Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2023, 00:33
4080
1

Друга перемога поспіль. Кривбас виграв у ЛНЗ

Підопічні Юрія Вернідуба досягли успіху в першому домашньому матчі нового сезону

| Оновлено 14 серпня 2023, 00:33
4080
1
Друга перемога поспіль. Кривбас виграв у ЛНЗ
ФК «Кривбас»

Криворізький «Кривбас» та черкаський ЛНЗ вперше зустрілися один з одним на професійному рівні. Гравці обох команд до очного протистояння підійшли у гарному настрої, оскільки здобули перемоги у матчах другого туру. Підопічні Юрія Вернидуба у виїзному матчі обіграли луганську «Зорю», а команда Олександра Ковпака також у гостях святкувала перемогу над «Минаєм».

Стартовий склад «Кривбаса» на матч проти ЛНЗ був ідентичним переможному поєдинку проти «Зорі». У черкаської команди в «основі» відбулася лише одна зміна: на правому фланзі атаки Наумець замінив Шестакова.

Футболісти вийшли на поле, пролунав гімн України, а за кілька хвилин завила сирена – почалася повітряна тривога, початок матчу відклали. Стартовий свисток головного арбітра Олександра Кальонова, який проводив дебютний матч в УПЛ, пролунав на 48 хвилин пізніше за запланований час.

Команди активно розпочали матч. ЛНЗ діяв у своєму стилі: використовував багато коротких та середніх передач, за рахунок чого довше володів м'ячем. Однак у завершальній стадії побудови атак підопічні Ковпака грішили неточними пасами. Гравці «Кривбаса» були стрімкішими у грі в нападі, але їх також підводила точність у передачах. Підопічні Вернидуба також намагалися грати у комбінаційний футбол, завдяки чому гра була досить цікавою.

ФК «Кривбас»

Понад пів години ігрового часу гольових моментів на полі не було. Футболісти намагалися, але створити справді небезпечний момент їм не вдавалося. За цей відрізок матчу можна виділити неточний удар Хомченовського з меж штрафного майданчика, удар Прядуна приблизно з 17-18 метрів, з яким впорався голкіпер «Кривбаса» Кліщук. Також запам'яталися дії Кожушка у безпосередній близькості від воріт суперника. Форвард прийняв м'яч у штрафному майданчику, розвернувся і пробив між двома захисниками, але голкіпер Пеньков правильно обрав позицію та забрав м'яч у руки.

На 36-й хвилині ЛНЗ створив свій єдиний гольовий момент у першій половині зустрічі. Савін після навісу на дальню штангу пробив головою, але Кліщук врятував свою команду.

У атаці у відповідь вже «Кривбас» міг забити, однак Пеньков перевів на кутовий м'яч, який летів йому «за комірець». Розіграш цього кутового приніс успіх команді Вернидуба. Після навісу Стецьков головою скинув м'яч на Безкоровайного, який із меж воротарського майданчика влучив у ближній кут воріт. Через хвилину після голу Бізімана центром увірвався до штрафного майданчика і потужно пробив – м'яч полетів повз ворота.

Другий тайм проходив у тому ж ключі, що й перша половина зустрічі. Команди діяли на зустрічних курсах та по черзі загрожували воротам одна одної. Небезпечно було біля воріт «Кривбаса» після удару Пасіча – м'яч влучив у захисника, змінив траєкторію та полетів під поперечину. Кліщук у стрибку врятував свою команду. Через п'ять хвилин воротар ЛНЗ Пеньков вчасно скоротив кут обстрілу та не дозволив Кожушку збільшити перевагу «Кривбаса». Форвард втік від Муравського і був на відстані близько 8-10 метрів до воріт. Потім воротам господарів поля знову загрожував Пасіч, який після навісу зі штрафного пробив головою – м'яч пролетів над поперечиною. Протягом трьох хвилин, з 70-ї по 72-у, Пеньков двічі врятував ЛНЗ від пропущених голів, а також Стецьков не влучив у ворота з двох метрів.

ФК «Кривбас»

Розв'язка у матчі настала на 83-й хвилині. Хомченовський з лівого флангу навісив у штрафний майданчик, а Задерака головою зблизька пробив під поперечину!

Після пропущеного голу гравці ЛНЗ не опустили руки, не збилися на банальні навіси та намагалися атакувати у своєму стилі. На останніх хвилинах підопічні Ковпака створили два небезпечні моменти. Пасіч зблизька пробив у ближній кут – Кліщук відбив м'яч. Норенков завдав удару з-за меж штрафного майданчика і влучив у штангу.

«Кривбас» здобув другу перемогу поспіль і поки що тримається у групі лідерів. ЛНЗ із трьома очками посідає 10-те місце, але якість гри, яку демонструють футболісти, дозволяє говорити, що команда може поборотися за вищі місця. У сьогоднішньому матчі команді не вистачило майстерності у завершальній стадії атак, особливо останнього пасу.

Українська Прем'єр-лига. 3-й тур.

«Кривбас» – ЛНЗ – 2:0

Безкоровайний (38), Задерака (83).

Безкоровайний (28) - Муравський (58).

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік, Безкоровайний, Стецьков, Дібанго, Задерака (В. Блізніченко, 86, Іліч (Татарков, 65), Бізімана (Приходько, 65), Луньов (Дебелко, 80), Хомченовський, Кожушко (Вакулко, 80).

ЛНЗ: Пеньков, Бойко, Лопирьонок, Муравський, Наумець (С. Шестаков, 56), Норенков, Прядун, Савін (Є. Пасіч, 56), Стасюк (Насонов, 56), Тищенко (Олійник, 46), Хамелюк (Нич, 73).

Арбітр: Олександр Кальонов (Івано-Франківськ).

Стадіон: Стадіон «Гірник» (м. Кривий Ріг Дніпропетровської області).

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Татарков - 5.5, Приходько - 6.0, Дебелко - б/о, Вакулко - б/о.

ЛНЗ (заміни): С. Шестаков - 5.5, Пасіч - 6.0, Насонов - 6.0, Олейник - 5.5, Нич - 5.0.

КРИВБАС - ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Свои надо брать.)