліги України. Спостерігається суттєва перевага за кількістю перемог із боку «Зорі» – п'ять успішних матчів проти однієї перемоги «Дніпра-1» та одного нічийного результату. Команди востаннє грали між собою в квітні поточного року, коли на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського було зафіксовано перемогу господарів (2:1). Голи за них забивали Назарій Русин та Едуардо Герреро, а в гостей відзначився Артем Довбик.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Дмитро Панчишин із Харкова, який на своєму рахунку має вже 18 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Марина Стрілецька та Світлана Грушко, а резервним арбітром відпрацює Софія Причина. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Анастасією Романюк, якій допомагатиме Олександр Беркут. Панчишин має досвід проведення матчів за участю «Зорі» – 1 перемога, тоді як із «Дніпром-1» він перетинався сім разів – 6 перемог і 1 нічия.

Орієнтовні склади


«Зоря»: Турбаєвський – Снурніцин, Джордан, Боль, Кирюханцев – Яцик, Мишньов – Венделл, Волошин, Антюх – Герреро.

«Дніпро-1»: Волинець – Кравець, Сарапій, Сваток, Мірошниченко – Рубчинський, Бабенко – Лєднєв, Піхальонок, Танчик – Гуцуляк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі значної кількості голів ми не побачимо. Нашою ставкою буде позиція – ТМ 2.5.

24 вересня, субота

«Зоря» – «Дніпро-1»
Львів. «Україна». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – Уніан ТБ
ЗОРЯ – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, чому Анчелотті скоро посадить Луніна на лаву запасних
Футбол | 30 квітня 2024, 10:06 5
Стало відомо, чому Анчелотті скоро посадить Луніна на лаву запасних

Бельгійський воротар Тібо Куртуа повернувся після травми

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
😼
Думаю Зоря та Дніпро1 зіграють по 0:0
Swed
Матч аутсайдеров .   Странно что руководство Зари не попросило перенести эту игру куда подальше.   У некоторых 3 игры в запасе.   И не из-за группы, а ради какой то квалификации.    Ведь пример перед глазами.