Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 травня 2023, 14:55
7164
49

Шахтар – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Перемога чи нічия гарантують підопічним Ігоря Йовічевича підсумкове перше місце у турнірній таблиці

| Оновлено 28 травня 2023, 14:55
7164
49
Шахтар – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

На цей центральний матч 29-го туру української Прем'єр-Ліги вже давно чекають шанувальники футболу нашої країни. У ньому зійдуться два головні претенденти на звання чемпіона України – «Шахтар» та «Дніпро-1». Звісно ж, поразка у попередньому турі різко знизила шанси дніпровської команди на золоті медалі. Але все одно глядачі з особливою увагою стежитимуть за протистоянням найкращих на сьогодні українських клубів.

Шахтар

У середу гірники виграли дуже важливий матч 28-го туру у луганської Зорі з рахунком 3:0 і зробили впевнений крок до наміченої мети. Вже в дебюті гри їм допоміг швидкий гол у виконанні Георгія Судакова. А після того, як на початку другого тайму суперник залишився у меншості, стало ясно, що «Шахтар» свого не втратить і досягне позитивного результату. Так і сталося. Артем Бондаренко та Келсі надалі довели результат до розгромного, чим дуже порадували свого наставника.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

– Сьогодні була така гра, яка, гадаю, вам сподобалася, – сказав на післяматчевій прес-конференції Ігор Йовічевич. - Інтенсивність, грамотна тактична навченість, те, як підготували матч протягом тижня і як сьогодні себе виявили, я думаю, що це один із найкращих матчів сезону. Це дуже важливі три очки для нас, але чемпіонат ще не завершено. Нам не вистачає одного кроку. Я думаю, команда готова і фізично, і емоційно, і тактично зробити цей крок. Звичайно, буде непросто проти хорошого суперника «Дніпра-1». Сподіваюся, що вийде нормально.

Додамо, що у майбутньому поєдинку вже зможе взяти участь захисник Богдан Михайличенко, який пропускав гру із «Зорею» через дискваліфікацію. Також цілком ймовірно, що з’явится на поле Мар'ян Швед, що вже відновився після травми, був у заявці на попередній матч, але на заміну так і не вийшов. А от на Лассіна Траоре, Івана Петряка, Віктора Корнієнка та Дмитра Різника, які продовжують залишатися на лікарняному, швидше за все, розраховувати зарано. Благо для гірників, що у них і без цих гравців є великий вибір виконавців.

Дніпро-1

Програвши матч «Ворсклі» 1:2, футболісти «Дніпра-1» не те щоб перекреслили свої амбіції на чемпіонство, але ускладнили собі завдання до межі. Чисто теоретично вони ще можуть фінішувати першими, для чого спочатку треба обов'язково перемагати «Шахтар» та в останньому турі «Кривбас». Та ще й сподіватися на те, що полтавський клуб зробить те саме з гірниками, як і з ними самими. Однак у це майже не віриться.

З іншого боку, знизу дніпрян підпирає «Зоря», яка поки що не втратила шансів здобути срібні нагороди та пробитися до кваліфікації Ліги чемпіонів. Тому, якщо підопічні Олександра Кучера будуть сильно зациклені на тому, що відбувається вгорі турнірної таблиці, вони, за невдалого розкладу, можуть втратити й друге місце. Тож тут треба обов'язково зважити всі «за» та «проти». Іноді й синиця у руках надійніша за журавля в небі.

А ще у поєдинку із «Шахтарем» не зможе взяти участь капітан «Дніпра-1» Олександр Сваток. У невинній ситуації на 52-й хвилині матчу з «Ворсклою» він отримав попередження за розмови з арбітром, яке стало для нього четвертим у сезоні. Цікаво, що за п'ять хвилин досвідченого захисника було замінено. Очевидно, тренерський штаб вже тоді почав готуватися до гри із гірниками без свого капітана.

Феміда

Матч двох провідних команд країни судитиме одна з найкращих арбітрів в Україні харків'янка Катерина Монзуль. Цього сезону вона чотири рази виводила на поле «Шахтар» (3 перемоги гірників та одна нічия) і двічі «Дніпро-1» (1 перемога та 1 поразка). Також на грі працюватиме система VAR.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди зіграли 7 матчів. У них 6 разів успіх був на боці «Шахтаря» і лише 1 раз вигравав «Дніпро-1». Причому цю перемогу дніпряни здобули у першому колі нинішнього чемпіонату, коли в Ужгороді здолали гірників із рахунком 2:1. У переможців голи забили Олександр Піхальонок та Артем Довбик, а у тих, хто програв, Михайло Мудрик.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Ракицький, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Бондаренко, Криськів, Судаков, Зубков, Сікан

«Дніпро-1»: Рибак, Матарріта, Сарапій, Адамюк, Пасіч, Рубчинський, Бабенко, Пеглоу, Піхальонок, Гуцуляк, Довбик

Прогноз на протистояння:

Хотілося б вірити, що матч пройде у чесній та безкомпромісній боротьбі і без суддівських скандалів. Розраховуємо побачити гарний футбол. Припустимо, що суперники заб'ють по одному голу і зустріч завершиться внічию 1:1.

28 травня, неділя

«Шахтар» – «Дніпро-1»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 15:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
ШАХТАР - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
EL PATRON
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
саня лысый
Думаю сценарій вже давно написанмй. Після чергового скандалу з суддями шахта або програє або нічия, що б створити видимість боротьби. В останньому турі Ворскла забезпечить будь-який ПОТРІБНИЙ результат
nicksaf
Час залишати цей прошахтовський чемпіонат та перезаявлятися у сусідньому. Можна у Польщі, Румунії. Наступного року буде те саме: "чемпіон" відомий, а у еврокубках знову буде Фейенорд-ШД 7-1.
руслан красношапка
могли бы и показать матч по setanta или setanta+, которые есть в кабельном, задрала эта ихняя отт платформа.......
Саша Денисов
Для дніпрян це просто матч престижу. В останньому турі полтавські хво..ди зільють без боротьби, транш у 150тисяч$ отримають лише при цій умові. Та і сьогодні буде весело. Кого ахвелка могла поставити на матч, як не катюху-тєлєвізор
a.fedorenko1953
Для того ,щоб матч пройшов у чесній боротьбі, треба   в Україніі  мати чесні смі, які небоятимуться хазяйвів Клубів , а правдиво будуть викривати корупцію в нашому футболі, яка розцвіла завдяки  суперечки ДК і Шахти. та про це і ні ваш сайт, ні інші не можуть назвати ціх "героїв".
DK1961
Рыговский претендент на чемпионство рыговского патронажа ХОЗЯИНА под присмотром рыговских содержанок (ОПГ УАФ) и рыговских судей на кормлении
саня лысый
Катька як завжди робить своє.Там свисточок, там свисточок. Замість жовтої стьопі за симуляцію- жовта Мінго
AleksDnipro87
Фактично програвши чемпіонство на тлі суддівського скандалу, Дніпру-1 доведеться постояти за свою честь, як би не пафосно це звучало. Дуже не хочеться, щоб гравці в думці закінчили для себе сезон, тому що ще не гарантовано 2е місце, та й 1е, математично, ще можливо.
Відчуття несправедливості щільно засіло в головах у багатьох, хто пов'язаний із дніпровським клубом, але проблему, як завжди, треба шукати в собі. Інакше попереду на нас чекає глухий кут. Красніков і Кучер повинні знайти необхідні слова на цей бій. Усередині має ожити щось глибоко спляче.
Про шахтар взагалі не хочеться нічого згадувати. Вони майже зробили свою справу, бо звикли. "Чемпіонат у Львові", "стимулювання" як наших суперників, так і на фініші наших суддів. При тому, що з самого спочатку вони мали і мають більший ресурс. Але зазначу головне - вони по-справжньому злякалися.
8number
Якщо робити адекватний чесний прогноз , то 0:0, автобус від Шахтаря та невдалі спроби Дніпра прорвати оборону через стандарти. Хоча у нас може бути і 3:0 в кожну сторону напроти усім прогнозам ..
саня лысый
зате всі матчі за участю Динамо виключно на платформі і без коментатора
BallsToTheWall
Есть за что рвать ж*пу! 
Найкраща команда УПЛ отримала пряму путівку до групового раунду Ліги
чемпіонів 2023/24. Це остаточно та офіційно стало відомо після того, як
"Інтер" гарантував собі місце в топ-4 Серії А.
avk2307
Шахтер завтра проиграет, вот посмотрите
Злий Глобинець
Згоден з нічийним прогнозом. Шахтарю нічого жили рвати в цьому матчі. Достатньо не програти і достроково оформити чергове чемпіонство. Спокійно і солідно.