Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 серпня 2023, 15:52
2680
5

Оболонь – Кривбас. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Суперники вперше зустрінуться в поєдинку української Прем'єр-Ліги

| Оновлено 31 серпня 2023, 15:52
2680
5
Оболонь – Кривбас. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Оболонь

П'ятий тур чемпіонату країни в елітному дивізіоні завершить гра київської «Оболоні» та криворізького «Кривбаса». Нагадаємо, що столичний клуб є дебютантом Прем'єр-Ліги, тому шляхи цих команд на такому високому рівні ще не перетиналися.

Оболонь

Підопічні Валерія Іващенка скромно розпочали чемпіонат, набравши у перших трьох турах лише одне очко. Натомість в четвертому турі «Оболонь» створила справжню сенсацію, обігравши в гостях срібного призера попереднього сезону «Дніпро-1» з рахунком 2:1. Пропустивши гол у першому таймі, після перерви зусиллями Ростислава Таранухи та Ігоря Краснопіра пивовари вирвали вольову перемогу. Саме після цієї поразки головний тренер дніпрян Олександр Кучер подав у відставку.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Взагалі, якщо подивитися на склад киян, то в ньому чимало прізвищ футболістів, які ще донедавна не були відомі широкому колу вболівальників. І, навпаки, зовсім мало тих, хто вже встиг пограти у Прем'єр-Лізі. Та й сам наставник лише звикає до виступу на такому рівні. До речі, у цьому аспекті «Оболонь» явно відрізняється від «Полісся» та ЛНЗ, які грали разом із нею ще навесні в турнірі рангом нижче, і де чимало досвідчених виконавців.

Проте, як бачимо, ця обставина не заважає київському клубу показувати якісну гру. Та й визнаних лідерів українського футболу вони особливо не бояться. Згадаймо, наприклад, що й із земляками-динамівцями у 2-му турі «Оболонь» на своєму рідному стадіоні довгий час грала на рівних, поки з поля не був вилучений її гравець Віталій Груша. В підсумку господарі поля тоді поступилися 2:4, пропустивши два голи з пенальті.

Кривбас

Криворіжці у попередньому турі видали справжній трилер у домашньому поєдинку із «Шахтарем», завершивши його внічию 3:3. Причому під час гри «Кривбас» двічі програвав із різницею у два м'ячі, але зумів уникнути поразки. Навіть залишившись у меншості після вилучення Дмитра Хомченовського, футболісти з Кривого Рогу зуміли відстояти свої ворота та не пропустити. До речі, сам гравець, природно, отримав дискваліфікацію і у матчі у Києві участі не візьме.

Напевно, підопічні Юрія Вернидуба в майбутньому поєдинку прагнутимуть досягти успіху. Це дозволить їм вклинитися до групи лідерів чемпіонату. А з огляду на те, що нещодавно сам наставник заявив про плани потрапити до одного з єврокубків на наступний сезон, очки для цього треба набирати з самого старту чемпіонату.

Загалом для криворіжців це буде третій гостьовий матч турніру. У першому з них вони програли «Олександрії» 0:1, а згодом на стадіоні «Лівий берег» Київської області завдали поразки «Зорі» 3:1. Зазначимо, що за кількістю забитих м'ячів (8) «Кривбас» знаходиться на другому місці, в середньому двічі за гру вражаючи ворота суперників. А от із обороною ще не все так гладко: 5 пропущених голів у чотирьох матчах – це забагато.

Статистика матчів

Як ми вже зазначали, в українській Прем'єр-лізі суперники ще не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Оболонь»: Федорівський, Нагієв, Вовкун, Приймак, Лук'янчук, Прокопенко, Черненко, Мороз, Слободян, Краснопір, Тарануха

«Кривбас»: Кліщук, Дібанго, Безкоровайний, Стецьков, Понєдєльнік, Бізімана, Близниченко, Ілич, Задерака, Луньов, Дебелко

Прогноз на протистояння:

Зрозуміло, що «Оболонь» дасть справжній бій «Кривбасу» і гра має вийти дуже наполегливою. Але все ж таки поставимо на гостей, які, швидше за все, виграють з рахунком 2:1. Як тут не згадаємо, що криворіжці у нинішньому чемпіонаті в середньому забивають по два м'ячі, а пропускають по одному.

28 серпня, понеділок

«Оболонь» – «Кривбас»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 19:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ОБОЛОНЬ – КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:2

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Луїс ЕНРІКЕ: «Усі знали, що це буде нелегко. Це півфінал Ліги Чемпіонів»
Футбол | 02 травня 2024, 02:32 0
Луїс ЕНРІКЕ: «Усі знали, що це буде нелегко. Це півфінал Ліги Чемпіонів»

Головний тренер ПСЖ прокоментував поразку у матчі проти Боруссії Д (0:1)

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Команди показали себе з гарного боку в цьому сезоні. Чекаємо на класну гру!
Maksym Kovalchuk
Кривбас молодці. Кротів майже прибив у меньшості, але у Київі буде важко. Маю надію, що буде видовищний матч, а не якась "тягомотіна".
Злий Глобинець
Щиро бажаю перемоги Оболоні. Пивовари дали справжній бій динамівцям, і якби не недолуге суддівство в тому матчі, то вони б здобули заслужену перемогу, або як мінімум нічию. Тож нехай фортуна поверне оболонцям втрачене сторицею! Точніше, трьома очками