Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2023, 01:40
475
0

Юрій ВЕРНИДУБ: «Нам потрібно було грати спокійніше»

Головний тренер «Кривбаса» підсумував матч з «Оболонню»

| Оновлено 29 серпня 2023, 01:40
475
0
Юрій ВЕРНИДУБ: «Нам потрібно було грати спокійніше»
ФК Кривбас. Юрій Вернидуб

Головний тренер криворізького «Кривбаса» Юрій Вернидуб прокоментував виїзний матч проти київської «Оболоні» (0:0) у 5 турі УПЛ на прес-конференції.

– Ні «Кривбас», ні «Оболонь» на перемогу не награли. Рівний футбол, команди поділили очки. Ми знали, що «Оболонь» – новачок УПЛ. Знали, за якою тактичною схемою буде грати суперник. 5-3-2 – як і в останніх матчах. Зачиняються на своїй половині поля: 10 захисників, і дуже важко таку насичену оборону пройти.

У нас було мало моментів: у Луньова, у Задераки, і все, мабуть. А «Оболонь» грала довгими передачами, то вправо, то вліво. Не хочеться ображати суперника, але це те, що я побачив у їхньому виконанні. «Кривбасу» ж треба було грати спокійніше. У першому таймі було багато помилок, необовʼязкових втрат мʼяча.

Пʼять турів пройшло. Чи можна робити якісь висновки?

– Ще зарано. Бачите, чемпіонат у нас непередбачуваний. Вже три тренерські відставки… Радує, що дві наші команди вже точно будуть у групах єврокубків: «Шахтар» та «Зоря». Хотілось б більше, але маємо, що маємо. Кажуть, чемпіонат у нас цікавий. Не такий вже й цікавий. Рівень нижчий, ніж був раніше. Треба час. Головне, щоб Україна перемогла ворога. А потім вже можна буде спокійно поговорити про розвиток українського футболу.

Як вважаєте, погодні умови, а саме спека, сильно вплинули на рівень футболу сьогодні?

– А як ви думаєте? Звісно, ми ж люди. Якби грали раніше, могли бути проблеми у когось зі здоровʼям. Це мудре рішення. Дякую ФК «Оболонь» за пропозицію перенести час початку гри на пізніше.

Було багато діалогів між тренерами команд. Чи порозумілись у підсумку?

– Все нормально. Мені просто не подобаються моменти, коли футболіст падає та кричить так, неначе ногу відірвало, а потім через деякий час піднімається та біжить собі далі. Це не личить професійним гравцям. Футбол–- це певний артистизм, але не настільки. Я привчаю своїх футболістів бути мужніми. Дякую усім вам, і бажаю вашій команді подальших успіхів, – сказав Вернидуб.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.