Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 серпня 2023, 09:00
1048
3

Найкращими були воротарі. Минай та Зоря зіграли внічию

Попри спеку, команди намагалися грати у швидкісний футбол

| Оновлено 28 серпня 2023, 09:00
1048
3
Найкращими були воротарі. Минай та Зоря зіграли внічию
ФК «Минай»

У неділю, 27 серпня, закарпатський «Минай» та луганська «Зоря» зустрілися у матчі п'ятого туру чемпіонату України з футболу. Поєдинок відбувся на стадіоні «Минай» (село Минай, Закарпатська область).

Після поразки в минулому турі від «Металіста 1925» головний тренер «Минаю» Володимир Шаран у стартовому складі своїх підопічних зробив суттєві перестановки. Замість Рогозинського, Панасенка, Петька і Чуєва на поле вийшли Булеза, Солдат, Гечев і Ралюченко. Ненад Лалатович після єврокубкової поразки від «Славії» теж вдався до ротації: замість Дришлюка, Мишньова, Герреро та Яцика з перших хвилин гри на поле вийшли Волошин, Бугай, Горбач і Мічін.

Гості активніше розпочали гру. Дальніми ударами намагалися завершити атаки Горбач і Батагов, але влучали в суперників. В свою чергу минайці теж мали нагоду швидко відкрити рахунок, але Нємчанінову забракло влучності. Удар головою Твердохліба зумів парирувати Турбаєвський. Згодом поруч з хрестовиною воріт пробив Ралюченко.

Натомість перший удар «Зорі» у площину воріт виявився влучним. Волошин пробивав низом і м’яч від рук Бандури влетів у сітку. Для Вікентія це був перший гол в складі «Зорі», а раніше в УПЛ він відзначався в складі «Десни». Господарі поля зуміли швидко відігратися. Джордан, на думку арбітра Афанасьєва, збив Твердохліба і був покараний за це пенальті. Вітенчук другий раз в чемпіонатах пробивав з «позначки» і знову свого шансу не втратив.

ФК «Минай»

Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки, намагаючись змінити хід поєдинку на свою користь. Капітан гостей Антюх дальнім ударом завершував свій рейд до воріт, але пробив поруч зі штангою. Небезпечно виконував штрафний Булеза, але Турбаєвський ліквідував загрозу. Міг забити гол у «роздягальню» Твердохліб, але після передачі Вишневського пробив головою вище воріт.

Під час перерви Ненад Лалатович, намагаючись підсилити атаку, зробив заміни, випустивши зокрема Герреро та Алефіренка. Перший же небезпечний удар завдали господарі поля, коли Гечев потужно пробив над поперечиною. В свою чергу Антюх пробив поруч з дальньою стійкою, а Герреро у воротарському майданчику дивом не зумів замкнути передачу Кирюханцева.

Моменти біля воріт обох суперників виникали раз за разом. Турбаєвський в падінні парирував удар Вітенчука. Активно діяв Герреро, після удару якого і рикошету від захисника м’яч пролетів поруч зі стійкою. Гравці «Зорі» більше контролювали м’яч, але минайці великими силами відходили в оборону і вдало руйнували атаки суперників. В компенсований час Бандура знову врятував свою команду, спочатку перевівши м’яч на кутовий після удару Герреро, а згодом і після удару в ближній кут Дришлюка.

ФК «Минай»

У підсумку «Минай» та «Зоря» вперше зіграли внічию на полі закарпатців. Завершилася безнічийна серія «Зорі» на полях суперників, яка тривала в чемпіонатах впродовж 9-ти ігор: 6 перемог та 3 поразки. Минайці ж і далі не можуть здобути першу перемогу в новому сезоні.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Минай» – «Зоря» – 1:1

Вітенчук (25, пенальті) - В. Волошин (17)

Вишневський (76) - Снурніцин (39)

«Минай»: Бандура, Дмитрук, Кравчук, Нємчанінов, Солдат, Булеза, Гечев (Одарюк, 65), Вітенчук, Твердохліб, Вишневський (Рогозинський, 78), Ралюченко (Кораблін, 65).

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Снурніцин (Дришлюк, 46), Джордан, Батагов, Кирюханцев, Мічін (Хахльов, 71), В. Волошин (Чурко, 61), Горбач (Алефіренко, 46), Бугай (Герреро, 46), Антюх.

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Стадіон: «Минай» (село Минай Закарпатської області).

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Одарюк - 5.5, Кораблін - 6.0, Рогозинський - б/о.

«Зоря» (заміни): Дришлюк - 6.0, Герреро - 5.5, Алефіренко - 5.5, Чурко - 5.0, Хахльов - 5.0.

МИНАЙ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

25’
ГОЛ ! З пенальті забив Вадим Вітенчук (Минай).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Вікентій Волошин (Зоря).
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Сразу скажу спасибо Заре за игру по календарю без переноса! Ну и Минай, конечно, тоже рад стараться - поставили игру как можно раньше.
По игре ничего нового и не скажешь. Печально. 4 защитника вместо 5 и как будто вообще нет защиты. Стандарты - боль. А 20 минут нормальной игры за весь матч - это мало даже с Минаем. 
Снурницын плох беспросветно ещё с прошлого сезона. Бугай вообще ничего не показал пока. Мичин вроде что-то может, но техника хромает на обе ноги. Уже и Герреро с метра в пустые - просто по мячу не попадает... 
roman75zpr
Заре, конечно, ещё работать и работать над улучшением игры, потенциал то есть. Но. По-моему это ненормально - назначать игру после игры в ЛЕ в другой стране через 2,5 суток, в середине дня, т.е. в самую жару. Конечно, игроки Зари быстрее устанут. Или это нормально так? Да Луческу уже бы столько наныл на месте Зари, при том чтоу него на порядок больше квалифицированных игроков 
antt
Сільський футбол нічим не відрізниш. Хоча може не на такому стадіоні і не в полуденну спеку це б виглядало по іншому