Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2023, 16:33
3748
17

Кривбас – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

В турнірній таблиці суперників розділяє лише одне очко

| Оновлено 25 серпня 2023, 16:33
3748
17
Кривбас – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У заключному матчі 4-го туру у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» місцевий «Кривбас» прийматиме чинного чемпіона країни «Шахтар». Обидві команди у трьох стартових турах не обійшлися без втрати очок, але донецький клуб трохи попереду – «Шахтар» має 7 очок, а у підопічних Юрія Вернидуба на один турнірний бал менше.

Кривбас

Новий чемпіонат криворіжці розпочали з гостьової поразки від «Олександрії» 0:1, але потім двічі зуміли перемогти. Спочатку вони також на чужому полі обіграли «Зорю» з рахунком 3:1, а в попередньому турі вже вдома завдали поразки одному з дебютантів елітного дивізіону черкаському «ЛНЗ» 2:0.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Слід звернути увагу на те, що в поєдинках, що пройшли, ворота суперників вражали 5 різних футболістів. Тож погрози тут можна очікувати від будь-якого гравця «Кривбаса». Тим більше, що багато хто з них вже має досвід і пограв на високому рівні, як в Україні, так і за її межами. Є, звичайно, і молоді, такі як Андрій Понєдєльнік або Клим Приходько, проте наставник криворіжців все ж таки більше довіряє місце у складі більш зрілим футболістам.

До речі, досить непогано виглядають в ігровому ансамблі «Кривбаса» нещодавні новачки-легіонери. Це хорватський півзахисник Хрвоє Іліч та ще один хавбек із Руанди Джихад Бізімана. У двох переможних матчах вони виходили на поле з перших хвилин, хоч і не дограли їх до фінального свистка.

А ще після матчу з «ЛНЗ» на прес-конференції Юрій Вернидуб сказав, що його команді «… хотілося б потрапити до єврокубків, але для цього потрібно від гри до гри працювати, набирати очки». Чи готові до такої думки наставника самі футболісти, має показати матч з одним із провідних клубів країни.

Шахтар

Якщо Юрій Вернидуб лише мріє про єврокубки, то «Шахтар» вже не уявляє собі початок осені без участі в них, причому у найпрестижнішій Лізі чемпіонів. Не за горами черговий старт у груповому турнірі, тож треба і набирати очки в чемпіонаті України, і готуватися показати себе у найкращих кондиціях в матчах із грандами європейського футболу.

Поки що у нового головного тренера гірників Патріка ван Леувена це виходить із натяжкою. Тільки фрагментами «Шахтар» демонструє добротний та якісний футбол, що позначається як на грі в цілому, так і на результаті. Наприклад, з «Вересом» донецька команда зрештою два очки втратила, зігравши внічию 1:1, а в поєдинку з «Олександрією», хоч і втримала мінімальну перевагу 2:1, але понервувати своїх вболівальників змусила.

Звичайно ж, позначається на діях чемпіона відсутність з різних причин кількох провідних гравців. Воротаря Анатолія Трубіна нещодавно продали до португальської «Бенфіки», Тарас Степаненко та Георгій Судаков перебували на лікарняному, а Ярослав Ракицький, Віктор Корнієнко і Артем Бондаренко пропускали ігри через дискваліфікацію. Цілком можливо, що хтось із них (зрозуміло, що не рахуючи Трубіна) з'являться вже у матчі з «Кривбасом».

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди провели між собою 44 поєдинки. З них 32 рази вигравав «Шахтар», 6 перемог у «Кривбаса» та ще 7 матчів завершилися внічию. Різниця голів 84-22. От і минулого сезону донеччани двічі досягали успіху. У першому колі в Києві на НСК «Олімпійський» 1:0 (автором забитого м'яча став Артем Бондаренко), а у Кривому Розі рахунок був 3:0 (тут забивали Георгій Судаков, Келсі та Мар'ян Швед).

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Понєдельнік, Безкоровайний, Стецьков, Дібанго, Задерака, Іліч, Бізімана, Луньов, Хомченовський, Кожушко

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Матвієнко, Чигринський, Топалов, Криськів, Назарина, Очеретько, Зубков, Сікан, Траоре

Прогноз на протистояння:

Те, що «Кривбас» намагатиметься дати справжній бій «Шахтарю», сумніватися не доводиться. З великою ймовірністю можна припустити, що гра буде рівною. І все ж таки зробимо прогноз, що за рахунок досвіду та майстерності гості досягнуть перемоги з перевагою в один м'яч 2:1.

20 серпня, неділя

«Кривбас» – «Шахтар»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 19:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
КРИВБАС ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
😸
Сьогодні всі вболіватимуть за Кривбас, бажаю кротам поразки.
FunnyCat_____
будем надеяться что фартового отскока, как в матче с Александрией, у сельчан не получится и Кривбасс возьмет очки!
Умник
Погодите открыл турнирку.
У шахтера 5 забитых 3 пропущеных
У динамо 8 и 3 пропущеных.
Шахтер купил 1 центрального еще плюс Дима пришел бесплатно плюс есть еще 4 центр бека.
Но все равно пропускаются голы.
Не могу понять хейт в сторону динамо по поводу защиты если пропущеных столько же?
sheva
Коефіцієнти на перемогу ШД 1.72 на Динамо 1.43 давно такого не бачив.
BARA.bass
Я болельщик Шахтёра, но надо признать команда пока не впечатляет. Этому способствует и новый тренер, и потери ведущих игроков в лазарете... На победу Шахтёра кеф неплохой,будет очень интересно.
Злий Глобинець
Чемпіон має вигравати і спокійно брати 3 очки. У основну обойму  повертаються дискваліфіковані, тому ШД має вже в цьому матчі додати.