Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 серпня 2023, 12:54
22221
146

Драма-феєрія. Кривбас стримав Шахтар у матчі з трьома вилученнями

Колектив Патріка ван Леувена вчергове віддав суперникам другий тайм

| Оновлено 21 серпня 2023, 12:54
22221
146
Драма-феєрія. Кривбас стримав Шахтар у матчі з трьома вилученнями
ФК Шахтар Донецьк

Чинному чемпіону України в цьому році ще пощастило стартувати одразу з групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА, тож у донецького «Шахтаря» є достатньо часу для того, аби знайти якомога краще порозуміння зі своїм новим головним тренером Патріком ван Леувеном. Цей експеримент минає не без проблем, проте свої дві перемоги в трьох стартових іграх команда все ж таки здобула.

Рівно стільки ж, скільки й суперник «гірників» за звітною зустріччю – криворізький «Кривбас», який під орудою досвідченого фахівця Юрія Вернидуба багато чого обіцяв ще в минулому сезоні, але саме зі старту поточної кампанії зумів набрати непоганих обертів за рахунок перемог над луганською «Зорею» та черкаським ЛНЗ. «Шахтарю» варто було звернути на це увагу, адже перший колектив також незабаром братиме участь в єврокубках від України.

Оскільки місто Кривий Ріг порівняно неподалік розташоване відносно лінії фронту, то потрібно закладати в розклад можливість повітряних тривог. Цього разу застережний сигнал пролунав ще до стартового свистка арбітра, тож початок зустрічі довелось відкласти на десять хвилин. Це добре, бо футболісти не встигли охолонути та одразу почали показувати дуже якісний футбол.

Передусім, це стосувалось команди Патріка ван Леувена. Як тільки не розігрував м’яч перед чужими володіннями «Шахтар», а суперники просто не могли зупинити його гравців. Уже на восьмій хвилині передачею з правого флангу чужих володінь Зубков немов рукою виклав м’яч на ногу Кащуку перед порожніми воротами, а той забив свій перший гол за «гірників» у рамках УПЛ.

Не встигло минути й чверті ігрової години, як Сікан та Криськів обстукались на центральному вході до чужого штрафного, після чого Дмитро подвоїв перевагу власної команди, а захист «Кривбаса» тим часом був просто шокований спритністю нападу опонентів. А потім ще й Степаненко з відскоку в пів колі перед чужими володінням пробив у ліву стійку, тож стало зрозуміло – або команда Вернидуба збереться, або може статись дуже болючий розгром.

Однак захист «Шахтаря» в цей вечір також не був взірцем надійності. Один тільки Гочолеішвілі на правому фланзі наварив настільки багато, що Дібанго фактично самотужки знищів його в особистому двобої. На 24 хвилині захисник «Кривбаса» обікрав опонента, після чого викотив гольовий простріл на Хомченовського, а під завісу першого тайму з його передачі на дальній стійці відзначився Кожушко й одразу ж зазнав травми. Прикрість для господарів тоді полягала ще й тому, що незадовго до їхнього другого голу воротар Кліщук фактично подарував можливість для Бондаренка й Криськіва розіграти м’яч до порожніх воріт.

Після такого першого тайму ми могли чекати виключно на продовження вистави. І цілком слушно, бо заведений «Кривбас» постійно намагався притискати опонентів до меж їхнього штрафного, тоді як команда Патріка ван Леувена в звичному для себе згубному стилі погано ввійшла до гри в другій половині матчу. Цього разу це призвело до серйозних, а може й фатальних наслідків.

По-перше, «Шахтар» пропустив третій м’яч на 64 хвилині за підсумком удару головою від Безкоровайного на завершення подачі Задераки з правого флангу до воротарського. А по-друге «Кривбас» залишився в меншості через пряму червону кратку Хомченовського за фол проти Назарини вже за кілька хвилин, але «гірники» цим не скористались.

Натомість вони ледь не нажили собі ще більших проблем, адже спочатку за не менш грубий фол проти Дібанго було вилучено Бондаренка, а потім і Чигринський за лічені хвилини назбирав два попередження. Шкода, що часу в господарів тоді вже майже не залишалось.

Наступними вихідними криворізький «Кривбас» навідається в гості до київської «Оболоні», а донецький «Шахтар» відвідає ковалівський «Колос».

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Дебелко – 6,0, Вакулко – 6,0, Блізніченко – б/о, Приходько – б/о.

«Шахтар» (заміни): Назарина – 6,0, Келсі – 6,0, Невертон – б/о, Конопля – б/о, В’юнник – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Кривбас» – «Шахтар» - 3:3

Хомченовський, 24, Кожушко, 44, Безкоровайний, 64 – Кащук, 8, Криськів, 18, 42

Хомченовський, 10, Безкоровайний, 32, Кожушко, 33, Понєдєльнік, 87 – Топалов, 35, Чигринський, 90+1

Хомченовський, 73 (грубий фол) – Бондаренко, 84 (грубий фол), Чигринський, 90+5 (друге попередження)

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Безкоровайний, Стецьков, Понєдєльнік – Хомченовський, Бізімана (Блізніченко, 79), Іліч (Приходько, 80) – Луньов (Вакулко, 71), Кожушко (Дебелко, 46), Задерака.

«Шахтар»: Різник – Топалов, Матвієнко, Чигринський, Гочолеішвілі (Конопля, 90+4) – Степаненко – Кащук (Келсі, 63), Криськів (Назарина, 62), Бондаренко, Зубков (В’юнник, 90+4) – Сікан (Невертон, 89).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

КРИВБАС - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Події матчу

65’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Бескоровайний (Кривбас).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Кожушко (Кривбас).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Криськів (Шахтар Донецьк).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Хомченовський (Кривбас).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Криськів (Шахтар Донецьк).
8’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Кащук (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(126)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100
Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6
Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 146
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Darkness1984
Цікавий вечір вийшов) ДК програло, ШД зіграв в нічию.. мені як вболівальнику ДК звісно приємно, що ШД втрачає очки...
Але, в єврокубках з такою грою нашим командам робити нічого, наче забиваєм, а пропускаємо стільки ж.. захист в наших команд якщо бути відвертим, повне дно.. 
Remark
Я только одного не понял - куда после 3:3 пропали красноречивые "фаны" донецкого клуба, которые ги-ги-кали и поливали помойными словами игры и представителей клубов Днепр-1 и Динамо?!? Неужели у них после 3:3 была срочная сходка у их наставника Вити Леона?
APL
От цікаво, Бондаренко в своєму условному матчі знову получив червону, тепер по логіці має получити максимальну дискваліфікацію плюс 1 матч який був умовний. Чи наше КДК і тут лазєйку якусь найде
Болела
Класний матч вийшов. Кривбас дуже достойно виглядав.
roman75zpr
Респект Вернидубу! И Григорчуку, кстати, тоже. Желаю им на следующий сезон участвовать в еврокубках!
Макс Максов
Ось вам і УПЛ! Таких два матчі...
andre_lui
Цікавий чемпіонат намічається
FunnyCat_____
Кроты; если я ни на что не намекаю, но там Кучер освободился если что, родной, доморощенный 
FunnyCat_____
Злой Голубец как дела ? Посмеялся с комментов фанов Динамо ?
AleksDnipro
Браво менеджменту ШД за Чигринського, Назаріна та іже з ними!
А Бондаренко, вибачте за вираз - "д**іл якийсь, у центрі поля". Двічі вже ламає гравців.
Istm
Тур досить яскравим вийшов. Дніпро (поки що формальний фаворит) програло, Динамо (фаворит) програло, Шахтар очки втратив. Причому матчі були досить цікаві. Все-таки Григорчук і Вернидуб сильні тренери.
sheva
Карма для Бондаренка, якщо в правилах пише, пряма червона 2 матчі дискваліфікації, значить мало бути 2 матчі, а не вигадані умовні. Цікаво з умовним терміном, йому 2 матчі не повинні дати, він рецидивіст, садіст
zhyr
В топ-чемпіонатах такі тренери, як Григорчук і Вернидуб отримали б шанс потренувати топ-команду. А в нас або серця, або легіонери. Хороші власні тренери непотрібні. Вернидуб ще не провалився з жодним клубом (принаймі від Зорі). Завжди створював боєздатні колективи. Так ні, беруть Кучерів, Михайленків, Михайличенків і т.п. 
Микола Унгурян
Всі лідери з осічками. Лише якщо дніпрянам та кияни грали в четвер, то ШД мав достатньо часу на підготовку
Олесь Хорунжий
Оххохо. Кривбас - мужики
Severian742
Йовічевіч їм був поганий тренер. Тепер їжте не обляпайтесь.
Fitness.sports
Вельмишановні колеги-динамофани! Будь-ласка, не видаляйте свої коментарі, які ви сьогодні понаписували під прогнозами. Буде дуже весело і потішно перечитати їх після завершення матчу нашого чемпіона з Кривбасом. Посміятися буде з чого!Злой, ты когда будешь писать ответ, помни, что одно поражение лучше, чем две ничьи, смеётся тот же, кто смеётся последний.
Віктор Коробка
Мабуть нас чекає дуже цікавий чемпіонат України, та дуже велика просадка у еврокубках.
FunnyCat_____
А где сумка маяковского?
Кроты, вы где , давайте обсудим , вы ж после матча ДК такие говорливые были 
А тут одного Голубуа отдуваться бросили 
FunnyCat_____
Злой голубец, так когда мы будем смеяться с комментов фанов ДК, а то пока что все с тебя толком смеются ? Или…. Ты и есть фан ДК?