Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 07 вересня 2023, 18:17
5458
1

Тризуб – шостий учасник чемпіонату України з хокею

Sport.ua дізнався, хто гратиме, хто тренуватиме команду і які в неї амбіції

| Оновлено 07 вересня 2023, 18:17
5458
1
Тризуб – шостий учасник чемпіонату України з хокею
Фото Дениса Носова. У новому сезоні Євген Зик і Віталій Швачка будуть захищати кольори «Тризуба»

Новий хокейний клуб «Тризуб» з Києва подав заявку на участь у чемпіонаті і Кубку України сезону-2023/2024. За словами генерального менеджера команди Євгена Зика, хокейний клуб буде на одній лінії з однойменним брендом спортивного одягу, котрий набуває популярності в Україні. Зокрема в екіпіруванні «Тризуб» виступали на цьогорічній зимовій і літній Всесвітніх універсіадах в Лейк-Плесиді (США) і Ченду (Китай) студентські збірні нашої держави.

«Хокейний клуб «Тризуб» - це не проект-одноденка, - запевняє пан Зик. – У нас вже є спонсорські угоди з окремими партнерами на п’ять-десять років. Ці люди сприйняли б створення команди-одноденки як жарт».

Очолить «Тризуб» 45-річний Олег Тимченко, іменитий у недалекому минулому хокеїст, який тричі був чемпіоном білорусі і вигравав Континентальний кубок-2011 з мінською «Юністю», виступав за збірну України на восьми чемпіонатах світу, а з 2016-го став тренером. У 2016-2019-му Тимченко очолював юнацькі й молодіжні команди херсонського «Дніпра», з якими зібрав повний комплект нагород чемпіонатів України (золото – U16, срібло – U20, бронза – U19). У 2018-2021-му Олег був асистентом головного тренера в дорослій команді «Дніпра», а в ході сезону-2020/2021 взагалі її очолив. В незавершеному чемпіонаті-2021/2022 Тимченко працював головним тренером «Краматорська».

Фото Оксани Васильєвої. Олег Тимченко

Щодо гравців, то, за словами Євгена Зика, наразі «Тризуб» існуватиме в тому форматі, в якому в попередньому сезоні виступав клуб «Київ». Тобто хокеїсти поєднуватимуть виступи в професійному хокеї з іншою роботою.

«При цьому я б не хотів, щоб нашу команду називали напівпрофесійною, - підкреслює пан Зик. – Ми – професіонали, які з різних причин на певний час залишали хокей, але зараз повернулися, щоб виступати на професійному рівні».

Генменеджер вже озвучив прізвища кількох гравців, які в попередньому сезоні були на провідних ролях у «Києві», а зараз перейшли в «Тризуб». То – воротар Владислав В’язовов, оборонець Михайло Васильєв, нападники Тарас Бега, Віталій Швачка, Євген Тимченко. Не виключає, що виконуватиме роль граючого генменеджера і сам Зик. «Якщо тренер вирішить, що підходжу, то чому б ні?», - каже.

Втім, головні кадрові новини з табору «Тризуба» ще попереду. За словами Євгена Зика, команду поповнять хокеїсти, які після початку повномасштабної війни тимчасово відходили від хокею, але зараз готові повернутися. За українськими мірками то доволі гучні імена.

Фото Дениса Носова. Євген Зик

«У майбутньому ми плануємо запустити при «Тризубі» дитячо-юнацьку школу, - підсумовує Євген Зик. – Не взяти під опіку одну з існуючих столичних шкіл, а саме відкрити нову. Відповідний досвід у нас вже є. Нині «Тризубом» займаються люди, які свого часу стояли біля витоків «Беркута-2000», команди, яка шість років поспіль перемагала у своїй віковій віковій категорії в чемпіонатах України і одного разу здобула золото чемпіонату білорусі. «Тризуб» має чітку стратегію розвитку і з часом усі переконаються в її дієвості».

Змога побачити «Тризуб» на льоду буде менше, ніж через тиждень. 13 вересня команда разом з рештою п’ятьма учасниками чемпіонату України стартує в національному Кубку імені Анатолія Хорозова.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 6
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Полоз
Думаю і результати у цього клубу будуть схожі на результати ХК ''Київ''. Хоча зараз головне певно не це, а головне те, що є шоста команда і буде проводитися повноцінний чемпіонат. Я думав, що все-таки в Одесі зроблять команду і буде в трьох містах по дві команди базуватися. Власне три міста і залишається...