Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2023, 23:13
1364
0

МАКСИМОВ: «Нам пощастило, що Зоря витратила багато сил у єврокубковій грі»

Головний тренер СК «Дніпро-1» прокоментував матч 8-го туру УПЛ

| Оновлено 24 вересня 2023, 23:13
1364
0
МАКСИМОВ: «Нам пощастило, що Зоря витратила багато сил у єврокубковій грі»
СК Дніпро-1. Юрій Максимов

Головний тренер СК «Дніпро-1» Юрій Максимов прокоментував підсумки переможного матчу 8-го туру УПЛ проти луганської «Зорі» (1:0):

– Нам треба було від чогось відштовхнутися, а цей матч був за шість очок, адже і нам, і «Зорі» дуже потрібна буда перемога. Десь, можливо, нам пощастило, що луганчани минулого четверга грали єврокубковий матч, де залишили багато сил. Але в цілому скажу, що першому таймі ми грали дуже непогано – був і контроль м’яча, і гол забили. Після перерви не вистачало нам остаточно довести результат до перемоги, хоча в цілому ми контролювали ситуацію.

У «Зорі» зараз також новий тренер. Він хороший фахівець і хочеться побажати команді успіхів в єврокубках. Приємно за Данченка, котрий переніс таку важку хворобу, але команда його не кинула, що каже про те, що там є хороший колектив.

– Ви провели певну перебудову у грі в порівнянні з минулим матчем. Команда повернулася до гри у чотири захисники і з одним форвардом. Чим керувалися при такому обранні складу і схеми?

– Поспілкувалися із гравцями – і з кожним окремо, і з лідерами команди, Хлопці звикли грати 4–1–4–1, але запропонував їм гру з двома опорниками, і зіграли 4–2–3–1. Якщо це дало результат, то значить правильно усе зробили. Коли я працював у Полтаві, то там грали з трьома захисниками і двома форвардами, але зараз такий момент, що вирішили застосувати такий варіант. Головне, що виграли. Вітаю нашу команду з перемогою і рухаємося далі.

– Які якості Ігоря Когута переконали вас поставити його на позицію центрфорварда?

– Він фізично міцний, високого зросту. Добре діє при стандартах, і біля чужих воріт, і у наших хорошо захищається. Мобільний футбоілст, грає з бажанням, накриває суперників. Замінили його, тому що людина віддала усі сили в грі – це найголовніше, а не просто так виходила на футбольне поле.

– Ви оновили фланги, зокрема, Пуріта вперше зіграв в основі після перерви.

– Так-так. Головне, що повернувся. Я вважаю, що у нас хороший колектив. Так, у кожного є в голові якісь заморочки, але туди не хочу влазити. Намагаюся, щоб хлопці отримували задоволення, у першу чергу, в психологічному плані.

– Також сьогодні вийшли на заміну дебютанти Вітіньо і Гаджиєв. Ви ризикували, чи заздалегідь планували ці заміни?

– Можливо і ризикнув, але ж я по тренуванням бачу, наскільки футболісти готові. Плюс, хто викладається, я їм завжди даю шанс. Я і у Полтаві випускав 16-річних хлопців. Якщо я бачу, що він сильніше досвідченого виконавця, то чому б йому не дати можливість зіграти? Вітіньо вийшов і добре видно, що хлопець з технікою. Гаджиєв вийшов, і хоча ноги у нього ще слабкі, і було сильне хвилювання, але при цьому бігав, старався і я рад за нього – молодець, що дебютував в УПЛ у 17 років.

– За кілька днів матч проти «Полісся» на Кубок. З якими відчуттями підходите до цієї зустрічі?

– Я вдячний президенту «Полісся» Геннадію Буткевичу, з котрим можна добре поспілкуватися і до якого я ставлюся з великою повагою. Він розвиває футбол не тільки у Житомирі, а і по всій області, багато робить для молоді. Але футбол є футбол. Чекаю на цікавий матч і будемо прагнути пройти у наступний раунд Кубка України.

Події матчу

24’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Когут (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.