Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2023, 00:21
1411
8

Спека вкрала футбол. Оболонь та Кривбас голів не забивали

Команди Іващенка та Вернидуба змирились із нічиєю, бо погода не дозволила отримати більше

| Оновлено 29 серпня 2023, 00:21
1411
8
Спека вкрала футбол. Оболонь та Кривбас голів не забивали
УПЛ

Літній сезон зразка 2023 року поступово добігає до свого завершення, проте погодні умови немов вирішили наостанок нагадати нам, що таке справжня пекельна спека. Футболістам від цих новин точно не легше, оскільки початково київська «Оболонь» та криворізький «Кривбас» мали виходити на поле столичної «Оболонь-Арени» в рамках п’ятого туру національної першості о 17:00, проте тоді стовпчик термометрів у затінку подекуди перевалював за +40 ℃, тож ні про який футбол не йшлось.

За дві години потому навряд чи стало відчутно прохолодніше, проте діватись було нікуди – черговий тур національної першості потрібно було закривати хоча б формально, без урахування перенесених матчів. Та й колективам Валерія Іващенка та Юрія Вернидуба вочевидь не хотілось утратити ту форму, якої вони встигли набути за останній тиждень. «Пивовари» ще й перемогу в Кубку України над «Звягелем» за цей час устигли здобути, тож підходили до звітної гри в піднесеному настрої. «Кривбас», після нічиєї проти «Шахтаря» (3:3), так тим паче.

Хоч дві години зсуву в розкладі, хоч три, хоч усі п’ять – більш придатними для гри в футбол умови цього вечора в Києві все одно б не стали, тож ми з гравцями були заручниками обставин. У першому таймі футболісти намагались якомога менше пересуватись, аби хоч трохи сил зберегти на події після перерви, тож стартового ривку з обох сторін було цілком достатнього.

За такої ситуації на перший план виходили стандартні положення, і в складах обох команд їх було кому виконувати. «Оболонь» саме так і намагалась продавити захист «Кривбасу» на початку, але акцентованими удари з близької відстані від Таранухи та Приймака не були. Гості відповіли схожою подачею кутового під завісу першого тайму, але Устименко з межі воротарського не поцілив у площину воріт головою, після чого всі розійшлись по більш прохолодних місцях.

Повертатись на поле ніхто особливого бажання не мав, проте тренери вирішили трохи струснути власні команди замінами. Разючого впливу Кожушко та Груша на таку гру здійснити не мали можливості, однак усе одно хоч трохи додали свіжості подіям на футбольному полі. Постало питання створення гольових моментів і тут команди вирішили влаштовувати ударні відтинки гри, поміж якими відбувалась тривала тиша.

Спостерігати такий футбол було доволі комфортно, адже гравці не тягнули час аж занадто відверто, хоча всі розуміли, що забитий м’яч у такому матчі буде справжнім посланням із небес. У підсумку, ми могли відзначити кілька непоганих дальніх пострілів від Таранухи та Груші в складі господарів, тоді як за гостей непоганий момент мав Луньов, але з пів кола перед штрафним низом пробив повз праву стійку. Голів ми так і не дочекались, але командам за це можна пробачити.

Цими вихідними київська «Оболонь» гратиме в гостях у житомирського «Полісся», тоді як криворізький «Кривбас» завітає до ковалівського «Колосу».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Груша – 6,0, Суханов – 6,0, Нагієв – б/о.

«Кривбас» (заміни): Кожушко – 6,0, По – 6,0, Приходько – 6,0, Кузик – 6,0, Семотюк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Оболонь» – «Кривбас» - 0:0

Слободян, 34 – Луньов, 41

«Оболонь»: Федорівський – Вовкун, Карась, Приймак – Прокопенко, Слободян (Груша, 46), Мороз, Черненко, Мединський – Тарануха (Нагієв, 81), Краснопір (Суханов, 69).

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Бескоровайний, Стецьков, Понєдєльнік – Бізімана, Іліч (По, 65) – Луньов (Семотюк, 86), Вакулко (Приходько, 65), Задерака (Кузик, 72) – Устименко (Кожушко, 46).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 8 (4) – 4 (0)
Кутові: 6 – 6
Офсайди: 1 – 1.

ОБОЛОНЬ - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»
Теніс | 02 травня 2024, 07:51 6
Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»

Перша ракетка України розповіла про важливість роботи свого благодійного фонду

Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 08:29 0
Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина

Королівський клуб допоможе Каріму в лікуванні

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Большой плюс, что Вернидуб объяснился с Иващенко после  игры прямо у кромки поля.  А то потом бы журналисты размазали тему на неделю.  Ну поорал немного, сын его успокоил.  И расстались по-братски, пиво и руда.
Iigor6583
Винного завжди можна знайти. Тапєрєча винна спека.
Phantom
Монзуль додала 5 хв із яких 3 хв гравці Оболоні валялись на траві, норм так...
Phantom
Нехай у металургії попрацюють,  спекотно їм, біднесенькі